Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Futbola sezona Latvijā sākusies: "Riga" sagrauj savus dublierus

Ints Megnis
Ints Megnis

Futbola sezona Latvijā sākusies: "Riga" sagrauj savus dublierus
Kamils Bilinskis. Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Ceturtdien aizvadīta pirmā šī gada Latvijas futbola Virslīgas komandu spēle - čempione "Riga" pārbaudes spēlē ar 6:0 (4:0) sagrāva savu dublieru komandu. Ar "hat-trick" izcēlās Kamils Bilinskis, kamēr reizi izcēlās no "Metta"/LU pārnākušais Vladislavs Fjodorovs, bet pirmo spēli kopš maija aizvadīja Oļegs Laizāns.

Spēle notika 2x30 minūtes. ”Riga” FC galvenā komanda jau ar spēles pirmajām minūtēm ieguva lielus bumbas kontroli, un devītajā minūtē rīdzinieki guva pirmos vārtus - Antona Kurakina izpildīto sitienu Nils Toms Puriņš atvairīja, bet Bilinskis bija pirmais pie vārtsarga atsistās bumbas un trieca to vārtu tīklā. 22. minūtē soda laukumā tika notriekts Ritvars Rugins, un 11 metru soda sitienu ar lielu pārliecību realizēja Bilinskis (2:0).

Divas minūtes vēlāk Tomislavs Šaričs piespēlēja gaitā Armandam Pētersonam, un viņš vienā pieskārienā veica centrējumu uz tālo vārtu stūri, kur Vladislavs Fjodorovs izpildīja precīzu sitienu ar galvu. Savukārt puslaika noslēgumā vēl vienus vārtus guva Bilinskis, kurš šoreiz sita precīzi ar galvu pēc Kurakina centrējuma, tādējādi pēc pirmā puslaika ”Riga” bija vadībā ar graujošu 4:0.

Otrā puslaika ievadā labajā malā teicama epizode padevusies Bogdanam Kovaļenko, kurš pēc tam centrēja bumbu soda laukumā, kur uzreiz no gaisa sitienu izpildīja Šaričs – efektīgs sitiens, bet bumbas atsitās pret pārliktni. Dublieri savas iespējas izmantot nespēja, vairākās epizodēs labi darbojoties vārtsargam Maksimam Uvarenko. 45. minūtē vēl viens 11 metru soda sitiens, taču ceturtos vārtus Bilinskis nespēja gūt. 50. minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Darko Lemajičs, savukārt punktu spēlei pielika Pētersons, kurš precīzi sita pēc Lemajiča piespēles – 6:0.

Īpaši jāizceļ, ka pirmo spēli kopš 21. maija aizvadīja kādreizējais Latvijas izlases pussargs Oļegs Laizāns, kurš pagājušās sezonas otro pusi izlaida traumas dēļ.

”Riga” FC pašlaik turpinās treniņus "Skonto" hallē Rīgā, bet 20. janvārī lidos uz Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētu Abū Dabī, kur līdz 31. janvārim aizvadīs treniņnometni, iekļaujot arī divas pārbaudes spēles - 26. janvārī pret Krievijas Premjerlīgas klubu ”Krylya Sovetov”, bet 29. janvārī pret Āzijas futbola grandu ”Guangzhou Evergrande”.

Treniņspēle, 17. janvāris

Riga FC – Riga FC dublieri 6:0 (4:0)

Vārti: Bilinskis 9′ 22′ (11 m.s.s.) 29′ Fjodorovs 24′ Lemajičs 50′ Pētersons 52′
Riga FC: Uvarenko, Kurakins, Laizāns, Kārkliņš, Pētersons, Paničs, Šaričs, Rugins, Višņakovs (Kovaļenko 46′), Fjodorovs, Bilinskis (Lemajičs 48′)

  +2 [+] [-]

, 2019-01-17 16:45, pirms 5 gadiem
Āzijā varbūt tas tiešām skaitās superklubs.. Bet Eiropas mērogam vienu Pauliņju ar šķībo baru ir grūti nopietni uztvert. Varbūt ar Baltkrievu BATE vienā līmenī ir... Un pat tad, šaubos.

     [+] [-]

, 2019-01-17 16:53, pirms 5 gadiem
Kurš treneris šajā spēlē vadīja galveno komandu?

     [+] [-]

, 2019-01-17 17:01, pirms 5 gadiem
1 rakstīja: Kurš treneris šajā spēlē vadīja galveno komandu?
Miša Zemļinskis.