Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Jagubi sniegums Liepājā ļauj "Spartakam" noslēgt īres līgumu ar kazahiem

Jagubi sniegums Liepājā ļauj "Spartakam" noslēgt īres līgumu ar kazahiem
Moštags Jagubi (pa labi)
Foto: shahter.kz

"SynotTip" Virslīgas klubs Jūrmalas "Spartaks" izīrējis savu leģionāru Moštagu Jagubi Kazahstānas klubam "Shakhter" no Karagandas, ziņo Kazahstānas kluba oficiālā mājas lapa.

Moštags Jagubi ir 21 gadu vecs afgāņu izcelsmes Somijas spēlētājs, kurš pirmo reizi Jūrmalas "Spartaka" rindās spēlēja 2014.gadā, Virslīgā sešās spēlēs gūstot vienus vārtus. 2015.gadu pavadījis Somijas augstākajā līgā, pirms šīs sezonas viņš atgriezās "Spartakā". Ar Jagubi palīdzību "Spartaks" Virslīgas atklāšanas spēlē ar 2:1 pārspēja čempionvienību "Liepāju". Jagubi nospēlēja 72 minūtes.

Šodien Karagandas "Shakhter" oficiālā mājas lapa ziņo, ka ar Jagubi parakstīts īres līgums. "Shakhter", kas ir 2012.gada valsts čempione, pērn palika tikai 10.vietā, tik tikko izvairoties no pārspēlēm par palikšanu augstākajā līgā. Kā Sportacentrs.com atklāja "Spartaka" direktors Spartaks Melkumjans, īres līgums noslēgts līdz sezonas beigām, tātad uz septiņiem mēnešiem, bet Jagubi līgumsaistības ar "Spartaku" saista vēl divarpus gadus.

Melkumjans arī atklāja interesantu detaļu, ka, lai gan kazahu interese par Jagubi bijusi arī pirms tam, vienošanos klubi panākt nevarēja (kazahu medijos pirms tam pausts izbrīns, ka pēc tik ilgas pārbaudes "Shakhter" klubā ar futbolistu īres līgums sākotnēji netika parakstīts), un "Spartaks" jau rēķinājies, ka vismaz līdz vasarai Somijas spēlētājs paliks Jūrmalas kluba rindās. Tomēr tieši Jagubi lieliskais sniegums Liepājā licis kazahiem izdarīt konkrētu piedāvājumu, kas arī ļāvis noslēgt īres līgumu.

Jagubi ir Somijas U-21 izlases dalībnieks un 2017.gada Eiropas U-21 čempionāta kvalifikācijas turnīrā aizvadījis piecas pilnas spēles, gūstot arī divus vārtus (abus 3:0 uzvarā pār Fēru salu U-21 izlasi).

Jau šo sestdien "Spartaks" Virslīgas 2.kārtā uzņems "Daugavpili". Sarunā ar Sportacentrs.com "Spartaka" treneris Sergejs Golubevs apgalvoja, ka pēc uzvaras Liepājā lielu izmaiņu pamatsastāvā nebūs, taču jau tagad skaidrs, ka vismaz bez Jagubi būs jāiztiek. "Skakhter" sastāvā Jagubi spēlēs ar 97.numuru.

Izmantotie resursi:
Футбольный клуб «Шахтёр» — Официальный сайт


, 2016-03-17 23:48, pirms 8 gadiem
Sezona vel nav isti sakusies un Spartaks jau izdailjaa savus speletajus
, 2016-03-18 00:18, pirms 8 gadiem
Šitā jau kādu dienu nopelnīs priekš Mesi veidīga. Parakstīs līgumu - izīrēs pa lielākām naudiņām,.. - nākamsezon jau kko jaudīgāku varēs parakstīt un atkal par lielākām naudiņām izīrēt
, 2016-03-18 00:24, pirms 8 gadiem
Ceturto haizivi uzšķērda... Žēl gan...
, 2016-03-18 00:45, pirms 8 gadiem
rronijs rakstīja: Sezona vel nav isti sakusies un Spartaks jau izdailjaa savus speletajus
Es domāju, ka jau no paša sākuma Spartaka vadība šo spēlētāju piesaistīja, lai viņu varētu izdevīgi pārdot un iegūt naudu!
, 2016-03-18 00:56, pirms 8 gadiem
Spartakam tāda politika. Jūrmalas armēņu bizness izskatās ka vairāk vai mazāk rullē.Laikam vienīgā komanda LV,kur īpašnieks nopelna,nevis iegulda (faktus precīzus nezinu,tikai mani vērojumi no malas). Sportiskajā ziņā protams žēl. Bet nu prasme andelēties- profesionāla
, 2016-03-18 00:58, pirms 8 gadiem
Atceros,kad Spartaks vēl tikko bija vinnējis 2līgu uzspelējām pret viņiem treniņspēli... eh kur tie laiki....
, 2016-03-18 01:08, pirms 8 gadiem
Žēl, ka nepalika līdz vasarai. Pret Liepāju tina trīs spēlētājus uz vietas, kamēr dabūja pa kājām. Skaidrs, ka tik acīmredzami tehniskus spēlētājus grūti ilgi paturēt Virslīgā un naudīgāki klubi viņus nosmeļ. Nav pirmā reize, kad kazahi iepērkas pie Jūrmalas Spartaka vai otrādāk. Sava veida sadarbība. Tvumasi uzspīdēja Spartakā nonāca Kazahstānā, tagad tas pats ar Jagubi. Spartaks tai pat laikā šoziem piesaistīja Kazahstānas U-21 izlases pussargu Rinatu Kairuļinu. Veiksmi Moštagam, sagatavošanās posmā labi pastrādājis.
, 2016-03-18 07:27, pirms 8 gadiem
Jūs cerējāt, ka vilks mainīs tikumu...
Bet čempioniem iegreizt vienalga paspēja.
Nekas ātrāk pamodinās
, 2016-03-18 14:31, pirms 8 gadiem
nuu cik atceros, tad atklasanas konferencee Golubevs ta ari teica, ka klubs partiek no speletaju iziresanas un pardosanas.
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
113

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
5

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".