Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kaļiņins: "Solovjovs, manuprāt, šobrīd ir viens no Latvijas izlases līderiem"

Agris Suveizda

Kaļiņins: "Solovjovs, manuprāt, šobrīd ir viens no Latvijas izlases līderiem"
Andrejs Kaļiņins
Foto: FK RFS

"SynotTip" Virslīgas sezonā pirmā spēle beidzot aizvadīta arī "Skonto" stadionā, kur "Riga" galvaspilsētās derbijā sakāva RFS (3:0). Piedāvājam komandu galveno treneru komentārus.

RFS galvenais treneris Andrejs Kaļiņins: "Pirmkārt, gribētos pateikties abu komandu līdzjutējiem, kuri izveidoja teicamu atmosfēru, un domāju, ka gan futbolistiem, gan skatītājiem bija patīkami atrasties stadionā. Otrkārt, apsveicu "Riga" ar pelnītu un skaistu uzvaru. Kas attiecas uz mums, protams, esam ļoti vīlušies. Divkārt vīlies esmu par to, ka spēles gaitu ietekmēja mūsu rupjas kļūdas aizsardzībā. Derbijs, laba līmeņa spēle labā stadionā, labā laukumā pajuka rupju kļūdu dēļ aizsardzībā. Tādēļ mainījās spēles gaita, pretiniekiem radās iespēja mierīgi koncentrēties aizsardzībai un skriet asos pretuzbrukumos.

Kas viņiem arī izdevās – "Riga" efektivitāte uzbrukumā bija daudz augstāka nekā mūsu. Uzbrukumu viņiem varbūt arī bija mazāk nekā mums, bet efektivitāte, realizācijas procents bija daudz augstākā līmenī, kas arī izšķīra spēli. Pēc otrajiem vārtiem, pat pēc pirmajiem lieliem spēkiem gājām uz priekšu. Un tā laikam ir mūsu klasiskā kļūda, aizmugurē atstājot lielus plašumus, un šodien aizsargi viens pret vienu situācijās netika galā ar pretinieku uzbrukuma grupu."

"Riga" galvenais treneris Jevgeņijs Perevertailo: "Piekrītu kolēģa novērtējumam. Šo spēli izanalizēt būtībā nebija grūti, jo vārti patiešām maina attieksmi un pieeju spēles organizācijai. Mums, protams, kļuva daudz ērtāk no aizsardzības iziet uzbrukumā, jo RFS lieliem spēkiem pārgāja uz mūsu pusi un mums bija iespējas pa brīvajām zonām nokļūt līdz uzbrukumu noslēgšanai. Piekrītu kolēģa uzsvērtajam par savas komandas kļūdām aizsardzībā. Jā, mums izdevās tās izmantot, un mēs, pateicoties tām, izcīnījām uzvaru. Kopumā gribu atzīmēt, ka RFS ir ļoti laba komanda ar ļoti labiem izpildītājiem, bet pret masīvu aizsardzību vienmēr ir grūti noslēgt uzbrukumus. Tas viss notiek pret dzelžainu pretestību – RFS bija iespējas noslēgt uzbrukumus, bet tas viss notika pret lielu pretestību. Un tādēļ mums izdevās neielaist. Un vairāk pat nevis mums izdevās neielaist, bet gan RFS neizdevās iesist. Dzīve turpinās, jāturpina strādāt tālāk, jālabo kļūdas, jāuzlabo uzbrukuma darbību kvalitāte un jāuzlabo drošība aizsardzībā."

Abas maiņas izdarīji diezgan vēlu un visas trīs nemaz neizmantoji. Tas nozīmē, ka no soliņa nebija daudz iespēju pastiprināt spēli?
Kaļiņins: "Būtībā maiņas bija jāizdara uzbrukuma grupā, ko ar saviem kolēģiem visu laiku arī apspriedām. Koveļs jebkurā brīdī var gūt vārtus. Uldriķis principā nekrita ārā no spēles. Višņakovs ir viens no mūsu uzbrukuma līderiem, un no viņa jebkurā brīdī gaidām asas darbības. Arī Ulimbaševs centās saasināt uzbrukumus. Maiņu maiņas pēc neizdarījām, visu laiku vilkām laiku, lai redzētu, kurš krīt ārā no spēles. Var veikt avantūru un mainīt kādu no centra aizsargiem, lai pastiprinātu uzbrukumu, bet būtībā neredzējām, kurš no soliņa varētu pastiprināt un kurš tieši no laukumā esošajiem būtu jāmaina. Mēģinājumi uzbrukt bija, momenti radās, bet jautājums bija par to realizāciju. Un momentus radīja laukumā esošie spēlētāji – kādu noņemot tikai tādēļ, lai izlaistu kādu svaigāku spēlētāju un varbūt zaudētu kvalitātes ziņā, tad var pazaudēt arī visu uzbrukuma struktūru. Tādēļ vilkām laiku, gaidījām konkrētākas, asākas darbības no laukumā esošajiem."

