Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaks" pie "Mettas" viesosies Daugavgrīvā, "Tukumam" debija Virslīgā

Emils Ozerinskis

"Spartaks" pie "Mettas" viesosies Daugavgrīvā, "Tukumam" debija Virslīgā
Klāvs Kramēns un Roberts Jaunarājs-Janvāris. Foto: Spartaks

"Optibet" futbola Virslīgas 1. spēļu kārtas otrajā dienā savu debiju Latvijas augstākajā līgā piedzīvots "Tukums 2000", kas mērosies spēkiem ar "Jelgavu". Savukārt "Metta" turnīru sāks ar jūrmalnieku uzņemšanu. Abas spēles rādīs Sportacentrs.com TV.

Virslīgas pirmā spēļu diena aizritēja bez pārsteigumiem. Pie panākumiem tika visas spēļu nosacītās favorītes. Abas Rīgas komandas savos laukumos pieveica ciemiņus. RFS ar 1:0 uzveica ventspilniekus, bet čempione "Riga" iesita divus vārtus valmieriešiem. Savukārt Latgalē vietējie "Daugavpils" futbolisti nespēja atņemt punktus liepājniekiem, piekāpjoties ar 0:2.

Otrās spēļu dienas pirmajā mačā šķēpus krustos galvaspilsētas komanda "Metta" un Jūrmalas "Spartaks". Ņemot vērā situāciju, ka līdzjutējiem ieeja spēlēs ir liegta, tad skatītāju tribīņu ietilpība šobrīd nav faktors, lai aizliegtu komandām aizvadīt spēles stadionos bez lielām skatītāju sēdvietām. Tādēļ "Metta" šo maču uzņems Daugavgrīvas vidusskolas stadionā. Šajā laukumā "Metta" varēs spēlēt gan tikai tik ilgi, kamēr netiks atļauta līdzjutēju atrašanās tribīnēs.

Jau diezgan ierasts, ka "Metta" katrā starpsezonā zaudē vairākus no komandas vadošajiem spēlētājiem, kuri saņem piedāvājumus turpināt karjeru kādā ambiciozākā Virslīgas komandā. Izņēmums nebija arī šīs sezona. Komandas kapteinis un vārtu vīrs Dāvis Ošs starpsezonā pārgāja tieši uz šīsdienas pretinieku "Spartaku". Tādējādi Ošam debija jaunajā komandā var sanākt tieši pret bijušo vienību. "Metta" turpina savu ierasto kursu, iesaistot Virslīgas apritē vietējos jaunos futbolistus. Jauniešu virzienā strādā arī "Spartaks", tikai izpildījums Jūrmalā ir pavisam cits. "Spartaks" savus gados jaunos spēlētājus lielākoties noskata Āfrikā vai Centrālamerikā, lai pēcāk nopelnītu ar transfērām.

Humoru mīlošu futbola līdzjutēju leksikā šosezon noteikti neizpaliks asprātības par slaveno 2020. gadu, kad "Mettai" jākļūst par Virslīgas čempioni. Savulaik Andra Riherta izteiktais domu grauds vēl ilgi sekos "Mettas" vienībai, taču nevar noliegt, ka savus akadēmijas audzēkņus klubs ir izaudzinājis, bet vai tie palīdzēs pirmo reizi komandai izvairīties no pārspēlēm? To noskaidrosim sezonas gaitā. "Spartakam" tikmēr ambīcijas turnīra tabulā ir augstākas. Divreiz čempionu titulu izcīnījušajam klubam pērn iekļūt Eirokausos liedz valmierieši. Jūrmalniekiem top-4 vietas atkarošana šosezon noteikti būs starp galvenajām prioritātēm.

Virslīgas debiju šovakar piedzīvos "Tukums 2000", kam pretī stāsies "Jelgavas" futbolisti. Pirms oriģinālā sezonas sākuma tukumniekiem bija paredzēta jaudīgāka ieiešana Latvijas augstākajā futbola sabiedrībā. Par komandas galveno treneri bija apstiprināts polis Markes Zubs, bet sastāvam piesaistīti dažādi leģionāri. Tomēr globālā pandēmija piespieda komandu mainīt savu kursu, ieceļot atpakaļ amatā pērn 1. līgu uzvarējušo Jurģi Kalnu. Savukārt spēlētāju līnijā lielāks uzsvars tomēr būs uz vietējiem futbolistiem. "Jelgava" ir tikai viena no trīs pērnās sezonas Virslīgas komandām, kura saglabājusi treneri, kurš komandu vadīja arī iepriekšējā sezonā. Darbu pie "Jelgavas" stūres turpinās Oļegs Kubarevs, kura vadībā komanda sezonas otrajā pusē progresēja un cer sasniegt labākus rezultātus šogad.

