Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Rihertam par aizvainojošu un nepieklājīgu vārdu lietošanu divu spēļu diskvalifikācija

Rihertam par aizvainojošu un nepieklājīgu vārdu lietošanu divu spēļu diskvalifikācija
Andris Riherts. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Latvijas futbola čempionāta "Optibet" Virslīgas kluba "Metta" galvenais treneris Andris Riherts par aizvainojošu un nepieklājīgu vārdu lietošanu iepriekšējās kārtas spēlē pret "Ventspili" saņēmis diskvalifikāciju uz nākamajām divām spēlēm.

"Metta" aizvadītajā kārtā, pateicoties Normunda Uldriķa vārtu guvumam kompensācijas laika izskaņā, ar 2:1 savā laukumā apspēlēja "Ventspili". Pēc spēles beigu svilpes "Mettas" galvenais treneris Riherts pretinieku virzienā izteica rupjības dažādās valodās, taču ātri tika nomierināts.

Vārdu salikums "Ziemassvētku vecītis", visticamāk, lietots, atsaucoties uz Kļosova izteikumiem 2017. gada janvārī. Toreiz sarunā ar portālu Sportacentrs.com Kļosovs visai skarbi izteicās par Latvijas futbolā notiekošo un cita starpā izteicās, ka Marianam Paharam Latvijas izlases galvenā trenera amatu uzdāvinājis Ziemassvētku vecītis. Riherts tolaik bija Pahara asistents pie izlases stūres.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK) lēmusi, ka Rihertam par izgājienu mačā pret "Ventspili" jāiešķir divu spēļu diskvalifikācija un 140 eiro liels naudas sods. Tas nozīmē, ka "Mettai" bez galvenā trenera klātbūtnes uz soliņa būs jāaizvada gan rīt paredzētā cīņa pret RFS, gan 21. maija spēle pret "Liepāju".

Savukārt "Mettas" kvēls atbalstītājs Aleksandrs Mihelsons, kurš kluba mājaslapā norādīts kā brīvprātīgais un ir ģenerālsekretāra Ģirta Mihelsona tēvs, pagaidām atbrīvots no iepriekš piespriestā soda mēra 350 eiro apmērā par neētiska rakstura izteikumiem "Daugavpils" uzbrucēja Vugara Askerova virzienā. Pēc Aleksandra Mihelsona iesnieguma DK nolēmusi apturēt iepriekšējo lēmumu, iesniegt lietas materiālus izskatīšanai LFF Godīgas spēles un ētikas komitejas sēdē un pieņemt atkārtotu lēmumu attiecībā uz iespējamo sankciju piemērošanu A. Mihelsonam pēc LFF Godīgas spēles un ētikas komitejas atzinuma saņemšanas.

Tāpat naudas sods atcelts "Riga" spēlētājam Felipem Bezerram Brisolam - iepriekš tika atcelta trīs spēļu diskvalifikācija, bet tagad arī 170 eiro lielais naudas sods.

Vienas spēles diskvalifikācijas saņēmuši vairāki Virslīgas klubu spēlētāji - Vitālijs Smirnovs ("Spartaks"), Kaspars Svārups ("Ventspils"), Antonijs Černomordijs ("Riga"), bet divu spēļu diskvalifikācija un 140 eiro naudas sods ticis "Jelgavas" futbolistam Dāvim Indrānam par apzinātu brīdinājuma saņemšanu spēlē pret "Ventspili" 8. maijā.

Saistībā ar "Ventspils" un "Jelgavas" spēli, izskatot delegāta ziņojumu, spēles protokolu, "Ventspils" iesniegto protestu, LFF Tiesnešu komisijas atzinumu un spēles tiesnešu papildu skaidrojumus, DK atstājusi spēkā Ingaram Sarmim Stuglim piespriesto divu spēļu diskvalifikāciju un 70 eiro naudas sodu, bet atcēlusi Litvinskim piemēroto brīdinājumu. Tāpat vienas spēles diskvalifikācija un 70 eiro sods piešķirts "Ventspils" sporta direktoram Andrejam Butrikam, bet divu spēļu diskvalifikācija un 140 eiro sods "Ventspils" administratoram Nikolajam Djakinam.