Iepriekš pendeli neiesita Višņakovs, pēc tam sita Kozlovs, kurš arī tagad neiesita. Kurš sitīs nākamais?
Kaļiņins: "Igors [Kozlovs] arī sitīs nākamreiz. Viņš ir mūsu štata izpildītājs, un gribētu viņu atbalstīt. Futbolā tā gadās, ka komanda sezonas laikā neiesit divas pendeles, trīs, četras. Ko darīt?! Iesitīs nākamreiz. Par to ne mirkli nešaubos."

Ierindā nebija ļoti daudz spēlētāju. Par visiem pēc kārtas. Gorkšs?
Perevertailo: "Gorkšs atpūšas, viņš ir pārguris pēc spēlēm izlasē. Tādēļ iedevu viņam trīs brīvdienas. Pabūs kopā ar ģimeni, pamainīs apkārtējos apstākļus, un viņam pirmām kārtām jāatgūstas psiholoģiskajā ziņā. No rītdienas [šodienas] viņš jau atkal trenēsies. Tā bija plānota atpūta – ņemot vērā to stāvokli, kādu viņam noteicām pēc atgriešanās no izlases. Timofejevs un Punculs? Timofejevs bija saslimis, bronhīts. Vakar viņam bija tikai pirmā [treniņu] diena, vienkārši iesildījās. Šodien pirms spēles veica nelielu individuālo treniņu. Punculs treniņā guva potītes savainojumu. Divcīņā ar komandas biedru. Atjaunojas, jau sāka lēnām skriet. Gaidām viņu drīzā nākotnē atpakaļ.

Pievēršam uzmanību jaunajiem puišiem no dublieru komandas. Šodien varējāt pamanīt, ka debitēja [18 gadus vecais] Mārtiņš Pļāvējs, un uzskatu, ka viņam ir labs potenciāls, lai attīstītos. Viņš turpinās trenēties kopā ar komandu. Bez viņa ir vēl divi jaunie puiši, kuri ir pieaicināti pirmās komandas treniņiem. Uzskatu, ka arī viņi ir perspektīvi puiši. Tā ka šajā ziņā, lai papildinātu sastāvu, skatīsimies ne tikai uz citiem klubiem, bet gribam, lai arī mūsu audzēkņi iekļūtu pirmajā komandā. Miheličs un Apajevs? Viņu vairs nav klubā (smejas). Viņu komandā vairs nebūs, viņi jau ir lauzuši līgumus."

Pirmā spēle jaunpienācējam Mickevičam. Kā viņš sevi parādīja?
Perevertailo: "Savu iespēju robežās. Bija trīs treniņnodarbības, kurās viņš piedalījās. Un, ņemot vērā, ka mums nav tik daudz flanga spēlētāju, viņu uzreiz laidu jau šajā spēlē. Nākamajā spēlē mums varbūt parādīsies kāds no saslimušajiem un savainotajiem un, iespējams, ka būs cita spēlētāju izvēle. Bet viņš ar savu spēli šodien mani apmierināja. Nekrita ārā no spēles. Jā, bija kļūdas, bet tās bija uzbrukumā, cenšoties saasināt. Tās nav fatālas kļūdas, tāpēc esmu apmierināts ar viņa spēli."

Varam gaidīt arī citus jaunpienācējus?
Perevertailo: "Jā, varat gaidīt jaunus spēlētājus. Ceru, ka viņi parādīsies, bet nevēlos šobrīd apspriest, kurās līnijās. Tas nebūtu pārāk korekti pret komandā esošajiem futbolistiem. Bet jauni spēlētāji parādīsies."

Tas pats jautājums Andrejam.
Kaļiņins: "Komandā varētu parādīties maksimums viens spēlētājs. Jau ziemas periodā labi nokomplektējāmies. Bija 13 jauni futbolisti, un viņi tikai tagad ir kļuvuši par vienu veselu. Maksimums viens futbolists. Meklējam rūpīgi. Neteikšu, kurā pozīcijā, bet vairāk par vienu nebūs noteikti. Un varbūt nebūs arī viņa. Rūpīgi meklējam augsta līmeņa spēlētāju konkrētai pozīcijai. Ja atradīsim, tad viņš arī parādīsies komandā. Ja ne, tad turpināsim spēlēt ar saviem spēkiem. Un gribētu piebilst, ka esmu apmierināts ar komandas komplektāciju. Mums ir laba konkurence, un jāstrādā ar šiem pašiem spēlētājiem, ar kuriem var sasniegt lielus rezultātus."