Visnotaļ cīņu starp tukumniekiem un jelgavniekiem gribētos dēvēt par Zemgales derbiju, taču jaunā administratīvi teritoriālā reforma šajā jautājumā šo rindu autoru visnotaļ mulsina. Tukuma novads pie šī iedalījuma nu jau vairāk tiek piesaistīts Kurzemei. Tādēļ ģeogrāfiskos apzīmējumus mīlošie Sportacentrs.com lasītāji "Zemgales derbija" termina pareizumu var izdiskutēt komentāru sadaļā. Starp "Tukums 2000" nozīmīgākajiem papildinājumiem vietējo spēlētāju frontē jāuzskata Borisa Bogdaškina piesaiste. Viņa sekmīgā spēlē pagājušajā sezonā palīdzēja valmieriešiem uzņemt kursu uz Eiropas ceļazīmi. Tikmēr "Jelgavas" vidējā līnijā spēcīgs papildinājums ir Jevgeņijs Kazačoks, kuram sarežģīti un ne bez skandāliem nāca šīršanās no "Ventspils", kurā Kazčoks pērn pildīja kapteiņa funkcijas.

Abas šīs dienas spēles tiks translētas Sportacentrs.com plaformās. No pulksten 18:00 Sportacentrs.com TV raidīs cīņu starp "Mettu" un "Spartaku". Savukārt pēc šī mača noslēguma Sportacentrs.com TV piespēgsies tukumnieku un jelgavnieku cīņas otrajam puslaikam. Lai vērotu Tukuma debiju Virslīgā jau no spēles sākuma, dodies uz Sportacentrs.com tiešraidi interneta portālā.

"Optibet" Virslīgas 1. kārta

DatumsLaiksSpēleTiešraideRez.
15.06.18:00Daugavpils - LiepājaSportacentrs.com TV0:2 (0:2)
15.06.18:00RFS - VentspilsBest4SportTV1:0 (1:0)
15.06.20:15Riga - ValmieraSportacentrs.com TV2:0 (1:0)
16.06.18:00Metta - SpartaksSportacentrs.com TV
16.06.19:00Tukums 2000 - JelgavaSportacentrs.com *

* - spēle no sākuma skatāma portālā Sportacentrs.com, bet no otrā puslaika arī televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV.

     [+] [-]

, 2020-06-16 08:57, pirms 4 gadiem
Bolderaja jau vakar bija fanu sadursme
https://jauns.lv/raksts/zinas/39091...

  -1 [+] [-]

, 2020-06-16 10:09, pirms 4 gadiem
Godigi sakot skopi raksti par sastaviem it seviski pec pandemijas,kurs palicis,kurs tur aizbraucis , par vienu jaunpienaceju uzraksta un viss, vismaz pirsm katras sezonas var visus komandu speletajus uzrakstit,ja slinkums vienk nokope no LFF

     [+] [-]

, 2020-06-16 13:17, pirms 4 gadiem
Gribētos pāris bankas Oša vārtos redzēt šovakar

  +1 [+] [-]

, 2020-06-16 15:48, pirms 4 gadiem
Kā neitrālam vērotājam liekas, ka Tukumam vajag nošķērēt nost to "2000" no nosaukuma.

     [+] [-]

, 2020-06-16 19:28, pirms 4 gadiem
Kkadu pilnīgu sū du iesita tukums.

     [+] [-]

, 2020-06-16 19:49, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kkadu pilnīgu sū du iesita tukums.
Es nesaprotu, ko darīja, laikam tas bija 50 numurs, kurš, pirmkārt, bija sasodīti dziļi, kā dēļ Mickēvičs nevija aizmugurē, otrkārt, viņu sasodīti viegli Mickēvičs apspēlēja. Un, protams, Hvoiņickim tur ir labāk jānospēlē...