Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

"Spartaks" uzvar "pendelēs" un Ziemas kausā izcīna piekto vietu

"Spartaks" uzvar "pendelēs" un Ziemas kausā izcīna piekto vietu
Nauris Bulvītis
Foto: M.Jankovskis (Sportacentrs.com)

Par "SMSCredit.lv" Ziemas kausa piektās vietas ieguvējiem kļuvuši "Spartaka" futbolisti, kas pamatlaikā ar "Riga FC" cīnījās neizšķirti 1:1, bet izrādījās veiksmīgāki pēcspēles sitienu sērijā.

Ziemas kausa pamatsascīkstēs abas komandas savās apakšgrupās finišēja trešajā vietā, tiesa jūrmalnieki piedzīvoja tikai vienu zaudējumu, taču netika ne pie vienas uzvaras, bet rīdzinieku izcīnīja vienu uzvaru. Arī ceļš uz finālu par piekto vietu bija līdzīgs, tomēr atšķirīgs. "Riga FC" vajadzēja atspēlēt divu vārtu deficītu, kurā komandas iedzīvojās jau mača sākumā. Tas arī izdevās, pieveicot "Metta/LU" komandu 3:2. Spartakam uzvaru pret BFC "Daugavpils" un iespēju uzspēlēt par piekto vietu nodrošināja viens precīzs sitiens otrā puslaika sākumā.

Rīdzinieki kā pārbaudāmo spēlētāju laukumā sūtīja arī Oļegu Laizānu, kurš gan šajā komandā palikt neplāno un jau drīzumā varētu doties uz ārzemēm. Laizānam ar kolēģiem mača pirmās minūtes vairāk nācās spēlēt aizsardzībā, tiesa "Spartaks" daudz bīstamu momentu neveidoja. Pirmās 20 minūtes vispār pagāja bez kaut kā bīstama, bet 21. beidzot līdzjutējiem tika sarūpēts iemesls, lai paaugstinātos pulss – uzbrukuma smailē bija baltkrievs Dmitrijs Platonovs, kurš gan sita vārtiem garām. Vēl pēc brīža viņam gandrīz izdevās sarūpēt Elvim Stuglim izgājienu bet Robertu Ozolu, taču piespēlē pēdējā brīdī tika pārķerta.

"Spartaks" turpināja uzbrukt vairāk un 35. minūtē tomēr panāca savu. Soda laukumā tehniski ar bumbu izrīkojās brazīlietis Felipe Dos Santušs, apmānot trīs sāncenšu aizsargus un ar kreiso kāju izdarot negaidītu sitienu tuvajā stūrī – 1:0 jūrmalniekiem. "Riga FC" pēc šiem notikumiem krietni aktivizējās. Vispirms tas gan beidzās ar Dmitrija Kortavas brīdinājumu, bet tad sekoja arī momenti, no kuriem labākais bija Robertam Savaļniekam, taču Vladislavs Kurakins bumbu skāra un novirzīja to aiz laukuma gala līnijas.

Kā to prasīja pirmā puslaika rezultāts, jau otrā sākumā uz priekšu devās " Riga FC" un visai ātri arī panāca izlīdzinājumu. Soda laukumā augstāk par visiem izlēca nebūt ne tas garākais spēlētājs Iļja Šadčins un ar galvu raidīja bumbu vārtu stūrī. Tūlīt pat "Spartaks" tika pie bīstama soda sitiena, pēc tā ar galvu jau sita Platonovs, taču ne pārāk spēcīgi un ne pārāk bīstami. Lai gan laiku pa laikam komandas lika pastrādāt sāncenšu aizsardzībai un vārtsargiem, rezultāts atlikušajā laikā vairs nemainījās un uzvarētāju visai likumsakarīgi vajadzēja noskaidrot pēcspēles sitienu sērija.

