Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Virslīgas priekšsēdētājs Krivuņecs pēc neievēlēšanas LFF valdē grasās vērsties tiesā

Virslīgas priekšsēdētājs Krivuņecs pēc neievēlēšanas LFF valdē grasās vērsties tiesā
Maksims Krivuņecs un Kaspars Gorkšs. Foto: Kaspars Volonts / RFS un Sanita Sparāne / LFF

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs informējis klubus, ka grasās vērsties tiesā, lai iegūtu atzinumu, vai Latvijas Futbola federācijas valdes vēlēšanas noritēja likumīgi, liecina Krivuņeca rakstīta vēstule, kas nonākusi portāla Sportacentrs.com rīcībā.

"Labdien cienījamie Biedri,

Vēlos Jums izteikt pateicību, kas atbalstīja mani un manu kandidatūru Latvijas Futbola federācijas kongresa valdes locekļu vēlēšanās. Diemžēl šobrīd vēl nav pieejams kongresa protokols un aizvadīto vēlēšanu pārskats, tāpēc nevaru izteikt Jums pateicību personīgi.

Neskatoties uz rezultātiem, vēlos apliecināt, ka turpināšu aktīvi piedalīties Latvijas futbola dzīves veidošanā, izmantojot tos resursus, kas ir man pieejami, un pārstāvot tos biedrus, kuru organizāciju es šobrīd vadu – Latvijas futbola virslīgu.

Vienlaicīgi vēlos Jūs informēt, ka, ņemot vērā, ka Latvijas futbola federācijas aizvadītā kongresa laikā tika mainīta vēlēšanu kārtība, par ko kongresa laikā norādīja atsevišķi biedri, tādējādi būtiski mainot valdes locekļu apstiprināšanas kārtību un atkāpjoties no LFF statūtiem, esmu spiests izmanto likumā paredzētās tiesībās un vērsties tiesā, lai saņemt atzinumu par Latvijas futbola federācijas valdes vēlēšanu atbilstību statūtiem un to likumību.

Vēlos vērst Jūsu uzmanību, ka Latvijas futbola federācijas spēkā esošo statūtu redakcija nosaka:

Pants 24 Vēlēšanas
1 Vēlēšanas notiek ar atklātu balsošanu, izņemot, ja Kongress nolemj par aizklātu balsošanu.
2 Lai kandidāts tiktu ievēlēts, pirmajā kārtā par viņu jānobalso vairāk kā pusei klātesošo balsstiesīgo biedru, kuru nodotā balss ir atzīta par derīgu. Otrajā kārtā pietiek ar vienkāršu balsu vairākumu.
3 Ja uz vienu amatu pretendē vairāk nekā divi kandidāti, sākot ar otro kārtu, no katras kārtas izstājas kandidāts ar mazāko balsu skaitu, līdz palikuši tikai divi kandidāti.

Tādējādi atbilstoši Latvijas futbola federācijas statūtiem LFF kongress 10.jūnijā apstiprināja manu kandidatūru darbam LFF valdē, bet LFF kongresa vadība vienpersoniski mainot LFF statūtos paredzēto vēlēšanu kārtību (netika veidots speciāls Biedru apstiprināts vēlēšanu reglaments vai Biedru apstiprināta vēlēšanu kārtības maiņa) liedza man iespēju pārstāvēt biedrus un uzsākt darbu LFF Valdē.

Es ļoti ceru, ka šāds solis ļaus īsā laikā saņemt juridisku slēdzienu par aizvadīto kongresu, kā arī sniegs nepieciešamo informāciju, lai nākamie Latvijas futbola federācijas kongresi tiktu aizvadīti juridiski korekti un ievērojot Latvijas futbola federācijas biedru apstiprinātos statūtus.

