Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Olijars un Mickevičs pievienojas Latvijas čempionei "Liepājai"

Agris Suveizda

Olijars un Mickevičs pievienojas Latvijas čempionei "Liepājai"
Romāns Mickevičs saņem balvu par skaistākajiem vārtiem pirmajā aplī
Foto: Māris Greidāns, www.futbolavirsliga.lv

Latvijas futbola čempionvienība "Liepāja" šonedēļ uzsākusi gatavošanos jaunajai sezonai. Dažādu iemeslu dēļ spēlētāju un treneru pulks nebija pilns, taču ierindā bija divi jaunpienācēji – Staņislavs Olijars un Romāns Mickevičs, vēsta laikraksts "Kurzemes Vārds".

Pirmo nodarbību pēc neilgā ziemas atvaļinājuma liepājnieki aizvadīja 13 spēlētāju sastāvā. Klāt bija vārtsargi Pāvels Doroševs un Gļebs Sopots, aizsargi Pāvels Mihadjuks, Oskars Kļava, Endijs Šlampe un Reinis Flaksis, pussargi Toms Gucs, Krišs Kārkliņš, Raivis Andris Jurkovskis un Andris Krušatins, kā arī uzbrucēji Dāvis Ikaunieks un Kristaps Grebis.

Papildus iepriekšējā rindkopā nosauktajiem 12 futbolistiem, kuri "Liepāju" pārstāvēja arī iepriekšējā sezonā, treniņā piedalījās arī 22 gadus vecais malējais pussargs Romāns Mickēvičs, kurš iepriekšējās četras sezonas Virslīgā pavadījis Jūrmalas "Spartakā", bet pirms tam pārstāvējis arī "Tranzītu" un "Jūrmalu-V.V.".

Iepriekšējā sezonā Mickevičs Jūŗmalas "Spartaka" rindās aizvadīja 23 spēles, 21 no tām sāka pamatsastāvā un guva trīs vārtus. Mickevičs, kura spēcīgākie trumpji ir ātrums un spēle viens pret vienu, īpaši spoži aizvadīja sezonas pirmo pusi, kad varēja tikt uzskatīts par vienu no labākajiem sava ampluā spēlētājiem Virslīgā. Savulaik pārstāvējis Latvijas U21 izlasi, taču 2013. gada novembrī kopā ar Artūru Karašausku, Denisu Rakelu, Vjačeslavu Isajevu un Jāni Krūmiņu tika no tās atskaitīts režīma pārkāpuma dēļ.

"Kurzemes Vārds" raksta, ka pirmā nodarbība tika aizvadīta bez galvenā trenera Viktora Dobrecova klātbūtnes, jo viņš piedalās Pro-UEFA trenera kategorijas kursos. Toties klāt bija viņa asistenti Mareks Zuntners un Viktors Spole, kā arī treneru korpusa jaunpienācējs Staņislavs Olijars. Latvijas rekordists 110 metru barjersprintā, kurš iepriekš strādāja "Skonto" akadēmijā, kļuvis par "Liepājas" fiziskās sagatavotības treneri.

Laikraksts ziņo, ka citu jaunumu pagaidām neesot, taču klubs turpina pārrunas par papildinājumiem akūtākajām pozīcijās – centra uzbrucēja un kreisās malas aizsarga ampluā.

Izmantotie resursi:
FK Liepāja uzsāk gatavošanos jaunajai sezonai!...

  +4 [+] [-]

, 2015-12-16 11:54, pirms 8 gadiem
Labi papildinājumi. Ceram uz ČL kvalifikācijas vismaz vienas kārtas pārvarēšanu.

  +4 [+] [-]

, 2015-12-16 12:49, pirms 8 gadiem
Nav slikti!
Gribu redzēt maksimumu no šiem vīriem ČL!

  +1 [+] [-]

, 2015-12-16 13:38, pirms 8 gadiem
Labas ziņas!

  +4 [+] [-]

, 2015-12-16 13:39, pirms 8 gadiem
bushss rakstīja: Nav slikti!
Gribu redzēt maksimumu no šiem vīriem ČL!
Tu domā ka Olijars spēlēs?

  +3 [+] [-]

, 2015-12-16 18:34, pirms 8 gadiem
Mickevičs neapšaubāmi ir labs papildinājums un pašam arī kāpums karjerā. Jau šovasar Eirokausos apliecināja, ka var būt komandas līderis un tagad būs iespēja debitēt ČL kvalifikācijā. Ar veiksmīgu sniegumu Liepājas rindās neapšaubāmi arī izlases durvis būs daudz tuvāk. Šīs sezonas, manuprāt, spilgtākais atklājums.

Olijara pāriešana no Skonto uz Liepāju nav nekāds pārsteigums. Staņislavs ir titulēts sportists un labs fiziskās sagatavotības speciālists, kuru vēlētos jebkurš Latvijas klubs. Ņemot vērā Skonto neskaidro nākotni, droši vien arī pats meklē citus variantus.

     [+] [-]

, 2015-12-16 21:53, pirms 8 gadiem
Bruņojamies!

  +1 [+] [-]

, 2015-12-17 00:11, pirms 8 gadiem
Visu cieņu Olijaram. Žel, ka šo cilvēku tik ilgi dirsināja Skonto ar saviem solījumiem.