Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Spartaks'' izīrē divus futbolistus Krievijas 1. līgas klubiem

''Spartaks'' izīrē divus futbolistus Krievijas 1. līgas klubiem
Jūrmalas "Spartaka" galvenais treneris Aleksejs Jerjomenko un viņa dēls Sergejs Jerjomenko. Foto: FC Spartaks

Latvijas Virslīgas klubs Jūrmalas ''Spartaks'' šosezon turpina būt aktīvs transfēru tirgū, pārdodot vai īrējot savus futbolistus citu valstu komandām. Šodien paziņots par divu futbolistu došanos uz Krievijas Nacionālās jeb 1. līgas komandām - Sergejs Jerjomenko pievienosies FC ''Orenburg'', bet kanādietis Ričijs Ennins ''Tom''.

Jūrmalas ''Spartaks'' šajā sezonā jau veicis divus darījumus - vispirms uz Itālijas A sērijas komandu ''Genoa'' par aptuveni 1.5 miljoniem eiro tika pārdots franču uzbrucējs Gabriels Šarpentjē, bet vēlāk uz Baltkrievijas augstākās līgas klubu Soļigorskas ''Shakhter'' Didins Džuarī.

Šodien ''Spartaks'' savā Twitter profilā paziņojis par divu futbolistu izīrēšanu uz diviem Krievijas Nacionālās jeb 1. līgas klubiem. Sergejs Jerjomenko tiks izīrēts uz FC ''Orenburg'', kas šobrīd pēc 15 aizvadītām spēlēm ar izcīnītiem 33 punktiem atrodas augstajā 2. vietā 22 komandu konkurencē. 21 gadus vecais pussargs ''Spartaks'' sastāvā aizvadījis 23 spēles un izcēlies ar vienu precīzu raidījumu, kā arī divas reizes saņēmis brīdinājumus.

Tikmēr 22 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs Ričijs Ennins tiek izīrēts uz Krievijas Nacionālās līgas lejasdaļas komandu ''Tom''. Vienība ar deviņiem punktiem 15 spēlēs atrodas priekšpēdējā 21. vietā. Pirms pievienošanās ''Tom'' Ennins tika izīrēts Kauņas ''Žalgiris'' komandai, dodoties laukumā 11 spēlēs un gūstot četrus vārtus. ''Spartaks'' rindās uzbrucējs aizvadījis 22 spēles, izceļoties piecas reizes.

Pēc 21 aizvadītām spēlēm Jūrmalas ''Spartaks'' Virslīgas tabulā ar izcīnītiem 28 punktiem ieņem sesto vietu, par trim punktiem atpaliekot no ceturtajā vietā esošās ''Ventspils''. Jau rīt komandai 22. kārtas spēle savā laukumā pret ventspilniekiem.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/fkspartaks


, 2020-10-16 16:51, pirms 4 gadiem
Labs
, 2020-10-16 17:54, pirms 4 gadiem
transfēri ir labi un pat fantastiski visai Latvijas futbola sistēmai.
Tikai kāpēc izlase zaudē??? Manā ieskatā priekš tam ir ārzemnieki, lai celtu nacionālo līmeni, bet kāpēc vietējie spēlētāji neceļ savu līmeni?
Agrāk Skonto bija izlases bāzes klubs, un arī pateicoties tam tikām uz EURO2004. Šobrīd izlase ir atrauga no kopējā līgas līmeņa.
No šīs situācijas vien var izdarīt secinājumus, ka jauniešu iknedēļas turnīri ir naudas slaukšana un par sportisko tur nevienam nekas neinteresē. Un fakts, ka nav izlases bāzes klubs, arī situāciju nepadara labāku. Ne velti lielajām valstīm ir problēmas ar spēlēšanu, jo nav izlases bāzes kluba, un Vengeram tagad ir ļoti laba tēma, ka bez izlases bāzes kluba Nāciju līga ir ļoti labs veids, kā vismaz kaut ko saspēlēt.
, 2020-10-16 19:20, pirms 4 gadiem
Un kad kāds Latvietis tiks pārdots vai izīrēts?
, 2020-10-16 20:28, pirms 4 gadiem
Nopirks tad kad iemācīsies spēlēt futbolu,vienkārši.Bet tas var notikt tikai tad ja gados 12,13 aizbrauks uz kādu ārzemju futbola akadēmiju.Te Latvijā pie mūsu sistēmas tas nespīd. Vēl ir iespējas pa blatu uz laiku kaut kur tikt, bet tad ja klubu pārņem citi cilvēki tad atpakaļ uz Latviju.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.