Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

papildināts Māliņš atsit Martinesa pendeli, "Skonto" nezaudē Ventspilij

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Māliņš atsit Martinesa pendeli, "Skonto" nezaudē Ventspilij
Federiko Martiness trāpīja pa pārliktni un vēlāk neiesita 11 metru soda sitienu
Foto: M.Jankovskis (Sportacentrs.com)

Ar bezvārtu neizšķirtu noslēdzies Latvijas futbola Virslīgas 11. kārtas mačs starp "Ventspili" un Rīgas "Skonto". Labākā iespēja izcelties otrā puslaika sākumā bija Federiko Martinesam, bet viņa sisto 11 metru soda sitienu pārliecinoši atvairīja Germans Māliņš.

Abās komandās salīdzinājumā ar iepriekšējām spēlēm bija vairākas izmaiņas. „Skonto” rindās rezervē tika atstāti Alans Siņeļņikovs un Valērijs Šabala, kuru vietā laukumā devās Tads Labuks un Armands Pētersons. Ventiņiem šoreiz vārtus sargāja Vitālijs Meļņičenko, bet uzbrukumā Daniila Turkova vietā devās Ahmeds. Pēc ilgāka pārtraukuma savu meistarību gatavs demonstrēt bija arī Eduards Suhanovs, bet jau pirmā puslaika vidū guva savainojumu. Lielākā izmaiņa gan, protams, bija galvenā trenera nomaiņa – atlaistā Sergeja Podpalija vietu ieņēma Jurģis Pučinsks.

Spēles pirmais puslaiks aizritēja visnotaļ vienmuļā tempā. Pirmajās 25 minūtēs var izcelt tikai Pētersona un Romāna Bespalova tālsitienus. Pirmo viegli tvēra Meļņičenko, bet otrais lidoja vārtiem secen. Ventspilniekiem piederēja solīds teritoriālais pārsvars, bet momentu arī turpinājumā bija maz. Labākais no tiem bija Federiko Martinesam, kurš saņēma bumbu soda laukumā, labi apstrādāja to, taču bumba pēc viņa sitiena atdūrās pret pārliktni! „Skonto” puslaika beigās atbildēja ar Ruslana Mingazova sitienu no 20 metriem, taču Meļņičenko bija vietā.

Otrais puslaiks bija krietni vien dzīvelīgāks. Uzbrukt mēģināja te viena, te otra vienība. Ļoti aktīvs labajā malā bija Ahmeds. Pirmais viņa centrējums mērķi nesasniedza, bet 56. minūtē Ahmeds labi pacīnījās par bumbu, to ieguva Višņakovs, pēc kura centrējuma soda laukumā Amirhanovs nospēlēja ar roku, par ko uz Māliņa vārtiem tika nozīmēta pendele. To izpildīt devās Martiness, tomēr rezultāts netika atklāts – Māliņš uzminēja bumbas lidojuma virzienu, viegli atvairot šo sitienu! 63. minūtē labā sitiena pozīcijā nonāca Višņakovs, taču tik neveikli apstrādāja apaļo priekšmetu, ka galu galā uzsita pretiniekam pa kājām, saņemot brīdinājumu. 69. minūtē pirmā labā iespēja izcelties bija arī viesiem, taču Aleksandrs Fertovs no 12 metriem sita nedaudz garām vārtiem. Pēc šīs epizodes spēle kļuva ātrāka, pie tam uzbruka te vienas, te otras vienības futbolisti. Aktivitāšu netrūka, tomēr ar to vien vārtu gūšanai nepietiek (pusmomenti bija Turkovam un Amirhanovam). Latvijas čempionu un kausa ieguvēju duelis noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu – 0:0.

Pēcspēles komentāri

Jurģis Pučinsks savā pirmajā preses konferencē FK ″Ventspils″ galvenā trenera amatā runāja par savām izjūtām debijas mačā, par nepieciešamību atgūt pārliecību un agresīva, aktīva futbola spēlēšanu: ″Ar rezultātu apmierināts neesmu, bet par komandas atdevi nav nekādu pretenziju. Nerealizējām soda sitienu, bija vēl momenti, kuros vajadzēja gūt vārtus. Savā laukumā vajadzēja uzvarēt, tomēr komandu pēc mača paslavēju par cīnīšanos visas spēles garumā. Komanda paveica lielu darba apjomu, centās un, domājams, šāds mačs tomēr ļaus komandai nedaudz attapties, jo šobrīd nav tas veiksmīgākais brīdis. Jau pirms mača bija pārliecība, ka mača rezultāts būs pozitīvs un komanda cīnīsies. Tas bija galvenais. Pats pirms mača, protams, uztraucos, taču, kad sākās spēle, domāju tikai par to. Tā ir mana dzīve, mana vide, domāju tikai par maču. No spēlētājiem prasīšu aktīvu varbūt pat agresīvu futbolu, lai neļautu sāncenšiem ilgi pārdomāt savas darbības, un šodien jau kaut ko no tā varēja redzēt. Arī uzbrukumā jādarbojas ātri, ātri jāizdara piespēles, jāpieņem lēmums. Tāds ir mūsdienu futbols.″

