Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF izveido Godīgas spēles un ētikas komiteju

LFF izveido Godīgas spēles un ētikas komiteju
Jānis Mežeckis
Foto:Romāns Kokšarovs/F64

Sekojot šosezon ieviestajai kampaņai “Tīra spēle”, kas iestājas par godīgas un korektas spēles attīstīšanu, kā arī pēc Latvijas Futbola federācijas (LFF) un biedrības “Latvijas Futbola virslīga” iniciatīvas izveidota Godīgas spēles un ētikas komiteja. Tā ir LFF Valdes apstiprināta ārkārtas komiteja, kas izskatīs jautājumus, kas saistīti ar spēļu rezultātu ietekmēšanu, finanšu spekulācijām un derībām, kā arī citiem nopietniem sporta ētikas pārkāpumiem LFF rīkotajās sacensībās.

Komitejas sastāvā darbosies Jānis Mežeckis (komitejas priekšsēdētājs), Emīls Latkovskis, Aleksandrs Starkovs un Latvijā plaši atzītais advokāts Saulvedis Vārpiņš. Komiteja darbosies saskaņā ar tās nolikumu, spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, LFF statūtiem, LFF institūciju pieņemtajiem lēmumiem, Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) izdotajiem tiesību aktiem, kā arī citiem piemērojamajiem tiesību aktiem.

Godīgas spēles un ētikas komitejas darbību pamatā būs LFF noteikumi attiecībā uz spēļu rezultātu ietekmēšanu, finanšu spekulācijām un derībām. Komitejas uzdevumu lokā būs uzraudzīt godīgas spēles principu ievērošanu LFF organizētajās sacensībās, kā arī sniegt atzinumu LFF Disciplinārlietu komisijai lietās, kas ir saistītas ar spēļu rezultātu ietekmēšanu, finanšu spekulācijām un derībām, neētiskiem izteikumiem un nesportisku rīcību, rasismu vai jebkādu cita veida diskrimināciju, dopingu un citiem futbola ētikas pārkāpumiem.

Jau vēstīts, ka kampaņa "Tīra spēle" videoklipa un citu vizualizāciju veidā aicina Latvijas futbola sabiedrību, tostarp spēlētājus, trenerus un visas iesaistītās personības pievienoties kopīgam vēstījumam: "Par tīru spēli, par futbolu bez spēļu sarunāšanas, bez simulēšanas, bez lamāšanās futbola laukumā, bez dopinga un jebkādas citas rīcības, kas nav savienojama ar sporta ētiku. Par tādu, kurā nešķiro pēc ādas krāsas, etniskās piederības vai reliģiskās pārliecības. Par tādu, kurā ir cieņa, sportiskais gars, progresīva domāšana, atbildība un godīgums, par futbolu, ko ir prieks statīties! Esmu par tīru spēli! Tīra spēle!”

Par kampaņu vēsta ne tikai radītais videoklips ar vairāku Latvijas futbola personību piedalīšanos, bet arī īpašā dizaina karogi katrā stadionā, futbolistu iesoļošana stadionos īpaši ietērptu bērnu pavadījumā, plašos vizuālos materiālos kā spēļu norises vietās, tā interneta vidē un citas aktivitātes.

Informāciju sagatavoja:
Toms Ārmanis,
Latvijas Futbola federācija

  +7 [+] [-]

, 2015-05-18 15:33, pirms 9 gadiem
Paskatoties uz komitejas sastāvu, jāiesaka LFF uzreiz veidot komiteju, kura izvērtēs Godīgas spēles un ētikas komitejas ētiskumu un godīgumu.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-18 15:42, pirms 9 gadiem
Puiši, ir divas biļetes uz kausa finālu Ventspilī, atdošu bezmaksas... rakstiet pm..

  -1 [+] [-]

, 2015-05-18 15:44, pirms 9 gadiem
Kaut kā tas viss neiet kopā!

  +3 [+] [-]

, 2015-05-18 16:02, pirms 9 gadiem
Seawolf007 rakstīja: Paskatoties uz komitejas sastāvu, jāiesaka LFF uzreiz veidot komiteju, kura izvērtēs Godīgas spēles un ētikas komitejas ētiskumu un godīgumu.
Saulvedis ir negodīgs un neētisks? Latkovskis ir negodīgs un neētisks? Starkovs ir negodīgs un neētisks? Mežeckim ir jābūt komisijā, kā organizācijas vadītājam.

Principā Tu oficiāli visus nosauktos nosauci par negodīgiem un neētiskiem blēžiem

  -2 [+] [-]

, 2015-05-18 16:02, pirms 9 gadiem
100 % atkal naudu dalis. ir budžets 20 k uz komiteju...sadalis to uz 4 iem.... par neko nedarīšanu. malači.

     [+] [-]

, 2015-05-18 16:03, pirms 9 gadiem
Katrā kārtā virsligā, pirmajā līgā ir pa kādam mačam, kurš sarunāts. Arī pierādījumi ?, bet ja, tas notiek sistemātiski, tātad organizētājiem ir nesodāmības sajūta, ja nevarat kriminālu inkriminēt sodiet ar diskābeli no futbola, pierādījumi ir. Mežam un co pašiem gadījās Bolīvijas spēle, kurā neskaitāmu starptautisku maču delegāts Mežs nesaprata, pareizāk saprata, bet pievēra uz visu acis, nauda nesmird.

  +3 [+] [-]

, 2015-05-18 18:03, pirms 9 gadiem
Reāli nevienam nevajag biļeti uz kausa finālu??????

     [+] [-]

, 2015-05-18 22:42, pirms 9 gadiem
Šāda komiteja būtu jāvada Vilerušam!

  +4 [+] [-]

, 2015-05-18 23:26, pirms 9 gadiem
Komitejai jau pirmais uzdevums - izvērtēt situāciju, kurā Metta guva 2. vārtus pret Gulbeni un konkrēti Gulbenes aizsarga Aleksandra Ivanova (nr.4) darbības attiecīgajā situācijā pēc saskriešanās ar savu vārtsargu!

     [+] [-]

, 2015-05-19 14:20, pirms 9 gadiem
Viss tas ir ļoti skaisti uzrakstīts.Lai Dievs dot,kad vārdi pārvēršas darbos.LFF pašiem jātiek skaidrībā ar savu saimniecību.Jāizskauž tie netīrie darboņi,kas saistīti ar LFF un nodarbojās ar šīm netīrajām spēlītēm.