Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

"Spartaks": Neskaidrība par treneri, Kazačoks pārbaudē pie Karagandas

"Spartaks": Neskaidrība par treneri, Kazačoks pārbaudē pie Karagandas
Centra aizsargs Elvis Stuglis darbībā
Foto: Nora Krevneva

Jūrmalas "Spartakam" ziema vienmēr ir bijusi pārmaiņām bagāta. Šoziem klubu pameta galvenais treneris Oļegs Kubarevs, trīs baltkrievu leģionāri, ka arī Jūrmalā var vairs nepalikt "Spartaka" kapteinis Jevgeņijs Kazačoks. Par situāciju klubā pēc spēles pret "Jelgavu" plašāk noskaidrojām sarunā ar komandas treneri Aleksandru Koļinko.

Ar ko varat būt apmierināti pēc spēles ar “Jelgavu”?
Gandrīz ar visu. Jāņem vērā, ka mēs esam trenējušies nepilnas 10 dienas. Kaut kur futbolisti vēl nav saspēlējušies. Fiziski komanda mani iepriecināja, jo izturēja visu spēli vienā tempā. Uzskatu, ka priekš pirmās spēles bija ļoti labi.

Elvis Stuglis atkal spēlēja centra aizsarga pozīcijā. Tas joprojām ir tāpēc, ka nav citu spēlētāju aizsardzības centrā?
Nē. Mēs, visticamāk, gatavosim viņu kā centra aizsargu. Spēlēšana ar trim aizsargiem ir viens no variantiem, kuru izvēlējāmies pamēģināt. Pašlaik Pāvels Močaļins atrodas pārbaudē, tāpēc izmantojām šo situāciju, lai atstrādātu šo shēmu “Spartaks” pret “Jelgavu” spēlēja 3-4-3.

Kādi iespaidi par jaunpienācējiem, kuru skaitā arī Edgars Vardanjans un Klāvs Bāliņš?
Iespējams, sākumā Vardanjans un Bāliņš nedaudz “pazuda”. Pēc 20. minūtes kaut kas jau sāka parādīties, Bāliņas bija daži momenti flangā. Močaļins nospēlēja ļoti solīdi, vēl zinot to, ka viņš trenējas mazāk nekā nedēļu.

Kad komanda atgriezās pēc atvaļinājuma, un kā pašlaik izskatās treniņprocess?
Atsākām treniņus 5. janvārī. Pirmās piecas dienas mums bija viens treniņš dienā. Tālāk strādājām divreiz dienā, kur viens treniņš notika ārā Kauguros, kamēr otrs - Rīgā kādā no hallēm.

Kāda pašlaik ir situācija ar komandas komplektāciju? Kur palicis Jevgeņijs Kazačoks?
Kazačoks ir aizbraucis uz pārbaudi Turcijā. Savainojumu nav. Principā visi, kuri nospēlēja pret “Jelgavu”, arī ir pašlaik mūsu rīcībā. Dmitrijs Platonovs, Sergejs Kozeka un citi leģionāri vairs nav pie mums. Ar viņiem vairs nerēķināmies.

Cik esošais sastāvs ir konkurētspējīgs?
Daudz ko ir jāuzlabo. Nevar spēlēt sezonu ar tik īsu soliņu. Gaidām galveno treneri. Balstoties no šīs situācijas arī būs atkarīga sastāva komplektācija. Trenera jautājums joprojām ir atklāts.

Kādi ir komandas plāni starpsezonai? Vai būs kāda nometne ārzemēs?
Viss būs atkarīgs no galvenā trenera. Pašlaik nav nekas konkrēts. Pagaidām ir Ziemas kauss un treniņprocess Kauguros un Rīgā. Vismaz divas nedēļas aizvadīsim šādā ritmā.

Jevgeņijs Kazačoks uz Kazahstānu?

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Jevgeņijs Kazačoks uz pārbaudes laiku ir pievienojies Karagandas "Šahtjor" komandai. Komanda pašlaik aizvada treniņnometni Turcijā, kur 15. janvārī aizvadīja pārbaudes spēli ar Rumānijas "Politehnica". Kazačoks šajā spēlē laukumā devās otrajā puslaikā.

"Šahtjor" komanda ir viena no spēcīgākajām Kazahstānas futbola vienībām. 2011. un 2012. gadā Karagandas komanda kļuva par valsts čempioni, bet 2013./2014. gadu sezonā bija ļoti tuvu tikšanai Čempionu līgas grupu turnīrā - pirmajā spēlē mājās izdevās pieveikt Glāzgovas "Celtic" ar 2:0, bet atbildes mačā Skotijā pēdējās minūtēs ielaistie vārti lika samierināties ar Eiropas līgas grupu turnīru. Iepriekšējā sezonā "Šahtjor" ieņēma tikai 9. vietu 12 komandu konkurencē, apsteidzot 11. vietu, kas nozīmētu izkrišanu, par vienu punktu. 12 spēles komandas rindās paspēja aizvadīt no "Spartaka" izīrētais Moštags Jagubī.

