Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Homuhas debijā Rīgas debitantes spēlē neizšķirti

Homuhas debijā Rīgas debitantes spēlē neizšķirti
Dmitrijs Homuha
Foto: Riga FC

SynotTip futbola Virslīgas debitantes „Riga” un Rīgas Futbola skola pirmajā savstarpējā mačā šādā līmenī vārtus neguva un spēlēja neizšķirti 0:0.

„Riga” un RFS vieno vairākas līdzības – abas komandas tikai pirms mēneša debitēja Virslīgā, abas bāzētas Rīgā, un abas šosezon jau paspējušas atlaist galveno treneri. Taču, ja RFS Jurija Popkova vietā oficiāli vēl nav nozīmējusi aizstājēju, tad „Riga” Kirila Kurbatova vietā piesaistīja Krievijā ļoti labi pazīstamo treneri Dmitriju Homuhu.

Šodienas mačs viņam bija debija Latvijas futbolā, un Homuha sākumsastāvā piedāvāja trīs izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo „Riga” spēli. Atgriezies no traumas bija Roberts Savaļnieks, sākumsastāvā devās arī Verners Apiņš un Dmitrijs Daņilovs, kuri iepriekš nāca uz maiņu. Arī Rīgas Futbola skolai bija trīs izmaiņas – sākumsastāvā šoreiz izgāja Dariuss Kazubovičs, Kristaps Liepa un Ņikita Kaļiņins.

Pirmajā puslaikā neviena no komandām netika pie patiešām lieliskām vārtu gūšanas iespējām, un nevienai arī neizdevās iegūt īpaši lielu bumbas kontroli. Puslaika izskaņā pēc tāla centrējuma vārtu tuvumā bumbu saņēma „Riga” pārstāvis Josuke Saito, taču viņš izlēma sist uzreiz bez bumbas apturēšanas, un sitiens neizdevās, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Otrajā puslaikā „Riga” pielika pūles, lai rezultātu tomēr atklātu. Pēc piespēles gar vārtiem līdz bumbai neaizsniedzās Verners Apiņš, bet pat vairākas reizes labās pozīcijās nokļuva Saito. Ar momentu realizāciju gan viņam neveicās, un vienīgajā reizē, kad Saito iedabūja bumbu vārtos, viņam tika fiksēta aizmugure.

Nevar teikt, ka RFS bija iespiesta savā laukuma pusē, taču kārtīgu sitienu pretinieku vārtu rāmī Rīgas Futbola skolai tā arī neizdevās izdarīt. Ap 75. minūti labā pozīcijā gan nokļuva Ensa Njiē, kuram sanāca slīps izgājiens vienam pret vārtsargu, taču aizsargs izklupienā paspēja bloķēt viņa sitienu.

90. minūtē „Riga” bija jāizrauj uzvara, jo radās šīs spēles labākais vārtu gūšanas moments. RFS futbolists Raivis Jurkovskis nospēlēja pasīvi un palaida priekšā Iļju Šadčinu, kurš palika pavisam brīvs pāris metrus no vārtiem, taču uzsita tieši virsū drosmīgā lēcienā esošajam vārtsargam Germanam Māliņam. Kompensācijas laikā netika arī fiksēts noteikumu pārkāpums RFS soda laukumā, taču arī "Riga" pārstāvji par šādu lēmumu pārāk neprotestēja un samierinājās ar neizšķirtu 0:0

Riga – Rīgas Futbola skola 0:0
Vārti: -
Brīdinājumi: Barinovs - Isajevs
Riga: Litovka, Laizāns, Daņilovs, Savaļnieks, Apiņš (Šadčins 60`), Kņazevs, Saito, Timofejevs, Vorobjovs (Fedosovs 85`), Kamara, Barinovs
RFS: Māliņš, Krjauklis, Kaļiņins, Višņakovs, Jurkovskis, Piļevs, Kazubovičs (Ivanovs 59), Liepa (Rimkus 87`), Isajevs, Njiē, Krušatins (Čamkins 90+3`)
Galvenais tiesnesis: Andris Utināns

"SynotTip" Virslīga, 4. kārta

DatumsSpēleVietaLaiks
16.04.Daugavpils – Ventspils"Celtnieka" stadions 0:5
16.04.Spartaks – JelgavaKauguru vsk. laukums3:0
17.04.Riga – RFSKauguru vsk. laukums0:0
17.04.Metta/LU – LiepājaHanzas vsk. laukums16:00

"SynotTip" Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Spartaks43019:39
2.Ventspils422010:48
3Metta/LU32015:46
4.Liepāja31114:44
5.Jelgava41125:54
6.RFS41123:74
7.Riga40312:33
8.Daugavpils41032:103

, 2016-04-17 20:22, pirms 8 gadiem
Kas šodien bij RFS galvenā trenera p.i.?
, 2016-04-17 22:08, pirms 8 gadiem
Vai tad šī spēle nemaz nenotika? Vai kā rīdzinieki te tik daudz sakomentējuši!
Vai tad par šo spēli nemaz nav nekādu domu?
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.