Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LFF noraidījusi Virslīgas biedrības priekšlikumu neturpināt sezonu

LFF noraidījusi Virslīgas biedrības priekšlikumu neturpināt sezonu
Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Biedrība "Latvijas futbola virslīga" piektdien savā sapulcē nobalsoja par priekšlikumu neturpināt Virslīgas sezonu Covid-19 pandēmijas dēļ. Biedrība vēsta, ka Latvijas Futbola federācija šo priekšlikumu noraidījusi.

Virslīgas mājaslapā šovakar tiek informēts, ka biedrība "Latvijas futbola virslīga" sapulcē tikās iepriekšējā piektdienā, vēl pirms Latvijas izlases spēles pret Fēru salām, kad jau bija zināms, ka Covid-19 inficēšanās gadījumi konstatēti Latvijas izlases rindās un treneru kolektīvā. Tiek vēstīts, ka biedrības sapulcē tika ar balsu vairākumu tika pieņemts lēmums atbalstīt priekšlikumu neturpināt "Optibet" Virslīgas sezonu, pamatojot to ar Covid-19 situāciju.

" Covid-19 saslimstības rādītāji Latvijā turpina palielināties, bet pirmie inficētie jau noteikti arī Latvijas Nacionālajā futbola izlasē, kur kandidātu lokā ir 19 virslīgas spēlētāji. Tiem atgriežoties klubu sastāvā, pastāvot iespējai slimībai pārnesties, tas var ietekmēt situāciju klubos," rakstīts Virslīgas mājaslapā.

Iepriekš karantīnā bija nonākusi "Valmiera", bet šodien par vairāku futbolistu sliktu pašsajūtu un Covid-19 simptomu izjušanu ziņo čempionāta līdervienība "Riga", kas uzreiz veikusi Covid-19 testus un gaida rezultātus.

"Ņemot vērā sarežģīto situāciju un rūpējoties par spēlētāju, kā arī visu iesaistīto personu drošību esošajos apstākļos, biedrība “Latvijas futbola virslīga” ar atbilstoša satura iesniegumu vērsās pie Latvijas Futbola federācijas (LFF) ar priekšlikumu neturpināt “Optibet Virslīgas” sezonu. Diemžēl priekšlikums tika noraidīts," informē Virslīgas mājaslapa.

Virslīgas izpilddirektors Ainārs Dakša šovakar portālam Sportacentrs.com paskaidroja, ka LFF atbilde saņemta šodien pēcpusdienā, kad informācija par situāciju "Riga" komandā jau bija pieejama. Dakša pastāstīja, ka Virslīgas klubiem sapulcē bijuši argumenti par sezonas neturpināšanu, ieskaitot arī to, ka ārkārtējās situācijas noteikumi aizliedz nepilngadīgajām personām dalību spēlēs un pandēmijas draudus veselībai. Virslīgas izpilddirektors konkrētus klubus, kas atbalstīja un neatbalstīja priekšlikumu, neminēja, taču norādīja, ka par to balsojuši seši no desmit klubiem.

Futbola Virslīgā atlikušas divas spēļu kārtas, kas paredzētas 26. un 29. novembrī, taču papildus tām vēl jāaizvada arī trīs iepriekš pārceltās spēles – divas no tām 20. novembrī un pēc tam viena 23. novembrī.

Izmantotie resursi:
https://optibetvirsliga.com/news/lf...


, 2020-11-16 20:07, pirms 3 gadiem
Kamēr valdība atļauj KHL spēlēt Rīgas Dinamo,par ne kādu virslīgas noslēgšanu vīrusa dēl,nevar būt ne runas.Jābūt kaut kādai loģikai.
, 2020-11-16 20:16, pirms 3 gadiem
Pilnīgi galva cirstii..kāda sakara būtu jāpartrauc.? Ten jau jālemj par tādas biedrības likvidāciju
, 2020-11-16 20:23, pirms 3 gadiem
tak pabeidziet un miers!
ko tad procentus skaitīs un ko tik vēl? laika apstākļi atļauj spēlēt.
, 2020-11-16 21:26, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Kamēr valdība atļauj KHL spēlēt Rīgas Dinamo,par ne kādu virslīgas noslēgšanu vīrusa dēl,nevar būt ne runas.Jābūt kaut kādai loģikai.
Lai gan saprotu Virslīgu, argumentācijā piekrītu tev. Šis būtu laiks, kad tieši starptautiskie turnīri būtu maksimāli jāsamazina. Starp citu, kāda mārrutka pēc uz to PILNĪGI bezjēdzīgo spēli pret San Marino bija jābrauc? Labi, vajag pārbaudes spēli. Bet LV 2.izlase vai, piemēram, Riga FC vai kāds cits Virslīgas klubs (pat bez tiem, kas izlasē) būtu daudz loģiskāks risinājums, tiesa, grūtāk uzvarams, protams.
, 2020-11-16 21:59, pirms 3 gadiem
Lai iesālās valdība ar saviem likumiem. Te pavisam maz palicis līdz Virslīgas sezonas beigām, lai ļauj džekiem sportot.
, 2020-11-16 22:07, pirms 3 gadiem
Krizhanek rakstīja: Lai iesālās valdība ar saviem likumiem. Te pavisam maz palicis līdz Virslīgas sezonas beigām, lai ļauj džekiem sportot.
šoreiz jau valdība nav pie vainas.
paša virslīga grib nobeigt
, 2020-11-16 22:46, pirms 3 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Lai gan saprotu Virslīgu, argumentācijā piekrītu tev. Šis būtu laiks, kad tieši starptautiskie turnīri būtu maksimāli jāsamazina. Starp citu, kāda mārrutka pēc uz to PILNĪGI bezjēdzīgo spēli pret San Marino bija jābrauc? Labi, vajag pārbaudes spēli. Bet LV 2.izlase vai, piemēram, Riga FC vai kāds cits Virslīgas klubs (pat bez tiem, kas izlasē) būtu daudz loģiskāks risinājums, tiesa, grūtāk uzvarams, protams.
UEFA lika spēlēt
, 2020-11-16 22:51, pirms 3 gadiem
un prožektoru lieta ar būtu izbeigta...
, 2020-11-16 23:49, pirms 3 gadiem
Bilde gan rēcīga! Tagad var redzēt kurš no Tukuma spēlētājiem spēlē TOTO
Andris Riherts. Foto: Eduards Grencmanis

Futbola Virslīga atgriezīsies ar ''Jelgavas'' un ''Mettas'' maču

Šodien plkst. 16:00 gaidāma Latvijas futbola Virslīgas trešās kārtas pirmā spēle. Tajā ''Jelgava'' uzņems ''Mettu'', ko pagājušajā sezonā apspēlēja trīs reizes. Tiešraide kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.