Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Doroševs: "Tiesnešiem ir jāsavācas!"

Doroševs: "Tiesnešiem ir jāsavācas!"
Pāvels Doroševs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Virslīgas otro kārtu atklāja emocijām bagāta spēle starp "Jelgavu" un "Liepāju/Mogo". Šajā mačā kā allaž emocionāls bija pieredzējušais liepājnieku vārtsargs Pāvels Doroševs.

Pāvels Doroševs, FK "Liepāja/Mogo" vārtsargs par spēli: "Bija smagi. Jo "Jelgava" spēlē spēka futbolu, kamēr mūsu komanda ir vairāk tehniska un augumā ne tik ražena. Pirmajā puslaikā pretinieks uzspieda savu spēli, bet mēs nezinājām kā tai pielāgoties. Un tas brazīlietis [Rafaels Ledesma] mocīja mani ar saviem centrējumiem."

Viena no tām pārvērtās par ielaistajiem vārtiem…
Bija standartsituācija, kur viņš iegrieza tuvajā stūrī. Mūsu aizsargs, kurš stāv pie tuvā staba, mēģina lekt, lai šo bumbu izsistu. Taču Grigarāvičs [īstenībā grūstījās nevis Mindaugs, bet gan cits lietuvietis Evalds Razulis – aut.] iet viņu grūst mugurā. Tādā veidā bumba krīt viņa [aizsarga Sedinas Keitā] pozīcijā. Es šajā situācijā ielidoju vārtos kopā ar bumbu.

Sanāk, tos vārtus nebija jāskaita?
Tīrs pārkāpums. To apstiprinās pat cilvēks, kurš vispār neko nesaprot no futbola. Es ļoti atvainojos, bet tas pats notika arī spēlē pret “Riga”. Kad soda laukumā [Mārtiņam] Ķiguram sit pa galvu [по башке – kriev.], viņi saka, ka nekā nav, taču vēlāk skatās video un atzīst, ka tas ir 100% pārkāpums. Uzskatu, ka mūsu tiesnešiem ir ļoti jāsavācas. Ja mēs gribam pacelt mūsu čempionātu nopietnā līmenī, šajā jomā [tiesāšanā] arī jābūt ļoti profesionāliem.

Beigās vienus "Jelgavas" vārtus neieskaitīja…
Tur vienkārši bija [Mārcis] Ošs. Bija sadursme, kur Ošs iedeva man ar elkoni pa seju. Tas arī viss.

Starpsezonā krietni vairāk spēlēja Valentīns Raļkevičs.
Treneris mani audzināja! Viņš man parādīja, kā vajag. Tas man nāca par labu. Atgriezās emocijas, vēlme spēlēt un pierādīt. Kad esi tikai viens [kandidāts uz vietu sastāvu], sāc domāt, ka esi varens, taču par to liktenis mēdz sodīt. Trenerim šādā veidā mani audzinot par 100% ir taisnība.

Kā viņš pamatoja savu lēmumu pirms šī mača, ieliekot tevi Raļkeviča vietā?
Tas man bija negaidīti. Praktiski nespēlējot pirmssezonā spēles sākumā man bija nedaudz neērti. Otrajā puslaikā apradu, un tad viss aizgāja [пошло-поехало – kriev.].

Cik grūti bija noturēt sevi formā, netiekot pie spēļu prakses?
Nebija sarežģīti. Treniņprocess mums ir fantastisks. Vienīgais, kas pietrūka, bija spēļu tonuss. Pieredzes, kā zināt, man netrūkst.

Kādas sajūtas jaunajā kolektīvā, kuram klāt nākuši vairāki leģionāri?
Ja pamanījāt, mums spēlēja visi savējie! Ja par leģionāriem, tad tā ir kluba politika, kuri nolēma tādā veidā pastiprināt konkurenci. Pie mums daži labi futbolisti netiek pat pieteikumā. Varam mierīgi spēlēt Virslīgā ar diviem sastāviem. Tas viss notiek pateicoties kluba vadībai. Tā kļūstam tikai spēcīgāki.

Kā Tamazs [Pertija]?
Ļoti patīk. Izcils treneris. Visi runā par viņa emocionalitāti, ka viņš ir ass. Taču futbols ir emociju spēle. Kā redzat, man stāvot vārtos, arī bieži krīt ciet. Uzskatu, ka viņš ir viens no spēcīgākajiem treneriem, no tiem, kurus esmu redzējis.


