Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Tukums 2000/TSS": "Gandrīz visi leģionāri ir prom, sadarbība ar sponsoriem iesaldēta"

Rolands Eliņš

"Tukums 2000/TSS": "Gandrīz visi leģionāri ir prom, sadarbība ar sponsoriem iesaldēta"
Verners Akimovs. Foto: FK Tukums 2000

Latvijas futbola Virslīgas jaunpienācējas „Tukums 2000/TSS” prezidents Verners Akimovs portālam Sportacentrs.com pastāstīja par kluba procesiem ārkārtas stāvokļa dēļ, kas izsludināts sakarā ar koronavīrusa pandēmiju.

„Mums visi treniņu procesi notika pašvaldības infrastruktūrā, kas šobrīd nav pieejama. Tad nu spēlētāji trenējas individuāli, atskaitās treneriem elektroniski,” pastāstīja „Tukums 2000” prezidents Verners Akimovs. „Visi mūsu leģionāri ir devušies prom, vienīgais izņēmums ir polis Mateušs Cetnarskis (iepriekš vairākas sezonas Polijas Ekstraklasē spēlējušais pussargs, spēlējis arī Polijas izlasē). Tāpat arī aizbraukuši visi ārzemju treneri – galvenais treneris Mareks Zubs un viņa palīgi no Ukrainas un Polijas.”

Lēmums par treniņu rīkošanas aizliegšanu parādījās 14. martā, bet drīz pēc tam tika izsludināta valsts robežu slēgšana 17. martā. „Atceros, ka pirmdien, 16. martā, sēdējām un domājām par situāciju. Centāmies maksimāli pārbaudīt, kas īsti notiek un kas varētu notikt, izmantojām visus kontaktus, lai par to vaicātu oficiāli un neoficiāli, un tad vienā brīdī sapratām, ka tas būs nopietni. Pieņēmām lēmumu, ka komanda tobrīd tiek palaista vaļā un arī leģionāri var doties mājās,” sacīja Akimovs.

„Uzskatu, ka tas bija pareizs lēmums,” turpināja Akimovs. „Tīri no finansiālās puses. Būsim godīgi, ko šobrīd šie spēlētāji darītu Latvijā? Kaut kur būtu jāizmitina, būtu jāmeklē dzīvokļi, viesu mājas.” Akimovs gan apliecināja, ka klubs šobrīd turpina pildīt līgumsaistības ar spēlētājiem. „Par citiem klubiem? Cik zinu, „Riga” visi vēl ir uz vietas. „Spartaks”, „Daugavpils”, „Valmiera” un „Jelgava” esot palaiduši leģionārus prom, visus vai lielāko daļu,”

Akimovs norādīja uz cerību, ka pēc ārkārtas stāvokļa pašreizējā termiņa beigām (12. maija) kompetentās iestādes ļaus atsākt grupu treniņus un attiecīgi varētu cerēt uz Virslīgas sezonas sākumu jūnija sākumā: „Taču tik un tā atklāts paliek jautājums par robežām. Principā pastāv iespēja, ka mēs – neesam gan vienīgie šādā situācijā – uz sezonas sākumu varam palikt ar to, kas ir. Tīri skaitliski gan sastāvu tik un tā varam savākt, liekas, ka mūsu kopējā pieteikumā bija 43 futbolisti, taču... Vēl gan ir ļoti daudz nezināmo apstākļu, arī tieši futbola ziņā. Kāds būs pāreju periods, kādi būs izņēmumi un tamlīdzīgi. Tas gan vairāk UEFA ziņā. Taču visa informācija, kas sasniegusi mūs, liecina, ka arī tad, ja tuvākajā laikā atcels ārkārtas stāvokli Latvijā, robežas vēl laiku paliks ciet. Līdz ar to... būs jāpieņem lēmumi. Katrā gadījumā izlikt sastāvu mēs būsim gatavi. Kāda līmenī? To patiešām nevaru pateikt.”

„Tukuma 2000” prezidents pastāstīja, ka finansiālajā ziņā ir grūtības. Līdz sezonas sākumam tika saņemti ne visi paredzētie sponsoru maksājumi, un reklāmlīgumos ir atrunāts arī spēļu skaits. Spēles šobrīd nenotiek, attiecīgi arī sadarbība šobrīd ir uz laiku piebremzēta. „Teikšu, kā ir, mūsu pirmās komandas sakarā šobrīd viss šeit ir iesaldēts. Runājām ar sponsoriem, nu, paši taču arī saprotiet situāciju, nevienam nav viegli, tāpēc vienojāmies. Kad būs pirmie signāli par sezonas sākumu, atkal runāsim, skatīsimies, kur varam atjaunot sadarbību, kur kaut ko mainīt un kur nē.”

