Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Višņakova sestie vārti atnes "Spartakam" ceturto uzvaru

Višņakova sestie vārti atnes "Spartakam" ceturto uzvaru
Aleksejs Višņakovs
Foto: FK Spartaks Jūrmala

"SynotTip" Virslīgas 8. kārtas pirmajā mačā "Spartaks" savā laukumā ar 1:0 pieveica "Jelgavas" futbolistus, revanšējoties par zaudējumu pirmajā aplī un tiekot pie ceturtā panākuma. Vienīgie vārti turnīra rezultatīvākā spēlētāja Alekseja Všņakova kontā.

Mačs Slokā sākās ar visai līdzīgu cīņu, lai gan neliels pārsvars bumbas kontrolē bija mājinieki. Ceturtajā minūtē nelielu spriedzi viesu soda laukumā radīja Mārča Oša tāls sānu iemetiens, bet sitiens nebija ne spēcīgs, ne precīzs. Ilgāku laiku momentu vairs nebija, līdz 17. minūtē tikai Jāņa Krūmiņa precīzā spēle aprāva potenciālu “Saprtaka” uzbrukumu. Jelgavnieku vārtsargs tālu izgāja no vārtiem, tā pirmais tiekot pie bumbas un sitot to prom. “Jelgava” atbildēja ar stūra sitienu, bet arī šajā gadījumā precīzi darbojās vārtsargs.

Laiku pa laikam komandas bija tuvu tam, lai radītu kaut ko bīstamu, taču mēģinājumiem svītru pārvilka vai nu pašu kļūdas piespēlēs vai laba sāncenšu darbība aizsardzībā. 25. minūtē nopietnāk vārtu guvumam pieteicās “Jelgava”, kad pēc tālas piespēles no soda laukuma ar galvu sist centās Ņikita Koļajevs, taču bumba lidoja garām. Jau nākamajā uzbrukumā Kaspars Svārups teicamā stilā raidīja bumbu Krūmiņa sargātajos vārtos, taču mirkli pirms tam tika fiksēts neizšķirts – joprojām 0:0.

Puslaika otrajā pusē komandas aktivizējās, tomēr ļoti bīstami momenti neveidojās tik un tā. “Spartaks” daudz pārkāpa noteikumus, tā sarūpējot jelgavniekiem standartsituācijas, turklāt viesi nekautrējās bumbu uz soda laukumu sūtīt arī no ļoti lielas distances. Tiesa, ne šie mēģinājumi, ne vairāki stūra sitieniem problēmas mājinieku aizsardzībai nesagādāja. Tieši tāpat, kā jūrmalnieku uzbrukums “Jelgavai” – pēc pirmā puslaika bezvārtu neizškirts.

Pēc pārtraukuma komandas uzreiz centās spēlēt uzbrūkošu futbolu, un bija skaidrs, ka ne viena, ne otra negrasās samierināties ar nulli rezultāta tablo. 55. minūtē labā sitiena pozīcijā tika jelgavnieks Maksims Rafaļskis, taču sitiens īsti nesanāca, tomēr “Jelgava” tika pie kārtējā stūra. To gan piemeklēja tas pats liktenis, kā visas standartsituācijas pirmajā puslaikā – tālāk par centrējumu viesi netika. Vēl minūtes piecas spēle vairāk risinājās mājinieku laukuma pusē, bet tad iespaidīgi atbildēja “Spartaks”.

Vispirms pašreizējie čempioni tika pie bīstama soda sitiena, ko vārtu guvumā pārvērst neizdevās, tomēr jau nākamajā uzbrukumā tas izdevās gan. Aleksejs Višņakovs tika pie bumbas cīņā ar vairākiem “Jelgavas” spēlētājiem, turklāt piedalīties epizodē gribēja arī Krūmiņš, pametot soda laukumu. Lai gan viesu vārtsargs steidza atgriezties savā darba vietā, īsti pareizi ieņemt pozīciju neizdevās, ko teicami izmantoja pieredzēušais Višņakovs, gar stabu raidot bumbu vārtos. Viņam tas šosezon jau sestais vārtu guvums, kas ir labākais rādītājs čempionātā.