Par pozīciju negribi runāt, tomēr jāvaicā, vai ar trim centra aizsargiem visai sezonai pietiks. Jo īpaši, ja Rodem tomēr ik pa laikam gadās savainojumi un Peričs nav tik labs, kā cerēts.
Kaļiņins: "Šo pozīciju var nosegt arī Solovjovs. Ir universiāli spēlētāji, un domāju, ka ar šo skaitu ir pietiekami."

Solovjovam izlasē bija trauma, lai gan arī pret Igauniju viņš bija pamatsastāvā. Šodien viņš nāca uz maiņu tās traumas dēļ vai vienkārši iedevi atpūtu?
Kaļiņins: "Viņš nebija spēlei gatavs par 100%. Emocionāli, fiziski. Sašam ir spēcīgs raksturs, un esmu pārliecināts, ka viņš būtu nospēlējis [visu spēli]. Taču šonedēļ viņu pievīla veselība, un viņš tikai vakar patrenējās kopā ar komandu. Parunājām un nolēmām, ka viņš spēlēs maksimums 30 minūtes."

Pieteikumā parādījās Zjuzins.
Perevertailo: "Viņš vēl nav pārliecināts par saviem spēkiem. Pēdējo mikrociklu patrenējās kopā ar komandu, un pirms spēles gan viņam, gan man bija vēlme, lai viņš varētu iziet, teiksim, uz pēdējām 15-20 minūtēm un savas pašreizējās spējas pārbaudīt oficiālā spēlē. Tomēr spēles laikā konsultējāmies - kādas 20 minūtes līdz otrā puslaika beigām pasaucu viņu pie sevis, lai tiktu skaidrībā par situāciju,- un nonācām pie secinājuma, ka viņam vēl ir pāragri iet, tādēļ neriskējām. Man viņa novērtējums ir svarīgs, jo viņš jau ir pieaudzis futbolists, kurš sevi var kontrolēt daudz precīzāk nekā ārsti vai treneris."

Cik nopietni savainojumi ir Bogdaškinam un Kovaļovam?
Perevertailo: "Nē, viņiem nebija traumu, tikai muskuļu spazmas. Domāju, ka divu diennakšu laikā ar viņiem viss būs kārtībā."

Cauņa?
Kaļiņins: "Saša turpina ārstēšanos un pašreiz netrenējas kopējā grupā."

Viktors Jurkovs [kurš no RTU/"Skonto Academy" pārgājis uz RFS] varētu konkurēt par vietu sastāvā?
Kaļiņins: "Viktors Jurkovs? (smaida) Šobrīd laikam, ka nē. Varbūt viņam būs liels progress un spēs sastādīt konkurenci, bet šobrīd viņa nav ne pieteikumā, ne kopējā [pirmās komandas] sastāvā. Trenēsies dublieros."

Kā vērtējat savu futbolistu spēles Latvijas izlasē?
Kaļiņins: "Solovjovs, uzskatu, šobrīd ir viens no labākajiem futbolistiem Latvijas izlasē. To parāda gan rādītāji tajā pašā InStatā, gan arī vizuālais iespaids pret to pašu Portugāli. Uzskatu, ka viņš šobrīd ir viens no komandas līderiem. Gan pēc rakstura, gan vēlmes laukumā. Kaut visi būtu tādi. Man viņa spēle izlasē apmierināja. Savukārt Uldriķis ir jauns puisis, un no viņa neko daudz arī nevajadzēja gaidīt. Labi, ka viņš vispār bija izlasē, tajā atradās. 19 gadus puisim tas ir liels pluss."
Perevertailo: "Vērtēju tikai pozitīvi. Bet to, cik efektīvi viņi bija, jāvērtē izlases trenerim. Es nezinu ne procesu, ne spēles veidošanu, ne spēles organizāciju, tāpēc man ir grūti kaut ko vērtēt. Esmu apmierināts ar viņu pašatdevi, ar to, ka viņi centās."

     [+] [-]

, 2017-06-18 15:15, pirms 7 gadiem
Mums nav neviena līdera vispar.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-06-18 21:21, pirms 7 gadiem
Kalinin nevajag lielit savus speletajus esi korekts varbut ka Solovjovs ir lideris sava LNK Group komanda bet lida Latvijas izlases liderim vinam vel tals cels ejams un raksturs cik zinams sim puisim ari tads nenosverts par Uldriki gan viss precizi pateikts puisis butu daudz noderigaks U 21 izlase spele pret Andoru