Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Jūrmala" taisnojas par aizdomīgo spēli un atbrīvo divus leģionārus

"Jūrmala" taisnojas par aizdomīgo spēli un atbrīvo divus leģionārus
Māris Savinovs (vēl "Mettas"/LU formā) bija viens no tiem spēlētājiem, kas tika nomainīti pēc pirmā puslaika
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola klubs "Jūrmala" savā mājaslapā paziņojis par atbrīvošanos no diviem leģionāriem, kuri neesot izturējuši pārbaudes laiku. Jūrmalnieku treneru štābs nolēma šķirties no argentīniešu uzbrucēja Nikolasa Abota un itāļu centra aizsarga Pablo Benzas, kuri, citējot paziņojumā teikto, neesot attaisnojuši cerības un izskatījušies vāji, jo īpaši pēdējā spēlē pret "Gulbeni" (1:3).

""Jūrmalas" vadība vērš līdzjutēju un speciālistu uzmanību, ka baumām un publikācijām, kuras parādījās atsevišķos masu medijos, par nesportisko iznākumu spēlē ar "Gulbeni" nav pamata," kluba paziņojumā komentēta jau pieminētā spēle, kas futbola sabiedrībā izpelnījās visai skandalozu slavu.

"Šīs spēles pirmajā puslaikā spēlēja pamatsastāvs un panāca pozitīvu rezultātu (1:0). Otrajā puslaikā laukumā devās rezervisti, lielākoties gados jauni spēlētāji, tika veikti taktiskie pārkārtojumi, bet tas nedeva vēlamo rezultātu," paziņojumā turpināts.

"Atzīmēsim, ka komanda Virslīgas čempionātā ir noskaņota cīnīties par visaugstākajām vietām. Šajos nolūkos ir pieaicināti nopietni futbolisti kā no ārzemēm, tā Latvijas, un pašreizējā sagatavošanās posmā atsevišķas spēles rezultātam, turklāt aizvadītas pēc būtības draudzības spēļu turnīrā, nav izšķirošanas nozīmes," teikts mājaslapā.

"Piebildīsim, ka "Jūrmalas" izslēgšana no Ziemas kausa notika atkārtota reglamenta pārkāpuma dēļ [par novēlotu papildprotokola aizpildi – A.S.]," paziņojumā turpināts. "Aicinām līdzjutējus, speciālistus un masu mediju darbiniekus neveikt priekšlaicīgus secinājumus no nospēlēto Ziemas kausa spēļu iznākumiem un sagaidīt oficiālās spēles."

Tāpat "Jūrmala" drīzumā aizvadīs divas pārbaudes spēles, tiekoties ar Igaunijas čempioni "Levadia" un Lietuvas klubu "Sūduva". Pirmo pārbaudes spēli treniņnometnē Turcijā aizvadīs "Ventspils", kas šodien plkst. 11:00 cīnīsies pret Ukrainas Premjerlīgas komandu "Illichivets". Savukārt aizvadītajā nedēļas nogalē vairāki Virslīgas klubi jau aizvadīja pārbaudes spēles. "Jelgava" (2:1) un "Metta"/LU (1:0) apspēlēja Igaunijas augstākās līgas jaunpienācēju "Lokomotiv", kuru trenē Latvijas speciālists Viktors Ņesterenko. Tikmēr Virslīgas jaunpienācēja "Daugavpils" zaudēja Lietuvas klubam "Ekranas" (0:2).

Šodien Ziemas kausā tiks aizvadītas divas spēles. Pirmajā plkst. 11:30 spēlēs "Jelgava" un "Gulbene", bet divas stundas vēlāk tiksies Rīgas un Daugavpils "Daugavas". Nesen Rīgas "Daugava" parakstīja līgumu ar Latvijas U21 izlases centra aizsargu Ediju Jokstu, kurš pārtrauca sadarbību ar Anglijas pēc spēka trešās līgas klubu "Oldham Athletic". Parīt Rīgas "Daugava" aizvadīs pārbaudes spēli pret Igaunijas "Nomme Kalju". Tās sākums paredzēts plkst. 13:00, un spēle norisināsies "Arkādijā".

