Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Klērs Hē - no bēgļu nometnes caur Šefīldas akadēmiju līdz līgumam ar "Jelgavu"

Klērs Hē - no bēgļu nometnes caur Šefīldas akadēmiju līdz līgumam ar "Jelgavu"
Klērs Hē
Foto: FK Jelgava

Jau maijā futbola Virslīgas “Jelgavas” komandas treniņprocesam ir pievienojies 20 gadus vecais leģionārs Klērs Hē. Labi pierādot sevi gan treniņos, gan pārbaudes spēlē pret “Sūduvu” Hē tika pie līguma ar "Jelgavu", papildinot tās sastāvu nupat atklātajā vasaras transfēru periodā.

Klērs Hē piedzima Karenu cilts bēgļu nometnē Taizemes un Mjanmas (Birmas) pierobežu teritorijā, kur pavadīja 10 gadus. No Mjanmas (Birmas) puses bēgļi tika apspiesti, un tūkstošiem Karenu nometnes iedzīvotājiem nācās atstāt savu dzimto vietu.

Pateicoties ANO (Apvienoto Nāciju Organizācija) programmai Klērs kopā ar ģimeni varēja doties prom uz Šefīldu. Esot Anglijā, futbolists stāstīja, ka bēgļu nometnē viņš katru dienu spēlējis futbolu basām kājām un neredzējis nekādas iespējas tikt kaut kur prom. “Tas bija kā cietumā” – sacīja “Jelgavas” jaunpienācējs intervijā Šefīldas kluba mājaslapai.

Anglijā viņš varēja spēlēt futbolu, pateicoties labdarības fondam FURD Football Unites, kur savu karjeru uzsāka arī “Tottenham Hotspur” zvaigzne Kails Vokers. 14 gadu vecumā Klērs Hē parakstīja līgumu ar “Sheffield United” kluba jauniešu akadēmiju. Pēc četriem gadiem Hē parakstīja profesionālo līgumu ar Šefīldas klubu, kas viņu izīrēja Skotijas 2. līgas klubam “Dumbarton”. 2016. gada 30. janvārī Klērs piedzīvoja debiju pieaugušo futbolā, dodoties uz maiņu spēle pret “Livingston”. Kopumā Skotijas kluba rindās “Jelgavas” jaunpienācējs aizvadīja piecas spēles.

Pēc pusgada Skotijā Hē atgriezās Šefīldā, no kurienes pārgāja uz Lietuvas 1. līgas klubu “Dainava”. Ar šo komandu jelgavnieki aizvadīja pārbaudes spēli šī gada 17. februārī (izcīnīta uzvara 4:0). No 2017. gada 15. jūnija Hē ir futbola kluba “Jelgava” spēlētājs.

Izmantotie resursi:
“Jelgavas” sastāvu papildina Klērs Hē –...


Mirklis no "Tukuma 2000"/"Telms" un "Riga" kaujas. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
26

"Tukums 2000" otrajā puslaikā sarūpē lielāko pārsteigumu Virslīgas sezonā

Latvijas futbola Virslīgas septītā kārta iesākusies ar blīkšķi, Tukuma komandai pirmoreiz vēsturē pārspējot (2:1) allaž ambiciozo "Riga".
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
103

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.