Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas jaunā sezona varētu sākties ar Valmieras un "Riga" spēli 13. martā

Andrejs Siliņš

Virslīgas jaunā sezona varētu sākties ar Valmieras un "Riga" spēli 13. martā
Maksims Krivuņecs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Piektdien, 13. decembrī Elektrum Olimpiskajā centrā risinājās biedrības Latvijas Futbola Virslīga biedru kopsapulce, kuras ietvaros kā viens no galvenajiem darba kārtības punktiem bija "Optibet" Virslīgas 2020. gada sezonas čempionāta kalendāra sastādīšana. Čempionāta pilnais kalendārs tiks apstiprināts pēc ikgadējās klubu licencēšanas procesa noslēguma, taču plānots, ka čempionāts varētu startēt 13. martā ar cīņu starp "Valmiera FC" un "Riga FC".

Kopumā tika apstiprināta Optibet Virslīgas 2020. gada sezonas pirmā spēļu kārta. Konceptuāli tika sastādīts viss čempionāta kalendārs, kurā pēc savstarpējas vienošanās iespējamas vēl izmaiņas, kā arī tā galējā apstiprināšana notiks vēlāk, kad noslēgsies ikgadējais klubu licencēšanas process un visi klubi būs saņēmuši Latvijas Futbola federācijas (LFF) piekrišanu dalībai Optibet Virslīgas čempionātā.

Plānots, ka licencēšanas process noslēgsies nākamā gada 27. janvārī (ar provizorisku iespēju sākotnēji noraidīta pieteikuma gadījumā periodam tikt pagarinātam līdz 14. februārim).

Maksims Krivuņecs, biedrības Latvijas Futbola Virslīga valdes priekšsēdētājs: ''Man ir liels prieks, ka, pateicoties konstruktīvai sadarbībai un savstarpējai sapratnei, ir izdevies jau šobrīd faktiski sastādīt gaidāmā čempionāta spēļu kalendāru. Līdzjutēju intereses mums ir ļoti svarīgas, tiesa, tām jārod balanss ar nacionālās izlases vajadzībām, komercpartneriem un, protams, Eirokausiem, kas jau šogad pierādīja, ka var Latvijas futbola sekotājiem sniegt visspilgtākās emocijas.

Prieks, ka čempionāts atgriezies pie pāra komandu skaita un tas nozīmē, ka katrā kārtā būs pieci aizraujoši mači. Tajā pašā laikā tas garantē krietni vairāk spēļu sezonā, līdz ar to nereti futbola līdzjutēji savu favorītkomandu sekmēm varēs sekot līdzi pat divas reizes nedēļā. Tas ir lieliski - futbols nevar būt pa daudz!''

Optibet Virslīga 2020 | provizoriskā 1. kārta

Datums (diena)Spēle
13. marts (piektdiena)Valmiera FC - Riga FC
14. marts (sestdiena)BFC Daugavpils - FK Liepāja
14. marts (sestdiena)FK Metta - FK Spartaks
15. marts (svētdiena)FK Tukums 2000 - FK Jelgava
15. marts (svētdiena)RFS - FK Ventspils

Tāpat biedru kopsapulces ietvaros ar vienbalsīgu lēmumu biedru pulkā tika uzņemta SIA FK Tukums 2000, kas pretendē uz dalību Optibet Virslīgas nākamā gada čempionātā. Bez kalendāra sastādīšanas biedri apstiprināja priekšlikumu par leģionāru maksas ieņēmumu sadales principiem tiem klubiem, kas Virslīgas čempionātā laukumā sūtīs Latvijas U-21 izlases vecumam atbilstošus spēlētējus. Šis priekšlikums tiks iesniegts Latvijas Futbola federācijai izskatīšanai.

Izmantotie resursi:
https://optibetvirsliga.com/

  +3 [+] [-]

, 2019-12-16 21:54, pirms 4 gadiem
Tik ātri paskries šie daži mēneši un atkal metīsimies iekšā jaunās Virslīgas kaislībās! Ko nesīs jaunā sezona, vai Tukums spēs konkurēt, kā Valmierai veiksies Eirokausos un vēl, un vēl, un vēl! Jābūt jautri! 😉👍⚽️

     [+] [-]

, 2019-12-16 22:30, pirms 4 gadiem
Vajadzētu virslīgai kļūt saistošākai. 10 komandas, 8 leģionāri. Gribētos klāt vairāk reklāmas, kaut kādus uzlabojumus infrastruktūrā stadionos spēļu laikā.

  -1 [+] [-]

, 2019-12-16 23:25, pirms 4 gadiem
tad jau RFS čempioni

     [+] [-]

, 2019-12-16 23:32, pirms 4 gadiem
Vai turnīra reglamentā ir punkts?
10.vietas ieguvēji izkrīt uz 1.līgu, bet FK Metta spēlē pārspēles.

     [+] [-]

, 2019-12-17 01:28, pirms 4 gadiem
kosharka rakstīja: Vai turnīra reglamentā ir punkts?
10.vietas ieguvēji izkrīt uz 1.līgu, bet FK Metta spēlē pārspēles.
Sak, Metta paliks devītie? Es teiktu, ka būs maķenīt augstàk