″Protams, ne fiziski, ne psiholoģiski nebijām atjaunojušies pēc smagās spēles kausa finālā. Tas iespaidoja šo spēli, jo puiši pēc mača teica, ka otrajā puslaikā bija liels nogurums. Protams, ″Ventspils″ futbolisti izdarīja kārtīgu spiedienu, turklāt lielas problēmas sagādāja Martinesa cīņa otrajā stāvā, jo pēc viņa piespēlēm ar galvu varēja izveidoties visnegaidītākās situācijas. Mums ar bumbu bija jārīkojas precīzā un vairāk jāizmanto flangi, sevišķi pirmajā puslaikā, taču mājinieki mums faktiski ne sekundi neļāva brīvi darboties ar bumbu un kaut mirkli padomāt pirms lēmuma pieņemšanas. Grūti pateikt, kā būti izmainījusies spēle, ja būtu realizēts soda sitiens, bet mūs kārtējo reizi izglāba vārtsargs. Ja tā nebūtu, vajadzētu iet uz priekšu, un, kas zina, kā tas beigtos. Tagad noteikti varu teikt, ka esam izturējuši un izcīnījuši punktu. Tas ir maziņš, tomēr solis uz priekšu, ″ maču komentēja ″Skotno″ galvenais treneris Marians Pahars.

Ventspils – Skonto (0:0)
Vārti: Federiko Martiness 57. minūtē nerealizēja 11 metru soda sitienu.
Brīdinājumi: Martiness, Giļmanovs, Višņakovs - Šmatovaļenko
Ventspils: Meļņičenko, Timofejevs, Smirnovs, Cigirlašs, Kurakins, Giļmanovs, Bespalovs, Suhanovs (Hščanovičs 24'), Višņakovs (Turkovs 75'), Ahmeds, Martiness.
Skonto: Māliņš, Ibragimovs, Šmatovaļenko (Kukanoss 67'), Savčenkovs, Amirhanovs, Mingazovs, Maksimenko, Fertovs, Pētersons (Siņeļņikovs 58'), Blanks, Labuks (Šabala 61').

Virslīgas 11. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Jelgava – Gulbene0:1 (0:1)Saito 6'
Spartaks – Daugava (D)2:2 (0:0)Jemeļins 73'; Moskera 86' (11m) - Gongadze 54' (11m); Uļjanovs 64'
Ventspils - Skonto0:0-
Jūrmala – Liepājas metalurgs0:2 (0:2)Kamešs 24'; 40'
Metta/LU – Daugava (R)0:3 (0:3)Mežs 2'; Ziļs 27'; Priedēns (s.v.) 30'

Virslīgas tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (D)1164120:1322
2.Spartaks1162319:1220
3.Skonto1053212:918
4.Ventspils1051417:1016
5.Metalurgs951312:816
6.Jūrmala1034317:1313
7.Gulbene1133511:1512
8.Daugava (R)1132612:1911
9.Jelgava1031612:1810
10.Metta/LU1113710:256

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.M.GongadzeDaugava (D)9 (3)
2.J.SaitoGulbene8 (1)
3.P.TvumasiSpartaks5
V.KozlovsJelgava5
5.H.MoskeraSpartaks5 (1)
6.A.OsipovsJūrmala5 (2)

  +9 [+] [-]

, 2012-05-17 19:54, pirms 12 gadiem
Labs rezultats prieks Lm!
Slēpts komentārs: dragoo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-05-17 20:02, pirms 12 gadiem
Ar katru gadu tas limenis top komandam krit un krit,nebutu Spartaks,butu loti smiekligs cempis mums.Ventspils kaut ko gribeja kombinet,bet nu skonta spele antifutbolu.Nebutu skontikiem Malins,kauss nebutu ari.Vaja spele.