Guvuši vārtus, mājinieki vēl vairākas minūtes aktīvi uzbruku un… nogulēja jelgavnieku pretuzbrukumu, kas beidzās ar pendeli. Koļejevs izrāvās vienatnē pret Jevgeņiju Ņerugalu, kurš, cenšoties apturēt Krievijas futbolistu, ielēca viņam kājās. Pats cietušais arī izpildīja 11 metru soda sitienu, bet apakšējā stūrī lidojošo bumbu nesenais pārkāpējs Ņerugals. It kā nepatikšanu jau nepietiktu, uz līdzenas vietu otro brīdinājumu un līdz ar to arī noraidījumu nopelnīja Olberkis.

Arī mazākumā “Jelgava” nenorakās aizsardzībā un 84. minūtē sarīkoja pamatīgu burziņu mājinieku soda laukumā, pat vairākas reizes apdraudot sāncenšu vārtus. Uzbrukuma jauda bija tik liela, ka neizturēja viena trose, ar kuru nostiepts vārtu tīkls, bet bumba mērķi tomēr nesasniedza. Tas bija arī pēdējais moments šajā mačā, kas pilnībā pa prātam bija “Spartakam” – jūrmalnieki tika pie ceturtās uzvaras un revanšējās par zaudējumu jelgavniekiem pirmajā aplī.

Spartaks – Jelgava 1:0 (0:0)
Spartaks: Nerugals, Ošs, Šlampe, Svārups (Korzāns 46’), Kobzars, Maļejevs, Kosoričs, Višņakovs, Freimanis, Dmitrijevs (Mihadjuks 78’), Stuglis (Žigajevs 88’)
Jelgava: Krūmiņš, Olberkis, Koļajevs, Nakano, Grigaravičis, Širajevs, Lazdiņš, Kozlovs, Rafaļskis, Staļģis
Vārti: Višņakovs 62’ (Koļajevs 73’ nerealizē 11m)
Brīdinājumi: Svārups, Ņerugals – Olberkis, Siņeļņikovs
Noraudīts: Olberkis
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs

"SynotTip" Virslīga, 8. kārta

DatumsLaiksSpēleVietaRezultāts
16.05.17:00Spartaks - JelgavaSlokas stadions1:0
16.05.19:00Valmiera Glass/ViA - VentspilsVidzemes Olimpiskais centrs
16.05.19:00Riga – Liepāja/Mogo"Skonto" stadions
16.05.20:00Metta/LU - RFSHanzas vidusskolas stadions

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS751120:816
2.Ventspils743012:615
3Liepāja/Mogo742117:914
4.Spartaks841312:813
5.Riga FC740310:512
6.Jelgava82158:127
7.Metta/LU70346:153
8.Valmiera Glass/ViA70167:301

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSk
1.A. VišņakovsSpartaks6
2.A. KarašausksLiepāja/Mogo4
G. KļuškinsRFS4
Ģ. KarlsonsLiepāja/Mogo4
B. VačiberadzeRFS4
6.M. MarusičsRFS4 (1)
7.J. IkaunieksLiepāja/Mogo4 (2)
T.DžamalutdinovsMetta/LU4 (3)

, 2018-05-16 21:07, pirms 6 gadiem
Višņakovam 50% savas komandas vārtu!
Džamam 67%!!!
, 2018-05-17 04:41, pirms 6 gadiem
Aleksejam otrā jaunība un teicama forma. Prieks, ka komandai ir šāds līderis, jo pēc Kozlova pārejas uz Baltkrieviju šķita, ka aizvietotāju atrast būs grūti. Sagaidu, ka Baltijas kausā Višņakovs būs izlases kandidātos.
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa

Parādniecei "Valmierai" draud punktu atņemšana, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
10

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.