Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gripam trīs spēļu diskvalifikācija

Andrejs Siliņš

Gripam trīs spēļu diskvalifikācija
Jurijam Popkovam nākamajos trīs mačos būs jāiztiek bez viena no saviem līderiem Vadima Gripas
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārās komitejas (DK) sēdē nolemts Rīgas "Daugavas" pussargam Vadimam Gripam piešķirt trīs spēļu diskvalifikāciju par noraidījumu Latvijas čempionāta Virslīgas spēlē pret "Gulbeni".

Trešā apļa pēdējā spēlē "Daugava" viesos atzina "Gulbenes" pārākumu (1:2), un neilgi pirms mača beigām tiesnesis Vadims Čerņikovs piešķīra sarkano kartīti rīdzinieku pussargam Vadimam Gripam. Pēc spēles sašutumu par tiesneša darbību mača gaitā pauda "Daugavas" galvenais treneris Jurijs Popkovs. Šodien Rīgas klubs apstiprināja, ka iesniegs protestu.

DK sēdē nolemts Gripam piešķirt diskvalifikāciju uz trim nākamajām spēlēm un naudas sodu 125 latu apmērā. Klubam piešķirts 100 latu naudas sods.

Tāpat diskvalificēts arī cits "Daugavas" pussargs Aleksandrs Gramovičs, kuram gan nāksies izlaist tikai vienu maču. Vienas spēles diskvalifikācijas tikušas arī "Spartaka" leģionāram Davidam Kortesam un "Mettas/LU" kapteinim Romānam Rožkovskim.

Interesanti, ka 300 latu sods piešķirts "Skonto" klubam par to, ka Valērijs Šabala neattaisnotu iemeslu dēļ neieradās uz U-21 valstsvienības treniņnometni. Šabala šajā laikā atradās ārzemēs, kur uz pārbaudes laiku bija pievienojies Maskavas CSKA. Konstatēts, ka "Skonto" spēlētāja izsaukumu uz izlasi saņēma savlaicīgi, tāpēc arī piešķirts sods.

Ar visiem DK lēmumiem iespējams iepazīties šeit: Futbola Virslīga - LFF DK sēdes 18. septembra...

  +1 [+] [-]

, 2012-09-18 16:58, pirms 12 gadiem
Nopietns zaudējums komandai, ņemot vērā, ka viņš ir komandas līderis.

     [+] [-]

, 2012-09-18 17:05, pirms 12 gadiem
Nekas. Gripas vietā spēlēs Bronhīts, Laringīts un Iesna.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-18 18:07, pirms 12 gadiem
No Daugava Rīga FC saites:

Strīdīgie momenti no spēles ar FB Gulbene komandu

18 septembris 2012

1. Spēles 29.minūtē pēc FK Daugava Rīga komandas spēlētāja Nr. 9 G. Kļuškina sitiena, bumba, kas lidoja vārtu rāmī, trāpa pa roku FB Gulbene spēlētājām Nr. 5 Ryota Ishikawa, kas tajā brīdī atradies soda laukumā. Kaut gan attālums no FK Daugava Rīga spēlētāja līdz FB Gulbene spēlētājām bija vien 2-3 metri, FB Gulbene spēlētāja Nr. 5 Ryota Ishikawa labās rokas stāvokli, atšķirībā no kreisas rokas stāvokļa nevar nosaukt par dabīgu. Tas ļauj secināt, ka FB Gulbene spēlētājs Nr. 5 Ryota Ishikawa izlika labo roku sānis ar noteiktu mērķi patraucēt pretiniekam izdarīt sitienu pa vārtiem. Spēles galvenais tiesnesis V. Čerņikovs bija optimālā attālumā no spēles momentā un skaidri redzēja situāciju, kā arī vairāki FK Daugava Rīga spēlētāji centušies pievērst spēles galvenā tiesneša uzmanību FB Gulbene spēlētāja Nr. 5 Ryota Ishikawa spēlei ar roku. Uzskatām, ka šāda FB Gulbene spēlētāja darbība, spēles galvenajam tiesnesim būtu jāsoda un jāpiešķir 11m soda sitienu uz FB Gulbene vārtiem.

penalty - YouTube

2. Spēles 30.minūtē pēc FK Daugava Rīga komandas spēlētāja Nr. 4 Oleha Solovicha sitiena, bumba atsitoties pret vārtu pārliki šķērsoja vārtu līniju, pēc kā FB Gulbene komandas vārtsargs Alberts Nikoļskis ātri savāca bumbu un ievadīja to spēlē. Vēlamies pievērst Jūsu uzmanību spēles galvenā tiesneša un spēles asistenta Nr. 1 Valda Korotko pozīcijām. Spēles galvenais tiesnesis pēc tā, kad ieņēma pozīciju pirms FK Daugava Rīga spēlētāja Nr. 7 Vadima Grippa soda sitiena izpildes nevienu soli nav izkustējies notikuma vietas virzienā, kā rezultātā brīdī, kad bumba šķērsoja vārtu līniju, spēles galvenais tiesnesis atradies vismaz 25 metru attālumā no vārtu līnijas, vien vienkārši nevarēja redzēt vārtu guvumu. Spēles asistents Nr. 1 Valdis Koritko arī atpalika no abu komandu spēlētājiem un vārtu gūšanas brīdī atradies vismaz 7 metru attālumā no vārtu līnijas, kā rezultātā, nespēja fiksēt vārtu guvumu. Uzskatām, ka šajā situācija spēles galvenā tiesneša V. Čerņikova un spēles tiesneša asistenta Nr. 1 Valda Karotko pozicionālu kļūdu dēļ tie nespēja fiksēt vārtu guvumu. Abiem augstāk nosauktiem tiesnešiem aktīvāk bija jāiesaistās momentā un bija jābūt krietni tuvāk notikumu centram, tad viņu nebūtu kļūdījušies un fiksētu FK Daugava Rīga gūtos vārtus, kas mūsuprāt netika ieskaitīti nepareizi.

