Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

DK soda Daugavpils "Daugavu" par saistību nenokārtošanu ar bijušajiem spēlētājiem

Rolands Eliņš

DK soda Daugavpils "Daugavu" par saistību nenokārtošanu ar bijušajiem spēlētājiem
Bijušais Daugavpils "Daugavas" vārtsargs Jevgēņijs Ņerugals
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija paziņojusi par Daugavpils "Daugavas" sodīšanu ar 100 eiro naudas sodu par nenokārtotajām saistībām ar diviem bijušajiem komandas spēlētājiem.

Vakardienas DK sēdē nolemts, ka Daugavpils "Daugava" nav izpildījusi saistības pret diviem saviem bijušajiem spēlētājiem - Jevgēņiju Ņerugalu un Janu Radeviču, kuri abi sezonu uzsāka pilsētas vienīgajā palikušajā Virslīgas komandā BFC "Daugavpils", tiesa, Radevičs vairs tās spēlēs nepiedalās. DK secinājusi, ka tādējādi nav izpildīti Spēlētāju statusa un pāreju komisijas, kā arī Apelācijas komisijas lēmumi, par ko "Daugavai" piespriests 100 eiro naudas sods, turklāt noteikts termiņš saistību izpildei, proti, desmitais oktobris.

Daugavpils "Daugava" pēc nepielaišanas startam Virslīgā šobrīd spēlē Latvijas otrajā līgā un Latgales reģionā deviņu komandu konkurencē ieņem ceturto vietu. Šajā pavasarī komanda licenci startam Virslīgā nesaņēma par jaunatnes sistēmas prasību neizpildi, kā arī administratīvo un personāla un finanšu kritēriju neizpildi, taču tās tēls tika asi iedragāts pagājušā gada beigās, kad varas iestādes aizturēja vairākus tās spēlētājus un treneri.

Savukārt pirmās līgas komanda "Salaspils" bija vērsusies pie DK par 26. augustā saņemto naudas sodu, kas tai tika piespriests par spēles organizācijas nepilnībām, kā arī devītā septembra sodu par Drošības reglamenta neizpildi. Sodu kopējais apmērs bija 210 eiro, un DK pēc atkārtotas situācijas izvērtēšanas nolēmusi, ka nav pamata savu lēmumu grozīt.

Savukārt jauni sodi piespriest "Saldus" un "Olaines" vienībām - pirmajai būs jāsamaksā 100 eiro par drošības darbinieku paviršu rīcību, ka arī spēles informatora vēršanos pie tiesnešiem spēles laikā, savukārt "Olainei" 140 eiro par pārsniegto brīdinājumu limitu vienā spēlē. Bet brīdinājumu saņēmis treneris Andrejs Kolidzejs par neētisku rīcību kāda jaunā futbolista pārejas organizēšanā.

DK netrūka arī darba atsevišķu spēlētāju diskvalifikācijās, kas nopelnītas par pārsniegtu brīdinājumu ierobežojumu. Rītdienas "Skonto" svarīgo spēli pret "Liepāju" nāksies izlaist Ivanam Menam, savukārt "Spartakam" pret "Liepāju" nepalīdzēs Ingus Šlampe un Vitālijs Maksimenko. Šī spēle gan paredzēta nākamajā kārtā, 27. septembrī.

"Ventspils" jaunais galvenais treneris Pols Ešvorts tikmēr savā atgriešanās mačā pret "Metta"/LU nevarēs izmantot Alanu Siņeļņikovu un Vitāliju Barinovu, bet "Jelgavai" pret "Daugavpili" sastāvā neizies Gļebs Kļuškins. Visiem pieminētājiem vienas spēles diskvalifikācija, taču Mena un Siņeļņikovs saņēmuši arī 70 eiro naudas sodu. Jāpiezīmē, ka Mena pamanījies brīdinājumus sakrāt arī Dublieru čempionātā un arī tajā viņam nāksies izlaist nākamo spēli.

Izmantotie resursi:
LFF DK 16. septembra sēdes lēmumi - Latvijas...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-09-17 16:02, pirms 9 gadiem
Interesanti, ka par dažiem AK lēmumiem ir iespējams uzzināt tikai no DK sēžu protokoliem (un tikai tāpēc, ka attiecīgie klubi nepilda AK lēmumus).

  +2 [+] [-]

, 2015-09-17 16:12, pirms 9 gadiem
Norm pastrādāts =]

     [+] [-]

, 2015-09-17 20:29, pirms 9 gadiem
Anonymous187 rakstīja: Norm pastrādāts =]
Jā, vienmēr ir interesanti lasīt DK lēmumus.