Izmantotie resursi:
jurmalafc.lv
FC Daugava Rīga - Daugavariga.com
FK Ventspils
METTA
Galvenā - BFC Daugava
Futbola Klubs Jelgava


, 2014-02-17 00:56, pirms 10 gadiem
Bimbja komentāru studijā lūdzu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-17 01:32, pirms 10 gadiem
Protams, ka reālu pierādījumu apsūdzībām nav, bet tas, ko varēja redzēt 2. puslaikā pret Gulbeni, tas bija pārāk atklāts teātris. Skaidrs, ka laukumā bija rezervisti, bet tad, ja spēlē šādi ir tikai divas opcijas. Pirmā - viņi ir tik zema līmeņa, ka nespēj tikt galā ar saviem uzdevumiem un komandā viņiem nebūtu jāatrodas, jo acīmredzami nevelk pat ne Virslīgas, bet 1. līgas (!) līmeni vai arī otrā - tiek spēlētas netīras spēlītes.

Ļoti gribētos uzzināt, kas bija nr. 6 un nr. 26. - tie īpaši iekrita acīs ar savu pasīvo spēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-17 07:46, pirms 10 gadiem
Nu jā... Kamēr aizstaigāsi līdz Virslīgas vadībai... LFF... kamēr aizbrauksi pakonsultēties uz Daugavpili, kāds laiciņš paiet lai izdomātu tik aizkustinošu stāstu...
, 2014-02-17 08:35, pirms 10 gadiem
Nav jēgas ne taisnoties, ne izplatīt baumas vai citādi "malt tukšu" - jāsāk strādāt un pierādīt labie nodomi ar darbiem, jo līdz 2015.gada beigām ir mazāk kā 2 gadi, kuru laikā visiem Virslīgas klubiem ir jāizveido sava futbola akadēmija - citādi 3 no 10 Virslīgai un UEFA līgām nelicencēsies.
, 2014-02-17 10:18, pirms 10 gadiem
kam ir domātas pārbaudes spēles un turnīri ? tīri naudiņas taisīšanai tā ir viegla nauda komandas budžetam un spēlētāju kabatām, un tas visiem sen ir skaidri zināms... Nevajag tēlot pajoļus jo šī tak nav vienīgā spēlē kas tā ir sakārtota... smieklīgāk būtu bijis ja ģulbenei nesanāktu ielikt tajos tukšajos vārtos, ko tad darītu? Paši sistu pa saviem vārtiem ?
, 2014-02-17 10:18, pirms 10 gadiem
FC Jūrmala manipulē visas spēles pēdējā laikā. Es sekoju visiem izredzes kustību, un tie bija tiešām dīvaini pret HJK Helsinki, Botev Plovdiv, Dnipro un Gulbenē. Šī komanda būtu izmests no Virslīga. Tas ir kauns par godīgu futbolu.
, 2014-02-17 10:39, pirms 10 gadiem
te jāsauc palīgā reinis ošenieks, viņš katru soli saskaitīs un visu izpētīs
, 2014-02-17 11:25, pirms 10 gadiem
viliiijs rakstīja: kam ir domātas pārbaudes spēles un turnīri ? tīri naudiņas taisīšanai tā ir viegla nauda komandas budžetam un spēlētāju kabatām, un tas visiem sen ir skaidri zināms...
+++
Ziema bez likmēm,arī vadonis patukšs pēc ziemas,un šāds turnīrs tieši laikā!
Un ne jau JUR ir vienīgā kas šādā turnīrā uztankojās!
, 2014-02-17 17:13, pirms 10 gadiem
Jā , protams. Vainu vēl uzliek virsū Koņevam...
, 2014-02-17 17:21, pirms 10 gadiem
> Reikons
Protokolā redzam, ka 26 neredzam (nezināms pārbaudāmais), bet 6 gan ir visiem labi zināmais Ivans Gluško.
Mirklis no "Tukuma 2000"/"Telms" un "Riga" kaujas. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
25

"Tukums 2000" otrajā puslaikā sarūpē lielāko pārsteigumu Virslīgas sezonā

Latvijas futbola Virslīgas septītā kārta iesākusies ar blīkšķi, Tukuma komandai pirmoreiz vēsturē pārspējot (2:1) allaž ambiciozo "Riga".
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
103

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.