goal - YouTube

3. un 4. Vēlamies apvienot kopā, lai uzskatāmi nodemonstrētu spēles galvenā tiesneša neobjektivitāti. Spēles 46.minūtē FB Gulbene spēlētāja Nr. 17 iesaistoties cīņā ar elkoni iesit FK Daugava Rīga komandas spēlētājam Nr. 5 Denisam Sokoļskim, kā rezultātā tas zaudē cīņā par bumbu un FB Gulbene komandas spēlētājs Nr.10 gūst vārtus. Šajā situācijā spēles galvenais tiesnesis V. Černikovs nefiksēja pārkāpumu (jo atradies centrālajā aplī) un spēles tiesneša asistents Nr. 1 Valdis Koritko nepalīdzēja fiksēt FB Gulbene komandas spēlētāja Nr. 17 pārkāpumu un ļāva turpināt spēli, kā rezultātā FB Gulbene guva vārtus. Savukārt spēles 80.minūtē, kad pēc FK Daugava Rīga spēlētāja centrējuma, FB Gulbene komandas soda laukumā notika grūstīšanas starp FK Daugava Rīga spēlētājiem Nr. 5 Deniss Sokolskis, Nr. 4 Oleh Solovich un FB Gulbene spēlētājiem Nr. 17 Jānis Lapss un Nr. 18 Igors Korabļovs, kā rezultātā FK Daugava Rīga komanda guva vārtus, tiesnesis fiksēja pārkāpumu no FK Daugava Rīga komandas spēlētāju puses un neieskaitīja vārtu guvumu. Uzskatām, ka abas situācijas ir līdzīgas un abās situācijas uzbrūkošas komandas spēlētāji spēlēja uz pārkāpuma robežas, tāpēc abās šajās situācijās tiesnesim bija jābūt konsekventām un vai nu abos gadījumos fiksēt noteikumu pārkāpumu vai abās situācijās ieskaitīt vārtu guvumus.

elkonis - YouTube
goal 2 - YouTube

5. Spēles 88.minūtē spēles galvenais tiesnesis V. Čerņikovs nefiksēja acīmredzamu spēli ar roku no FB Gulbene komandas spēlētāja Nr. 17 Jāņa Lapsa puses, burtiski 2 metru attālumā no FB Gulbene komandas soda laukuma. Soda sitieni no šīs zonas ir ļoti bīstami un tie bieži vien beidzās ar vārtu guvumu. Šajā situācijā spēles galvenais tiesnesis nefiksēja acīmredzamu noteikumu pārkāpumu un nenozīmēja soda sitienu FB Gulbene komandas vārtu tuvumā, kā arī neziņoja ne ar žestu ne ar vārdu par priekšrocības principa pielietošanu, kas šajā situācijā būtu nevietā, jo soda sitiens no 18 m attālumā tāpat jau būtu liela priekšrocība FK Daugava Rīga spēlētājiem. Vēlamies pievērst Jūsu uzmanību, ka spēles galvenais tiesnesis V. Čerņikovs pārkāpuma brīdī atradies tuvu momentam un skaidri redzēja pārkāpumu. Šī netaisnīga un neadekvāta lēmuma rezultātā, kā arī ņemot vērā iepriekšējus momentus, tiesnesis sagaidīja asu kritiku no FK Daugava Rīga spēlētāju puses, kas jau vienkārši nevarēja ciest šādu netaisnību visas spēles garumā, kā rezultātā FK Daugava Rīga komandas spēlētājs Nr. 7 Vadim Gruppa, spēlēs 88. minūtē tika noraidīts no laukuma.

sarkana - YouTube

Augstāk izklāstītiem momentiem mūsuprāt nav vienīgie, kur spēles tiesnešu brigāde pieņēma nepareizu lēmumu, vai nebija konsekventa savos lēmumos. Lūdzam tiesnešu komitēju veikt š.g. 15.septembra spēles FB Gulbene – FK Daugava Rīga tiesnešu brigādes darbības analīzi un izvērtēt spēles galvenā tiesneša Vadima Čerņikova atbilstību Latvijas futbola Virslīgai.
';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-09-18 18:41, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Izsaku lidzjutibu FK Daugavai par tik nelaimigu speli tiesasanas zina...
vispirms ar Skonto , tagad ar Gulbeni...
Neko darīt, jāturpina spēlēt. Vēl atlikušas 9 spēles, kur arī viss izšķirsies. Pats galvenais, lai vismaz ieskaita kādreiz arī šādus 50/50 vārtus

  +1 [+] [-]

, 2012-09-18 18:57, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Izsaku lidzjutibu FK Daugavai par tik nelaimigu speli tiesasanas zina...
vispirms ar Skonto , tagad ar Gulbeni...
Varēji jau arī pieminēt veiksmīgo treimaņa punktiņu pret LM !