Abu komandu pirmie pieci sitieni sasniedza mērķi, bet sestais piegājiens izrādījās izšķirošais. Santušs savā sitienā bija precīzs, lai gan Nikam Rubezim tikai nedaudz pietrūka, lai bumbu atvairītu. Savukārt rīdzinieku leģionārs Takeo Ogava nespēja apspēlēt Kurakinu, kurš aizsniedza apakšējā stūrī lidojošo bumbu, tā pasniedzot "Spartakam" Ziemas kausa piekto vietu.

SMSCredit.lv Ziemas kauss, spēle par 5. vietu

Spartaks – Riga FC 2:1 (1:1, 11m 6:5 )
Vārti: Dos Santušs 35' ; Šadčins 57'
11 metru sērija: Koševskis – Saito 1:1, Bespalovs – Savaļnieks 2:2, Vivakva – Flaksis 3:3, Korzāns – Barinovs 4:4, Bulvītis – Laizāns 5:5, Santušs – Ogava 6:5 (vārtsargs)
Spartaks: Kurakins, Bulvītis (K), Kazačoks, Kozeks, Pušņakovs, Kozlovs, Kaševskijs, Kožans, Platonovs, Dos Santušs, Stuglis.
Rezervē: Pevcovs, Bespalovs, Skorikovs, Korzāns, Rajeckis, Vivakva, Miķelsons, Fjodorovs
Riga FC: Ozols, Gubins, Halvitovs (K), Savaļnieks, Šadčins, Pētersons, Barinovs, Kortava, Zverevs, Laizāns, Šeļenkovs
Rezervē: Rubezis, Apiņš, Daņilovs, Panasjuks, Ogava, Regža, Flaksis, Saito

SMScredit.lv Ziemas kausa 5. nedēļa

DatumsLaiksSpēleRezultāts
16.02.13:15Metta/LU - Daugavpils0:1 (0:0)
17.02.13:15Riga - Spartaks1:2 11m (1:1)
18.02.13:15Jelgava - Skonto
20.02.12:00Liepāja - Ventspils

