Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas "Noah" pārbaudes spēlē cīnās neizšķirti pret Baltkrievijas BATE

Rolands Eliņš

Jūrmalas "Noah" pārbaudes spēlē cīnās neizšķirti pret Baltkrievijas BATE
Foto: Noah Jurmala

Latvijas futbola Virslīgas jaunpienācēja Jūrmalas "Noah" turpina savu treniņnometni Turcijā un šodien spēlēja 1:1 pret Baltkrievijas 15-kārtējo čempioni BATE.

"Noah" komandai, kas pārņēmusi Daugavpils "Lokomotiv" izcīnīto vietu Virslīgā un turpinājusi šīs komandas tradīcijas (darot citā pilsētā), šī bija otrā spēle treniņnometnē Turcijā. Iepriekš ar 0:4 tika piedzīvots zaudējums pret Kazahstānas "Akzhayik".

Šodien pretim stājās nomināli spēcīgāka pretiniece – aizvadītās sezonas Baltkrievijas vicečempione BATE, kas par Baltkrievijas čempioni kļuvusi 15 reizes, taču palikusi bez zelta abās iepriekšējās sezonās.

"Noah" ielaida vārtus jau spēles pirmajā pusē, kad vārtus guva Baltkrievijas izlases uzbrucējs Antons Saroka. Viņš augustā bija uz pāris dienām aizturēts par dalību demonstrācijās pret Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko, taču drīz arī atbrīvots. Puslaika turpinājumā "Noah" spēlēja vairākumā, kas ļāva tai pārņemt iniciatīvu. Otrā puslaika sākumā noraidījumu gan saņēma arī "Noah" spēlētājs Krušatins, un abas komandas drīz atgriezās pie standarta spēles 11:11, sūtot laukumā papildu spēlētājus noraidīto vietā.

Otrā puslaika vidū "Noah" panāca neizšķirtu, kad ilgstošs uzbrukums ar vairākiem atkārtotiem sitieniem beidzot nesa rezultātu. Pie vārtu guvuma tika japāņu spēlētājs Taisejs Marukava, 24 gadus vecs pussargs, kurš iepriekšējos divus gadus pavadīja Maltas futbola līgā. Marukavam gan šī spēle pilnībā veiksmīga nebija, jo mača izskaņā viņš guva traumu.

"Noah" kapteiņa godā šodienas mačā bija pieredzējušais vārtsargs Kaspars Ikstens, bet sastāvā devās arī Žuau Giljerme, brazīlietis, kurš vēl nesen bija "Riga" pārbaudāmo spēlētāju lokā. Komandas pieteikumā bija arī Aleksejs Grjaznovs, 23 gadus vecais futbolists, kurš iepriekšējo sezonu pabeidza "Jelgavā", tāpat "Noah" rindās bija Latvijas Virslīgā jau iepazītais leģionārs Maksims Marusičs.

"Noah" iepriekš izziņoto pārbaudes spēļu sarakstā šīs cīņas pret BATE nebija, taču bija paredzētas spēles 20. februārī pret "Akron" un 24. februārī pret "Obolon".

Noah – Bate 1:1 (0:1)

Vārti: Marukava 66` - Saroka 11`
Noah pamatsastāvs: Ikstens - Siņeļņikovs, Giljerme, Mršuļa, Kagermazovs - Ulimbaševs, Afkirs - Mordatenko, Zelenkovs, Krušatins - Markuss Žuniors.

     [+] [-]

, 2021-02-18 22:39, pirms 3 gadiem
Armēņiem vajadzēja nosaukt klubu "Zemgale" un mājas spēles aizvadīt ne tikai Tukumā, bet arī Jelgavā.

     [+] [-]

, 2021-02-19 11:02, pirms 3 gadiem
Cirks ar to Latvijas futbola čempionātu!
Varēja spēlēt 12 komandas, tagad tikai 9 un 1. līga jau tikātri nesāks! Kur loģika? Dot spēles praksi 12 vai 9 komandām, turklāt tām, kurām neiedeva licenci , tur pārsvarā vietējie spēlētaji. Vai tas ir Latvijas futbola interesēs?