  -3 [+] [-]

, 2012-05-17 20:03, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Interesanti, pat ļoti interesanti.
Vienā vietā rakstīts, ka Māliņš atsit pendeli, citā - Martiness trāpījis pa pārliktni...
Pa lielam man nerūp, bet gan jau kādam rūp
tās jau domātas 2 dažādas epizodes, bija gan pārliknis, gan pendele
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-05-17 20:07, pirms 12 gadiem
Ventspils spēlēja daudz pārliecinošāk par Skonto, bet nespēj izmantot savas izdevības un zaudē 2 punktus. Paši vainīgi! Ļoti ceru ,ka Ventspils ieskriesies ,jo sastāvs ir potenciāls. Drīz jau sāksies kvalifikācijas spēles Čempionu līgā un Ventspilij ir jābūt gatavai tam turnīram!
Kāds nezin kur Vadims Janchuks nozudis, itkā jau pagaraināja līgumu ar Ventspili. Viņš šobrīd Ventspilij ļoti noderētu.

  +2 [+] [-]

, 2012-05-17 20:12, pirms 12 gadiem
Pro3nd rakstīja: Ventspils spēlēja daudz pārliecinošāk par Skonto, bet nespēj izmantot savas izdevības un zaudē 2 punktus. Paši vainīgi! Ļoti ceru ,ka Ventspils ieskriesies ,jo sastāvs ir potenciāls. Drīz jau sāksies kvalifikācijas spēles Čempionu līgā un Ventspilij ir jābūt gatavai tam turnīram!
Kāds nezin kur Vadims Janchuks nozudis, itkā jau pagaraināja līgumu ar Ventspili. Viņš šobrīd Ventspilij ļoti noderētu.
ārstē savainojumu,ja nemaldos bij operācija ,kaut kas saistīts ar ceļgala saitēm

  +6 [+] [-]

, 2012-05-17 20:14, pirms 12 gadiem
Ventspils atlaiž treneri!
Nu nesmuki spēlē Latvijā FUTBOLU....
Atlaiž treneri , kurš nepārtraukti Protestē Pret Pastāvošo Iekārtu!....
########################################
P.S. Ko man vienam no 2500 (kuri salasās uz Nacionālo čempi sezonas griezumā) ....
Malnačs arī saprata kādā Kūtī iekļuvis, un cīnīties šeit pret LFF Vecajiem (Indriksonu gan šeit nepieskaitu) nav vērts!....
Vispār jau smagi ap sirdi , ka šitā nonivilē Latvijas Futbolu....
Kuri:
Me. & Ru
Es neēsmu tuvu dzerošajos tusiņos....bet kāds jau zin - no kurienes viss nāk...Platini tika paradīti ne jau GRIMSTOšAIS , bet gan plaukstošais....

     [+] [-]

, 2012-05-17 20:17, pirms 12 gadiem
Es nebaidos šī vārda:
Atlaiž treneri , kurš nepārtraukti Protestē Pret Pastāvošo Iekārtu!..

  -1 [+] [-]

, 2012-05-17 20:23, pirms 12 gadiem
Interesanti, ko tad Viktors šodien teiks, ja reiz uz Skonto vārtiem šoreiz tika norīkota pendele?

  -1 [+] [-]

, 2012-05-17 20:29, pirms 12 gadiem
Es tač teicu, ka būs 0:0, Starkova zelta standarts!

  -4 [+] [-]

, 2012-05-17 20:32, pirms 12 gadiem
erred rakstīja: Es nebaidos šī vārda:
Atlaiž treneri , kurš nepārtraukti Protestē Pret Pastāvošo Iekārtu!..
bet atlaida tak klubs, kas ir privāts iestādījums. kādēļ tad klubam būtu jāatlaiž treneris, ja tas centās, lai tieši klubam labāk?

vai tomēr atlaida tādēļ, ka Vpils spēlē sūdīgi?

  +4 [+] [-]

, 2012-05-17 20:45, pirms 12 gadiem
dragoo rakstīja: bet atlaida tak klubs, kas ir privāts iestādījums. kādēļ tad klubam būtu jāatlaiž treneris, ja tas centās, lai tieši klubam labāk?

vai tomēr atlaida tādēļ, ka Vpils spēlē sūdīgi?
Ir Personas no LFF , kuras pieprasīja lai Netraucē Manu Midzeni(pelnošo iz Totalkizātora)....
Skumji, bet lieku arī , ka ALDARI pierunās ,ka Latvijas Futbols bez Totalizatora ir bez *******
Labi , šai čempionātā/meistarsacīkstēs uzvarēs MMM-2011

  -1 [+] [-]

, 2012-05-17 21:44, pirms 12 gadiem
Futbols [...]. Veči skraida 90minūtes pa milzīgu laukumu un nevar iesist golu. Katrai komandai 1punkts par neiesistiem vārtiem.

