Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertijam 150 eiro sods par lamāšanos, "Ventspils" un "Metta/LU" saņem brīdinājumus

Andrejs Siliņš

Pertijam 150 eiro sods par lamāšanos, "Ventspils" un "Metta/LU" saņem brīdinājumus
Tamazs Pertija
Foto: FK Liepāja

Publicēti Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisijas pēdējās sēdes lēmumi - "Liepājas/Mogo" galvenajam trenerim Tamazam Pertijam par necenzētas leksikas lietošanu piešķirts 150 eiro liels naudas sods.

Pēdējās kārtas spēlē pret "Ventspili" Ņikita Ivanovs 23. minūtē saņēma dzelteno kartīti, un tas spēlētājam bija jau ceturtais brīdinājums šajā sezonā. Ņikitam piešķirta vienas spēles diskvalifikācija. Tāds pats soda mērs ticis "Babītes/Dinamo" futbolistam Edgaram Kārkliņam. 25 gadus vecais pussargs zaudējumā "Jelgavai" jau 19. minūtē saņēma savu ceturto brīdinājumu šajā sezonā.

1. līgā vienas spēles diskvalifikācija ogrēnietim Kristapam Priedēnam, bet bargāks sods piemērots "Valmiera Glass ViA" spēlētājam Artūram Pallo, kurš mačā pret "Ogri" saņēma noraidījumu, bet tagad ticis pie diskvalifikācijas uz mēnesi un 280 eiro liela naudas soda.

Naudas sods, tiesa, mazāks ticis arī "Liepājas/Mogo" galvenajam trenerim Tamazam Pertijam. Gruzīnu speciālists mačā pret "Riga" 62. minūtē vairākkārt pielietoja necenzētus izteicienus, pārkāpjot Latvijas futbola Ētikas kodeksu. Par to sods 150 eiro apmērā.

Tāpat DK izskatījusi "Mettas/LU" un "Ventspils" cīņas notikumus spēles laikā un īsi pēc tās. Šoreiz gan iztikts bez reāliem soda mēriem un komisija nolēmusi brīdināt abu komandu spēlētājus un oficiālās personas par Latvijas futbola Ētikas kodeksa p. 1 neievērošanu – ar vārdiem un rīcību izrādīt cieņu pretiniekiem, tiesnešiem, komandas biedriem, oficiālām personām un līdzjutējiem.

Izmantotie resursi:
LFF DK 17. maija sēdes lēmumi - Latvijas...

  +2 [+] [-]

, 2017-05-18 17:34, pirms 7 gadiem
Kādas sankcijas bija pēc incidenta spēles Rēzekne - Valmiera pārtraukumā ejot uz ģērbtuvēm ar diskvalificētā Borisova piedalīšanos?