, 2017-03-18 11:58, pirms 7 gadiem
Tev pasam ir jasavacas tu psihopatiskais bomzi.
, 2017-03-18 12:53, pirms 7 gadiem
Dorošev, pašam kļūdu jūra. Tā kā sāc savākšanos ar sevi, un tad vaino citus.
, 2017-03-18 13:08, pirms 7 gadiem
girtsmelns rakstīja: Tev pasam ir jasavacas tu psihopatiskais bomzi.
Tad jau tu neesi redzējis Jelgavas atsaldeņus,tehnika nekāda,spiež tikai uz savu fizisko,kad tā beidzas,tad sākas kartiņu vētras...Ko viņi četri izlasē darīs,nezinu,laikam centīsies traumēt pretiniekus...
, 2017-03-18 13:39, pirms 7 gadiem
Tikai pirmo grūdienu veica Liepājas futbolists,kurš pagrūda jelgavieku un tas savukārt pēc inerces (var strīdēties cik bija vai nebija apzināti pagrūstā spēlētāja grūdiens mugurā pret Keitu, bet pilnībā nobremzēt viņš nevarēja).
, 2017-03-18 13:42, pirms 7 gadiem
inokentijs371 rakstīja: Dorošev, pašam kļūdu jūra. Tā kā sāc savākšanos ar sevi, un tad vaino citus.
Dīvaina pieeja, ja pats kļūdās , tad aizliegts norādīt uz citu kļūdām. Dzīvē kļūdās visi, tātad neviens nevienu nedrīkst kritizēt.
, 2017-03-18 14:01, pirms 7 gadiem
Nu par Doroševu noteikti var padiskutēt, anger issues spraucās ārā pa visām maliņām
, 2017-03-18 15:08, pirms 7 gadiem
Doroševs vienmēr ir bijis emocionāls, vismaz pats atzīst, ka "krīt ciet".
Par tiesnešiem 100% taisnība! Kam tad tie papildus tiesneši pie vārtiem?! No 5m attāluma neredz tīru sodu.
, 2017-03-18 15:32, pirms 7 gadiem
cepums70 rakstīja: Tad jau tu neesi redzējis Jelgavas atsaldeņus,tehnika nekāda,spiež tikai uz savu fizisko,kad tā beidzas,tad sākas kartiņu vētras...Ko viņi četri izlasē darīs,nezinu,laikam centīsies traumēt pretiniekus...
vienīgais atsaldenis ir Liepājas treneris...ar nekādi nesaprotamu atceltu diskābeli.
, 2017-03-18 19:02, pirms 7 gadiem
inokentijs371 rakstīja: Dorošev, pašam kļūdu jūra. Tā kā sāc savākšanos ar sevi, un tad vaino citus.
Doroševs pats pateica, ka spēles sākumā jutās neērti, kas ir tikai loģiski, ja pirmssezonā nebija spēļu prakses.
, 2017-03-18 19:05, pirms 7 gadiem
Keitā tīri tika pagrūsts mugurā - noskatieties atkārtojumu. Skaidrs, ka arī tiesneši kļūdās, bet SC trollim girtsmelns pēc šādu komentāru publicēšanas pašam būtu par savu psihopātiju jāaizdomājas.
, 2017-03-18 19:39, pirms 7 gadiem
Par jautājumu,kā Pertija?Jūs domājāt ,ka pateiks Pertija ir auns?!Kādu atbildi jūs gaidijāt?Man gan Doroševs teic par Pertiju pretīgus vārdus!!Es nemūldu!
, 2017-03-18 23:03, pirms 7 gadiem
TORES rakstīja: Par jautājumu,kā Pertija?Jūs domājāt ,ka pateiks Pertija ir auns?!Kādu atbildi jūs gaidijāt?Man gan Doroševs teic par Pertiju pretīgus vārdus!!Es nemūldu!
Ko tad viņš Tev saka? Pieļauju, ka Doroševam ir zināma nepatika par to, ka viņš ir izbīdīts no stabila pirmā numura vietas.
, 2017-03-19 20:58, pirms 7 gadiem
Doroševs satraumēja Kļavu savā apmātībā lecot pēc bumbas, ko Kļava jau bija gatavs nolasīt
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
44

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
14

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.