Hokejā pareizi darīja ka pirms dažiem gadiem ieviesa to ka pēc neizšķirta nāk papildlaiks,un ja vajag,pēcspēles metieni.

Man šķiet ka futbolā ar steigu arī kas tamlīdzīgs jāievieš.

Jo skatītāji tērē naudu biļetēs, iet uz spēlēm,tērē savu dārgo laiku,un pa šīm stundām neredz NEVIENU iesistu golu!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-17 22:12, pirms 12 gadiem
erred rakstīja: Ir Personas no LFF , kuras pieprasīja lai Netraucē Manu Midzeni(pelnošo iz Totalkizātora)....
Skumji, bet lieku arī , ka ALDARI pierunās ,ka Latvijas Futbols bez Totalizatora ir bez *******
Labi , šai čempionātā/meistarsacīkstēs uzvarēs MMM-2011
tik un tā nesaprotu, kadel tad klubam, kas godigi iegulda naudu būtu tagad jāatlaiž kāds, ja pieprasa lff?
plus Vpils ir ietekmīgs klubs, ne tik ļoti kā LM vai Skonto (es runāju par ietekmi Latvijas futbola gaiteņos), bet tomēr ietekmīgs, un tādus cilvēkus nu ar runām nepiespiedīsi.... ja klubs negribētu, nekas netiktu atlaists.

  +2 [+] [-]

, 2012-05-17 22:26, pirms 12 gadiem
Bronsons rakstīja: ārstē savainojumu,ja nemaldos bij operācija ,kaut kas saistīts ar ceļgala saitēm
Vai Jančuks tagad gribēs palikt komandā, kad atlaida Podpaliju?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-05-17 22:47, pirms 12 gadiem
1 rakstīja: Vai Jančuks tagad gribēs palikt komandā, kad atlaida Podpaliju?
nu tas jāprasa pašam Vadimam...domāju ka šosezon jau nu vēl paliks,ligums ar lidz sezonas beigām,tā ka iespējams vēl redzēsim.Tik ar noteikumu ja trauma to neliegs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-05-18 02:00, pirms 12 gadiem
Tu gan vajsh esi,15x piepumpeties var katrs 1.klasnieks
Ventspils neizmantoja savas izdevibas,par ko ari 1pts dabuja turnira tabula.

dragoo rakstīja: sasperjods, 13:11, pirms 7 stundām, ignorēt, atbildēt
1 pendele SKO labā kā likts - ja nebūs vakarā pumpējos 15 reizes
1 pendele JUR labā, ja LM būs vadībā - ja nebūs vakarā pumpējos vēl 15 reizes

  -2 [+] [-]

, 2012-05-18 02:07, pirms 12 gadiem
1.iemacies rakstit.
2.Skonto nespele antifutbolu.
3.Ventspils vispar nekadi neizskatijas uz laukuma,bij lidzvertiga cinja.
4.nebija pendeles uz ventspils vartiem,tad kur ir toto liga?kur ir tiesasana par labu Skonto?
KristiansVeiksans rakstīja: Ar katru gadu tas limenis top komandam krit un krit,nebutu Spartaks,butu loti smiekligs cempis mums.Ventspils kaut ko gribeja kombinet,bet nu skonta spele antifutbolu.Nebutu skontikiem Malins,kauss nebutu ari.Vaja spele.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-18 14:25, pirms 12 gadiem
Pagaidām saprotami,ka nekādu īpašu izmaiņu ventspilnieku spēlē nebija.Jurģim jāiestrādājās,vienīgi laiks skrien uz priekšu un punkti izkūp vējā.Principā vakardienas mačs, manuprāt beidzās likumsakarīgi,lai arī dzeltenzilie nedaudz pārāki bija,bet pietrūka veiksmes un meistarības.Pussargu līnija joprojām nekāda,daudz brāķa piespēlēs nu un Martinesa izpildītais pendelis zem jeb kādas kritikas.Skonto uz neizšķirtu saspēleja,tā kā vis ir ok.