Ar visiem DK lēmumiem iespējas iepazīties šeit:
https://lff.lv/zinas/11819/lff-dk-1...


, 2019-05-16 11:43, pirms 5 gadiem
Atceros kā kādreiz Riherts Mettā trenēja un kopā skrēja un spārdīja bumbu, karoč bija atlētisks...tagad tāds kuņģis kā kārtīgam deputātam...
re ko dara,kad labā maizē ticis
, 2019-05-16 11:53, pirms 5 gadiem
Varēja vairāk!

Kā nekā kādu piemēru viņš rāda audzēkņiem un citiem bērniem!
, 2019-05-16 11:55, pirms 5 gadiem
Kurš no virslīgas treneriem nelamājas...
+ par spēlētājiem neviens ar neko nerunā, ka to tik uz laukuma dzird.

Un Birjuks gada žurnālists, lielisks žurnālista darbs. Respect
, 2019-05-16 12:19, pirms 5 gadiem
Vai par to, ka uzreiz vairākām 2.līgas komandām ir piešķirti tehniskie zaudējumi par trenera ar atbilstošu trenera licenci klātbūtnes nenodrošināšanu, būs atsevišķs raksts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-16 12:34, pirms 5 gadiem
...Ventspils spirta direktoram Andrejam Butrikam...

Kas par pērlēm ir šajā rakstā!!
, 2019-05-16 12:41, pirms 5 gadiem
Rihertam vajag kadu ilkni izraut,tad saks slupstet un mazak visadas stulbibas runas.
, 2019-05-16 13:25, pirms 5 gadiem
Kaut kā jau tam pamuļķim Rihertam sev uzmanība japievērš,tad vis maz šādā veidâ sevi pozicionēt kâ tādu ,,skarbo,, treneri....ne jau Riherta panākums un talants ir tas ka tabulā dabūjuši kādu punktu,tas uz to komandu rēķina kam patreiz ir problēmas klubu iekšienē....
, 2019-05-16 16:00, pirms 5 gadiem
Riherts tiek diskvalificēts - tas nav precedents.

divu spēļu diskvalifikācija un 140 eiro naudas sods ticis "Jelgavas" futbolistam Dāvim Indrānam par apzinātu brīdinājuma saņemšanu - tas gan varētu būt precedents Latvijas mērogā.
, 2019-05-16 16:04, pirms 5 gadiem
Viņš nekad neko citu nav teicis, kā tikai aizvainojumus un nepieklājības.
, 2019-05-16 16:43, pirms 5 gadiem
Gribētos uzzināt, kādā veidā tika pierādīts, ka "Jelgavas" futbolists Dāvis Indrāns apzināti saņēmis brīdinājumu spēlē pret "Ventspili" 8. maijā. Varbūt Sportacentra žurnālisti var noskaidrot? Tas būtu ļoti interesanti! Paldies!
, 2019-05-16 16:57, pirms 5 gadiem
DK nemaz nav žēlojuši 2. Līgas komandas. 4 komandām diskāboļi!
, 2019-05-16 17:13, pirms 5 gadiem
Nez tai Latvijas čempi futbolu ari spele vai tikai ar hu....m nodarbojas?
, 2019-05-16 17:59, pirms 5 gadiem
Dot zāģi 2.līgas komandām,kurās spēlē 200% amatieri, sava prieka pēc, ir totāls stulbums.Tā LFF atsitīs jebkādu prieku amatieriem spēlēt viņu līgā. Pilnīgi droši,ka sameklēs citus turnīrus.
, 2019-05-16 18:56, pirms 5 gadiem
rihert nolaisies uz zemes tu esi mazbudzeta kluba treneris nekas vairaak.trene n tos gadus studentus,neko neesi sasniedzis futbola ostapenko kas neciena ne zurnalistus,ne pretiniekus un pat parastos futbola lidzjutejus,nozelojami
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.