Latvijas Futbola federācijas vakanto valdes locekļu vēlēšanas notika 10. jūnija ārkārtas kongresā, un Infrastruktūras un reģionālās attīstības segments bija vienīgais, kurā valdes loceklis tā arī netika ievēlēts. Visos segmentos federācija atkāpās no statūtiem un, lēmumu pamatojot ar UEFA rekomendācijām, ievēlēšanai jebkurā no kārtām bija vajadzīga 50%+1 balss. Biedri pret šādu balsošanas kārtību neprotestēja. Uz šo valdes locekļa amatu bija četri pretendenti, no kuriem cīņa izvērtās starp Krivuņecu un "Jelgavas" prezidentu Māri Peilānu. Pirmajās četrās kārtās pārāks bija Krivuņecs (47:36, 48:36, 50:38, 51:50), bet piektajā un sestajā jau priekšā aizsteidzās sāncensis (48:50, 45:48), taču nevienā no sešām kārtām vajadzīgais vairākums tā arī netika gūts. Sestajā kārtā Peilānam ievēlēšanai pietrūka vienas balss, un tika nolemts, ka šobrīd šis amats paliks vakants.

Ar cieņu,
Maksims Krivuņecs"


, 2019-06-18 17:58, pirms 5 gadiem
Maksims Krivuņecs = Indriksona "draudziņš" ?
, 2019-06-18 18:16, pirms 5 gadiem
Ne tikai!
, 2019-06-18 18:44, pirms 5 gadiem
Man jau apnikušas tās Troņu spēles, sāciet domāt par futbolu, nevis par krēsliem.
, 2019-06-18 18:52, pirms 5 gadiem
Neesmu par šito žīdu, bet kas LFF:am, grūti juridiski korekti, pantus ievērojot, organizēt valdes locekļu vēlēšanas? Gorkšs, tak saņemies vienreiz!
, 2019-06-18 18:59, pirms 5 gadiem
Seawolf007 rakstīja: Man jau apnikušas tās Troņu spēles, sāciet domāt par futbolu, nevis par krēsliem.
kada jega ?pats tici ka kautkas mainisies? tas pats kas naivi ceret ka valstī kautkas mainies utt. Varbut citur,be nejau Latvijā!!!!!
, 2019-06-18 19:15, pirms 5 gadiem
pizik -sedi mierigs-ar pelmeniem jau pilna izlase...
, 2019-06-18 19:26, pirms 5 gadiem
Seawolf007 rakstīja: Man jau apnikušas tās Troņu spēles, sāciet domāt par futbolu, nevis par krēsliem.
TAč viņiem visiem po*uj uz Futbolu , labāk ar krāniņiem palielīties kuram lielāks.
, 2019-06-18 20:32, pirms 5 gadiem
Ak Dievs! Nu tak pilnīgs slimiķis.
, 2019-06-18 20:35, pirms 5 gadiem
Tas Krivuņecs tak dīvains.
Palasām statūtus. Un tur viss bijis gana korekti. Ja biedri sākumā bija ja nemaldos 105, bet pēc tam jau to skaits samazinājās, kas palika uz pēdējo vēlēšanu kārtām. Tā kā nesaskatu tur nekā nelegāla.
Un ko darīt ,ja biedri nespēj ievēlēt vienu no šiem abiem kungiem.

Pie tam jāsaka - Ļaščenko, Krivuņeca, Mihelsona darbības pēdējā gada laikā ir kļuvušas uzkrītoši histēriskas un absurdas. Tik plēšanas pie krēsla. Un tas kaut kā nelabi izskatās. Drīzāk būtu pēdējais laiks Virslīgas biedrībai izmest laukā Krivuņecu no amata par kaitniecisku uzvedību futbola virtuvē.
, 2019-06-18 21:27, pirms 5 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Neesmu par šito žīdu, bet kas LFF:am, grūti juridiski korekti, pantus ievērojot, organizēt valdes locekļu vēlēšanas? Gorkšs, tak saņemies vienreiz!
Tu vispār sekoji līdzi tam procesam? Bija jau, ja nemaldos, 5. kārta sasniegta un vēls vakars. Tās ir sekas, ka Guņa ar saviem čomiem neieviesa elektronisko balsošanu. Sen jau varēja uz katru stundu ietaupīt vismaz 40 min.
, 2019-06-18 22:59, pirms 5 gadiem
Puika apbižojies, ka šo nepaņēma kopējā barā... Zinot viņa iepriekšējās izdarības, no šī strempeļa vēl šo to var sagaidīt. Varaskāre pa gabalu smird.
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
15

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.