, 2016-02-17 15:23, pirms 8 gadiem
Kāds skatijās speli līdz pašām beigām? Pēc 1:1 bija realas iespējas kādai komandai izraut uzvaru?
, 2016-02-17 15:24, pirms 8 gadiem
Flashscore aizvien rada, ka pendelēs ir uzvarejusi FC Rīga. Kā tad tur ir?
, 2016-02-17 15:28, pirms 8 gadiem
Spartaka twitter konts arī raksta, ka FC Riga ir uzvarējusi.
, 2016-02-17 15:28, pirms 8 gadiem
vairakas vietas rakstits ka Riga uzvareja 6-5 pendeles
, 2016-02-17 15:29, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Flashscore aizvien rada, ka pendelēs ir uzvarejusi FC Rīga. Kā tad tur ir?
Spartaks uzvarēja
, 2016-02-17 15:39, pirms 8 gadiem
Šodienas translācija vispār kopumā zem katras kritikas. TV palaist nevarēja, problēmas ar internetu, kā rezultātā pat nevar saprast kura komanda uzvarēja soda sitienos, pie komentēšanas arī ieteiktu piestrādāt, jo konstanti jaukt spēlētājus laukumā nav diez ko labs stils. Kopumā ceru, ka Ziemas kausu gan Sportacentrs, gan Virslīga uztver kā treniņu pirms galvenās cīņas un sezonai iesākoties būs uzlabojumi, jo savādāk ar šādu produktu būs grūti piesaistīt ar vien vairāk skatītāju.
, 2016-02-17 15:45, pirms 8 gadiem
ffwrd rakstīja: Šodienas translācija vispār kopumā zem katras kritikas. TV palaist nevarēja, problēmas ar internetu, kā rezultātā pat nevar saprast kura komanda uzvarēja soda sitienos, pie komentēšanas arī ieteiktu piestrādāt, jo konstanti jaukt spēlētājus laukumā nav diez ko labs stils. Kopumā ceru, ka Ziemas kausu gan Sportacentrs, gan Virslīga uztver kā treniņu pirms galvenās cīņas un sezonai iesākoties būs uzlabojumi, jo savādāk ar šādu produktu būs grūti piesaistīt ar vien vairāk skatītāju.
Mazrezultatīvs futbols, speles, kuras īsti nevienam neko nenozīmēja (par pēdējām vietam Ziemas kausā), arī nesaista skatītājus. Maz vārtu, maz intreses.
, 2016-02-17 15:50, pirms 8 gadiem
ffwrd rakstīja: Spartaka twitter konts arī raksta, ka FC Riga ir uzvarējusi.
Laikam šai personai, kura veica ierakstu, ir visai attalināts sakars ar klubu.
, 2016-02-17 16:34, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Mazrezultatīvs futbols, speles, kuras īsti nevienam neko nenozīmēja (par pēdējām vietam Ziemas kausā), arī nesaista skatītājus. Maz vārtu, maz intreses.
Kāda vēl pēdējā vieta Ziemas kausā?
Varam svinīgi apsviekt Spartaku ar Baltijas stiprākā kluba titula iegūšanu tagad.
, 2016-02-17 17:10, pirms 8 gadiem
ffwrd rakstīja: Kāda vēl pēdējā vieta Ziemas kausā?
Varam svinīgi apsviekt Spartaku ar Baltijas stiprākā kluba titula iegūšanu tagad.
Es runaju par vakardienas 1-0, šodien arī 1-1, tas nav rezultats, kuru gaida skatītāji no speles, kura nevioenam neko nenozīmē
, 2016-02-17 17:18, pirms 8 gadiem
Rīga laikam centīsies aizvietot Skonto, kā līderklubs virslīgā?
, 2016-02-17 17:33, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Es runaju par vakardienas 1-0, šodien arī 1-1, tas nav rezultats, kuru gaida skatītāji no speles, kura nevioenam neko nenozīmē
tu kā futbola līdzjutējs katrā spēlē sagaidi 5-4 rezultātu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-17 18:35, pirms 8 gadiem
ffwrd rakstīja: tu kā futbola līdzjutējs katrā spēlē sagaidi 5-4 rezultātu?
Nē 7-8. Pietam spele, no kuras nekas nezšķiras. Neviena Ziemas kausa spele nav vairak par 2 vartiem un tas ir nabagu līmenis. Un neieidomajies šeit to vēl salīdzināt ar Madrides Atletico, kuriem arī ir 1 varti pa spēli. Tas ne uiz pusi nav tas
, 2016-02-17 18:36, pirms 8 gadiem
Un ko dara DK ? Izslēdz SKO no virslīgas
Visu labu, klubu futbols Latvijā
, 2016-02-17 18:53, pirms 8 gadiem
1 rakstīja: Laikam šai personai, kura veica ierakstu, ir visai attalināts sakars ar klubu.
Neko tādu Spartaka twitter konts nevēsta. Viss tur ir pareizi: 6-5 uzvara pendelēs. Cilvēks būs pārskatījies.
, 2016-02-17 18:56, pirms 8 gadiem
Pagaidām izskatās, ka abas komandas sezonas laikā būs līdzīga spēku samēra. Interesanta cīņa būs starp tām visticamāk par 4. vietu.

Interesanti, uz kurieni dosies O. Laizāns? Iepriekš klīda runas par atgriešanos Krievijas 1. līgā, bet pagaidām nekas no tā nav īstenojies.
, 2016-02-17 20:07, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Un ko dara DK ? Izslēdz SKO no virslīgas
Visu labu, klubu futbols Latvijā
Beidzot izmeta
, 2016-02-18 11:09, pirms 8 gadiem
reikons rakstīja: Neko tādu Spartaka twitter konts nevēsta. Viss tur ir pareizi: 6-5 uzvara pendelēs. Cilvēks būs pārskatījies.
Nē, uzreiz pēc spēles tur bija ievietots nepareizs rezultāts.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.