Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Redjko: "Kļuškina vārti spēlē pret "Mettu" nebija lūzuma brīdis"

Redjko: "Kļuškina vārti spēlē pret "Mettu" nebija lūzuma brīdis"
Valērijs Redjko
Foto: Ivars Veiliņš, www.jelgavasvestnesis.lv

Sestdien "SynotTip" futbola Virslīgas 12. kārtas spēlē "Jelgava" ar 2:0 pārspēja "Mettu"/LU. Pēc mača Sportacentrs.com aprunājās ar jelgavnieku centra aizsargu Valēriju Redjko, kurš nesen aizvadīja 300. spēli kluba rindās.

Cik grūti vai viegli šodien bija uzveikt "Mettu"/LU?
Uzvarēt bija grūti, bet vēl daudz grūtāk bija ieiet spēlē. Bija ievērojama pauze, vairāki mūsu spēlētāji bija izlasēs - kamēr iegājām spēlē, bija jātiek pāri nervozitātei. Pagāja laiks, kamēr atsvaidzinājām visas saiknes.

Šajā pauzē paguvāt iestrādāt kaut ko jaunu?
Vienmēr mēģinām kaut ko jaunu, bet pamatā tomēr piestrādājam pie savām stiprākajām īpašībām. Cenšamies spēlēt tuvāk viens otram, tāpat, protams, mēģinām spēlēt ar bumbu aizvien ātrāk. Uz zālītes mums, protams, ir vieglāk spēlēt nekā "Mettai" un šodien tas mums arī baigi palīdzēja - tas, ka viņi uz šejieni atnāca no mākslīgā seguma. Varēja redzēt, ka uz dabīgā mums ir daudz vieglāk.

Daudzi saka, ka jūs spēlēt fizisku, spēka futbolu. Mēģināt šo viedokli kaut kā lauzt un, piemēram, spēlēt vairāk pa zemi, vairāk kombinacionāli, likt uzsvaru uz tehnisko izpildījumu?
Protams. Vienmēr jau gribas spēlēt tehniski un skaisti, bet skatāmies, lai nekas tāds nenotiek mūsu vārtu tuvumā. Pretinieka laukuma pusē, ja ir tādas iespējas, protams, spēlējam kombinacionāli. Savu vārtu tuvumā neko daudz neizdomājam - liels risks kaut ko sev atvest.

Gļeba [Kļuškina] vārti bija lūzuma brīdis šajā spēlē?
Es tā neteiktu. Jā, šis gols baigi palīdzēja, jo visu [pirmo] puslaiku it kā nekas nesanāca, daudz aizsargājāmies un pēc gūtajiem vārtiem atviegloti uzelpojām. Taču neteiktu, ka tas bija lūzuma punkts, jo otrais puslaiks arī bija grūts. Lūk, otrie vārti, - tad gan viss bija skaidrs. Pēc pirmajiem vēl nekas nebija beidzies un tas nebija lūzums.

"Mettai" šodien sanāca daudz labu pāreju uzbrukumā. Kā tikāt galā aizsardzībā? Ar ko atbildējāt?
Mums sanāca pretuzbrukumi. Pirmajā puslaikā viņi arī uzbruka, mēs pārtvērām bumbu, vertikālas piespēles un tā arī iesitām. Un otrajos vārtos mums bija tīrākais pretuzbrukums - labi izgājām no aizsardzības, pamainījām malas, nocentrējām. "Mettai" tā arī ir problēma - viņi it kā aizskrien, pēc tam [pēc bumbas zaudēšanas] mēģina nopresingot, bet nesadala spēlētājus, tāpēc ir vieglāk pāriet viņu laukuma pusē. Protams, mēs mēģinājām arī viņus vilināt, jo mums vieglāk ir spēlēt uz pretuzbrukumiem. Pozicionālā spēlē grūtāk uzlauzt.

Bet jums bija iespēja paņemt iniciatīvu savās rokās, nodrošināt daudz lielāku bumbas kontroli?
Līdz pirmajiem vārtiem gribējās lielāku bumbas kontroli, bet nesanāca. Kad iesitām tos pirmos vārtus, tad principā bumba mums arī vairs nebija sevišķi vajadzīga - gaidījām, lai viņi iziet un ķērām pretuzbrukumos, kas, kā jau teicu, mums ir parocīgāk. To bumbu, cik varējām, mēģinājām pakontrolēt, taču to labāk darīt pretinieka laukuma pusē. Savā pusē labāk īpaši nē.

Nesen kluba rindās aizvadīji 300. spēli. Kā tas tev izdevās - palīdzēja tikai tas, ka esi īsts jelgavnieks?
Nē, laikam vienkārši treneri novērtēja, ka viss ir kārtībā, ka spēlēju, ka esmu pieredzējis. Man daudz gadu [34 - aut.], bet vienalga turos. Nedomāju, ka tikai tāpēc, ka esmu tīrs jelgavnieks. Nē, nē, nē - laikam treneri uzskata, ka esmu labāks par tiem, kas spēlē manā pozīcijā. Es turos.

Seko līdzi savai statistikai? Cik tev tas ir svarīgi, ka sasniegta 300 spēļu robeža?
Protams, tas ir patīkami. Nevar teikt, ka tas ir ļoti svarīgi, bet patīkami gan. Traumu īpaši pagaidām nav bijis, tpu, tpu, tpu. Tā ka viss ir labi.

Kā ir ar Mārci Ošu spēlēt aizsardzības pārī? Kāpēc viņam izdodas tik daudz vārtu gūt, bet tev nē?
Man arī gribas iesist [smaida]. Teiksim tā, viņš ar galvu spēlē labāk - arī fiziski viņš var izlēkt. Es vairāk varu pagarināt viņa autus, uzņemt uz sevi vairākus pretiniekus. Protams, ja ir iespēja, es arī labprāt uzsitu pa vārtiem, bet labāk ar kāju, nevis galvu [smaida].

Ledesma ir lielisks standartu izpildītājs - viņš arī laikam apzināti Oša virzienā centrē?
Jā, protams, viņš arī vairāk skatās Oša virzienā.

Pirmdien Eiropas līgas izloze. Cik ļoti gaidi un vai esi pasekojis, kas var tikt pretī?
Zinu, ka var trāpīties "Glasgow Rangers" [smejas], bet, protams, gribam, lai varētu ilgāk noturēties Eiropas līgā.

Var teikt, ka kaut ko pat pakārtojat Eiropas līgai - piemēram, treniņprocesu, lai labākā forma tiktu sasniegta tieši uz to brīdi?
Nē, pagaidām vairāk domājam par čempionāt spēlēm. Eiropas līgā vēl tomēr izloze priekšā un no tās daudz ka atkarīgs. Kad būs zināms pretinieks, protams, kaut ko sāksim pētīt, analizēt. Tagad nav ko pakārtot, jo nezinām, kas trāpīsies.


Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
13

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.