Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Zjuzins: "Fiziski ir smagi, esmu tālu no optimālās formas. Jo vairāk izlaid, jo grūtāk atgriezties"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zjuzins: "Fiziski ir smagi, esmu tālu no optimālās formas. Jo vairāk izlaid, jo grūtāk atgriezties"
Artūrs Zjuzins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Virslīgas klubu RFS papildinājušais pussargs Artūrs Zjuzins, kurš savainojumu dēļ pēdējās sezonās spēlējis ļoti maz, ir gatavs atgriezties laukumā un ir gatavs jauniem izaicinājumiem.

Pagājušajā sezonā RFS 28 spēlēs izcīnīja 18 uzvaras un sakrāja 55 punktus, ierindojoties Virslīgas trešajā vietā. Piektdien komanda aizvadīs pirmo pārbaudes spēli, tiekoties ar Lietuvas čempioni Marijampoles "Sūduvu". Sagaidāms, ka laukumā dosies arī Artūrs Zjuzins.

"Protams, ka esmu ļoti noilgojies pēc futbola, jo pauze bija pārāk gara. Esmu sailgojies pēc spēles, pēc oficiālām spēlēm un čempionātiem. Cerams, ka piektdien viss sanāks – gandrīz gadu nav spēlēts," teica Zjuzins. Pagājušajā sezonā viņš pārstāvēja "Riga" FC, bet oficiālos mačos neaizvadīja nevienu minūti. Arī 2017. gadā viņš bija rīdzinieku rindās, piedaloties divos mačos un aizvadot 100 minūtes.

"Fiziski jūtos smagi, esmu ļoti tālu no optimālās formas – jo vairāk izlaid, jo smagāk ir atgriezties tonusā. Trenējos kopā ar komandu, kopā ar visiem," šā brīža situāciju ieskicēja Zjuzins. Viņš norādīja, ka dienā RFS aizvada divus treniņus – vispirms laukumā, slīpējot dažādas nianses, kam seko nodarbība trenažieru zālē.

Pussargs arī norādīja, ka iekļaušanās RFS kolektīvā nav sagādājusi nekādas problēmas: "Latvijā nemaz nevar būt smags adaptācijas periods, jo katrā komandā cits citu zinām. Ar visiem džekiem uzturu tuvu kontaktu, bet laikam īpaši jāizceļ Nauris Bulvītis, jo sen esam pazīstami un pavadām laiku kopā arī ārpus laukuma. Bet ar visiem komandā ir normāls kontakts."

Zjuzins brīžos, kad bijis vesels, bijis viens no svarīgākajiem spēlētājiem Latvijas izlasē, tomēr savainojumu dēļ viņš valstsvienībā nav spēlējis kopš 2016. gada novembra, kad izbraukumā ar 1:4 tika zaudēts Portugālei. Tieši Zjuzins guva vienīgos Latvijas vārtus.