Uz jautājumu, vai viņam nav bažu par Tukuma kluba izdzīvošanu, ja ārkārtas situācija ievelkas, Akimovs atbildēja, rūgti smejoties: „Godīgi sakot, bažas ir visu laiku. Es par to sāku bažīties jau marta vidū, kad tika izsludināta ārkārtas situācija. Pagājis jau vairāk nekā mēnesis, cik nu var bažīties? Šobrīd vienkārši gaidām atļauju no attiecīgajām iestādēm, lai atkal varam iekustināt kluba darbību. Protams, skumji, ļoti skumji. Izdarījām lielu darbu, lai būtu Virslīgā un varētu sākt spēlēt, taču viss beidzās vēl nesācies. Vēl gan pavisam beidzies nav, cerams, ka tomēr varēsim atsākt.”

Akimovs pastāstīja arī par to, kādēļ komanda pārtrauca sadarbību ar aizvadītās sezonas labāko spēlētāju 1. līgā. Oskars Rubenis pārstāvēja „Super Nova” vienību, un Akimovs atzina, ka jau iepriekš ļoti vēlējies Rubeņa pievienošanos, kas ziemā beidzot arī tika panākta, taču treniņnometnē spēlētājam tika konstatēta trauma, kas liegs spēlēt vairākus mēnešus. Abas puses esot izrunājušās, ka „Tukums” tik ilgi nevarot gaidīt uz šīs pozīcijas spēlētāju, un sadarbība tika abpusēji pārtraukta.

Savukārt uz jautājumu par Spartaka Melkumjana saistību ar „Tukums 2000” Akimovs atbildēja, ka pazīst viņu un reizi pa reizei uztur kontaktus, taču līdzīgas attiecības viņam ir ļoti daudziem Latvijas futbola sabiedrības pārstāvjiem. To, ka Melkumjans klubā ieņem kādu pozīciju vai ir citādi tieši saistīts ar lēmumu pieņemšanu, Akimovs atbildēja ar kategorisku nē.

  +4 [+] [-]

, 2020-04-17 14:59, pirms 4 gadiem
Šeit redzama reāla situācija.Droši vien,ka līdzīgi ir vēl,ne pašos bagātākos klubos un pat ja čempionāts atsāksiem,teiksim labākā gadījumā,divos riņķos,tad līmenis vairs nebūs tāds,kādu gaidījām.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-17 15:04, pirms 4 gadiem
Es ceru uz trim riņķiem

  +1 [+] [-]

, 2020-04-17 15:30, pirms 4 gadiem
Kāds čempionāts. Nenotiks nekas šajā sezonā un izņemot varbūt Riga, RFS visiem klubiem būs ļoti nopietnas finansiālās problēmas.

Ātrākais par kāda futbola spēlēšanu var runāt ap nākamo gadu.
Slēpts komentārs: fkscd

  -1 [+] [-]

, 2020-04-17 17:40, pirms 4 gadiem
Skatītāji tāpat nenāk uz spēlēm. Sen vareja palaist čempi un divas kartas spēlēt bez līdzjutējiem

     [+] [-]

, 2020-04-17 18:18, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Es ceru uz trim riņķiem
''Dakša norādīja, ka virslīga kvalitatīvu divu apļu turnīru varētu aizvadīt, ja ierobežojumi beigtos līdz 15. jūnijam.'' ( https://www.lsm.lv/raksts/sports/fu... )

     [+] [-]

, 2020-04-17 19:38, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Citās valstīs ar daudz lielākām problēmām jau sāk plānot spēlēt, a pie mums valdība kā vienmēr nav spējīga pieņemt nopietnus lēmumus
LOHS!!

     [+] [-]

, 2020-04-18 00:02, pirms 4 gadiem
Eirokausu nebūs,varbūt tikai septembrī .Tā ka var rukāt mierīgi 2ned 3kārtas savus 3 riņķus mierīgi var nolaist un skatītājus var sākumā nelaist.