Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Ventspils" novēl Ašvortam izcīnīt titulus biežāk nekā reizi 18 gados

"Ventspils" novēl Ašvortam izcīnīt titulus biežāk nekā reizi 18 gados
Pols Ašvorts. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Ar izsmejošu tekstu internetā par savu bijušo galveno treneri Polu Ašvortu piektdienas vakarā izcēlusies Latvijas vicečempione futbolā "Ventspils", novēlot speciālistam pie tituliem tikt biežāk nekā reizi 18 gados.

Pirmais gājienu gan veica Ašvorts, savā Facebook lapā publicējot ierakstu, ka tieši pirms diviem gadiem "Ventspils" izcīnīja līdz šim pēdējo trofeju. "Un izskatās, ka gaidāms ilgs laiks, kad viņi tiks pie nākamās," rakstīja Ašvorts, pieliekot klāt smejošo sejiņu.

"Ventspils" komanda atbildi parādā nepalika. "“Mr.Unlucky” atcerējās par FKV. Esam aizkustināti. Pols - rekordists, aizvadījis visvairāk spēļu FKV galvenā trenera amatā! Un vesela viena izcīnīta trofeja! Spēcīgi. Novēlam perspektīvajam speciālistam tikai jaunas izcīnītas trofejas un nedaudz biežāk kā vienu reizi 18 gados."

Ašvorts pirmo reizi stājās "Ventspils" priekšgalā 2001. gadā. Toreiz dzelten-zilie bija ļoti tuvu savam pirmajam čempionu titulam vēsturē, bet iznākumā pašā sezonas izskaņā mazliet pietrūka cīņā ar Rīgas ''Skonto'', kas tajā gadā uzvarēja desmito reizi pēc kārtas, un "Ventspils" kļuva par Latvijas vicečempioniem. Nākamajā sezonā "Ventspils" atkal izcīnīja sudraba medaļas. 2003. gadā tieši Pola Ašvorta vadībā "Ventspils" pirmo reizi savā vēsturē iekļuva Latvijas kausa finālā.

Pēc darba noslēgšanas "Ventspilī" Ašvorts dažādos gados bija Latvijas klubu "Rīga" un "Skonto" priekšgalā, kā arī viņam ir darba pieredze Krievijas čempionāta klubā "Rostov". Pie ''Ventspils'' stūres Ašvorts atgriezās 2015. gada vasarā, bet pirms tam angļu speciālists ar panākumiem strādāja vienā no Nigērijas futbola akadēmijām, vadot arī Nigērijas klubu "Sunshine Stars". Kaut 2017. gada pavasarī viņš ar Kurzemes klubu izcīnīja Latvijas kausu, tā gada nacionālajā čempionātā vienība palika ārpus trijnieka un pēc sezonas līgums ar speciālistu pēc abpusējas vienošanās netika pagarināts.

Kopumā Latvijas čempionātā Ašvorta vadībā "Ventspils" aizvadījusi 130 mačus, kuros izcīnītas 83 uzvaras, 24 neizšķirti, 23 zaudējumi. Eirokausos (UEFA Kauss/Eiropas Līga) - 12 mači: 3 uzvaras, 1 neizšķirts un 8 zaudējumi.

Šī sezona "Ventspils" komandai nav pārāk veiksmīga - 13 punkti 11 spēlēs dod piekto vietu kopvērtējumā, bet pēdējā, devītā, pozīcija ir tikai trīs punktu attālumā. Tikmēr anglis Ašvorts šobrīd ir Kazahstānas futbola komandas "Astana" izpilddirektors.


, 2019-05-17 22:48, pirms 5 gadiem
Bērnu dārzs!Vienkārši nav ko teikt,no kluba vadības ko tādu sagaidīt..bet no urlu komandas var visu sagaidīt..!
, 2019-05-17 23:53, pirms 5 gadiem
Urlu joki.
, 2019-05-18 00:01, pirms 5 gadiem
Tas Koroļovs kārtīgi pārdevies Šišhanovam.Saimnieks dod naudu a tas tik raksta glaimojošus rakstus par komandu un preses konfrerencēs uzdod tikai ērtus jautājumus savam trenerim.Varat turpināt tik rakstīt ka šim grūtam brīdim jātiek pāri utt pēc kārtējiem zaudējumiem un rīt Tamazs atkal izskolos toto kantori.
, 2019-05-18 00:23, pirms 5 gadiem
Bērni sagatavošanas grupiņā šitā saukājās
, 2019-05-18 10:07, pirms 5 gadiem
Īpaši korekti jau tas no Ešvoerta puses nebija.Pol,nevajag spārdīt kritušos
Atbilde no kluba puses,domāju es, bija bērnišķīga,jo tik slikti FK Ventspils nav spēlējis virslīgā NEKAD,kopš klubs pastāv.Protams,ir visas iespējas uzlabot situāciju,bet ja leģionāri turpinās laist muļķi laukumā un sniegums neuzlabosies,tad par klubu smiesies ne viens vien bijušais treneris,bet daudzi ar futbolu saistītie cilvēki,par līdzjutējiem nemaz nerunājot.
, 2019-05-18 11:54, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Īpaši korekti jau tas no Ešvoerta puses nebija.Pol,nevajag spārdīt kritušos
Atbilde no kluba puses,domāju es, bija bērnišķīga,jo tik slikti FK Ventspils nav spēlējis virslīgā NEKAD,kopš klubs pastāv.Protams,ir visas iespējas uzlabot situāciju,bet ja leģionāri turpinās laist muļķi laukumā un sniegums neuzlabosies,tad par klubu smiesies ne viens vien bijušais treneris,bet daudzi ar futbolu saistītie cilvēki,par līdzjutējiem nemaz nerunājot.
tā teikt - kādreiz jau arī jānokrīt zemāk, lai pēc tam celtos augstāk
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.