"Spartaka" pārejas

AtnācaBaumas par atnākšanu / pārbaudāmieAizgājaBaumas par aiziešanuNerealizējušies transfēri
Nerugals (v); Bāliņš (a); Vardanjans (p)Sabitovs (t); Močaļins (a); Mukins (a); N.Koļinko (a)V.Kurakins (v); Kubarevs (t); Ulimbaševs (p); Jagubi (p); Kiriļins (p)Kazačoks (p); Kaševskis (a); Platonovs (u); Jaudzems (u); Kozeka (p); Rapalis (v); Bogdans (a)

"Spartaka" pārbaudes spēles

DatumsVietaPretinieksRezultāts
16.01OSCJelgava0:1
24.01OSCDaugavpils
30.01OSCMetta/LU
06.02Skonto halleRFS

, 2017-01-17 01:15, pirms 7 gadiem
Kazačokam patiešām ir potenciāls kļūt par stabilu nacionālās izlases pamatvērtību tuvākajos gados, tikai ir vajadzīgs tikt pie pietiekamas spēļu prakses atbilstoša līmeņa klubā, kā arī veselību! To arī viņam novēlu.
, 2017-01-17 07:45, pirms 7 gadiem
Komandai jāspēlē šogad Čempionlīgas kvalifikācijā,bet kā šobrīd izskatās, viņi pat par pirmo trijnieku virslīgā diez vai cīnīsies.Viena vienīga problēma ar šiem viengadīgajiem haļavščikiem.Kā savulaik Daugavpils Daugava,tā tagad Jūrmalas Spartaks.Protams,komandai ir iespēja pastiprināties,bet šobrīd izskatās tā, kā es aprakstīju.
, 2017-01-17 08:04, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Komandai jāspēlē šogad Čempionlīgas kvalifikācijā,bet kā šobrīd izskatās, viņi pat par pirmo trijnieku virslīgā diez vai cīnīsies.Viena vienīga problēma ar šiem viengadīgajiem haļavščikiem.Kā savulaik Daugavpils Daugava,tā tagad Jūrmalas Spartaks.Protams,komandai ir iespēja pastiprināties,bet šobrīd izskatās tā, kā es aprakstīju.
nu,Spartakam ir tas niķis dabūt diezgan labus leģionārus,cerams,ka šogad būs tā pat.
, 2017-01-17 10:29, pirms 7 gadiem
kadus gan var gaidit rezultatus ja komandai nav stabils treneris Vajadzetu paaicinat Nesterenko tas visu savestu kartiba vai ari Popkovu bet Spartaka ipasnieks no siem viriem baidas ''ka velns no pestitaja'' jo abi sie viri ir loti ambiciozi
, 2017-01-17 17:07, pirms 7 gadiem
vilnis_stana_106649 rakstīja: kadus gan var gaidit rezultatus ja komandai nav stabils treneris Vajadzetu paaicinat Nesterenko tas visu savestu kartiba vai ari Popkovu bet Spartaka ipasnieks no siem viriem baidas ''ka velns no pestitaja'' jo abi sie viri ir loti ambiciozi
Ko tu domā ar "stabils treneris"? Kubarevs bija viens no, manuprāt, TOP3 treneriem, kas jebkad LV strādājuši. Skaidrs, ka pēc uzvaras čempī nāca labāks piedāvājums un viņš to pieņēma [lasi: Soļigorskas Shakhtyor]. Kas attiecas uz Popkovu, viņš komandu jau ir vadījis - 2013. gadā.
, 2017-01-26 16:56, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Komandai jāspēlē šogad Čempionlīgas kvalifikācijā,bet kā šobrīd izskatās, viņi pat par pirmo trijnieku virslīgā diez vai cīnīsies.Viena vienīga problēma ar šiem viengadīgajiem haļavščikiem.Kā savulaik Daugavpils Daugava,tā tagad Jūrmalas Spartaks.Protams,komandai ir iespēja pastiprināties,bet šobrīd izskatās tā, kā es aprakstīju.
Spartaks vienmēr ir dabūjis pirms paša sezonas sākuma labus leģionārus, kas komandu burtiski izvelk no nepatīkamiem rezultātiem utt. un EL kvalifikācijas ciklos sevi solīdi parāda.
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
103

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.
Ivo Minkevičs (pa labi). Foto: Ruslans Antropovs
4

"Audas" jelgavniekam Minkevičam noraidījums, "Jelgava" tiek pie otrā punkta sezonā

Otro punktu "TonyBet" sezonā nopelnījusi pēdējā vietā esošā "Jelgava", kas, ieskaitot arī kompensācijas laiku, vairākumā pavadīja aptuveni 25 minūtes, norībināja pārliktni un savā laukumā samierinājās ar neizšķirtu pret "Audu", kas arī sezonu sākusi mazrezultatīvi.