Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Divi ātri otrā puslaika vārti atnes "Ventspilij" uzvaru Valmierā

Divi ātri otrā puslaika vārti atnes "Ventspilij" uzvaru Valmierā
Adeleke Akinjemi
Foto: Jānis Līgats

"SynotTip" Virslīgas otrā apļa ievadā uzvaru izcīnījusi FK "Ventspils", izbraukuma spēlē ar rezultātu 3:1 apspēlējot turnīra pastarīti "Valmiera Glass/ViA".

Spēli Vidzemes Olimpiskajā centrā bija ieradies vērot LFF prezidenta vēlēšanās zaudējumu piedzīvojušais Krišjānis Kļaviņš, kuram kā SK "Cēsis" prezidentam Valmiera ir tuvākā vieta, kur vērot Virslīgas futbolu. Tādēļ arī viņš noteikti bija priecīgs, ka nav jāmēro papildus 50 km līdz Staicelei, kur sākotnēji tika plānota spēle.

Gata Ērgļa trenētās komandas lielākais klupšanas akmens bija pieredzējuša spēlētāja trūkums aizsardzības līnijā. Valmierieši otrā apļa pirmajā spēlē jaunā pozīcijā iespēlēja Gati Kalniņu, kurš tika ielikts aizsardzības centrā, jau pirmajā spēles minūtē novēršot bīstamu situāciju savu vārtu tuvumā. Pirmais sitiens pa vārtiem sekoja no "Ventspils" leģionāra Oleksija Antonova, bet vārtsargs Elvis Arnavs, ieņemot pareizu pozīciju, bumbu tvēra. Pēc desmit nospēlētām minūtēm Tosins Ajegūns no soda laukuma kreisā stūra raidīja bīstamu sitienu, bet Arnavs kreisajā apakšējā stūrī lidojošo sitienu atvairīja. Vēl vairākas reizes Vidzemes komandas vārtu vīram bija jāglābj sava komanda no briesmām.

Kurzemes komandas mēģinājumus doties uzbrukumā vairākkārt ar uzvarām otrajā stāvā apturēja Kalniņš, noņemot Dejana Vukičeviča komandai iespēju uzņemt piespēles pa gaisu. Nospēlējot 20 minūtes Mārcis Ērglis varēja izdarīt sitienu no soda laukuma, bet to bloķēja "Ventspils" aizsardzība. Sasniedzot pusstundas atzīmi lieliskas iespējas atklāt mača rezultātu bija abiem "Ventspils" nigēriešiem, tomēr Tosina sitiens pēc stūra izspēles lidoja dažus centimetrus pārliktnim, savukārt Adeleke, nonākot vienatnē pret Arnavu, izpildīja pagalam neprecīzu sitienu. Lielisku kombināciju ātrajā pretuzbrukumā izspēlēja mājinieki, bet Artūrs Pallo, mēģinot sist tuvajā stūrī, raidīja bumbu nedaudz garām vārtu stabam. Neliela panika pie kurzemnieku vārtiem iestājās arī pēc mājinieku stūra sitiena, kad Kalniņš ar galvu raidīja bumbu tikai nedaudz vārtu tālajam devītniekam. Aizvadot pirmā puslaika pēdējās minūtes Eduards Tidenbergs varēja atklāt mača rezultātu, bet vārtsargs precīzi atsita ventspilnieka raidījumu.

Neapmierināts par savas komandas sniegumu, Vukičevičs pēc puslaika pārtraukuma veica divas spēlētāju maiņas, savukārt Gatim Ērglim nācās nomainīt Kalniņu, kurš pirmajā puslaikā bija galvenais spēlētājs valmieriešu aizsardzības bastionā. Kalniņa trūkumu mājinieku komanda izjuta nekavējoties. Spēles rezultātu jau pašā otrā puslaika sākumā izdevās atklāt Naurim Bulvītim, kurš ar galvu raidīja bumbu vārtos pēc centrējuma no kreisās laukuma malas. Tikai īsu brīdi vēlāk ātrajā uzbrukumā pretinieku aizsargus izdevās apskriet Adelekem, sasniedzot rezultātu 2:0 par labu viesu komandai.

Desmit minūtes pēc nonākšanas zaudētājos valmierieši pamazām atguvās no šoka un sāka paši veidot bīstamus uzbrukumus, kā adresātu meklējot Niku Savaļnieku. Tomēr lieliska vārtu gūšanas iespēja bija uz maiņu nākušajam Valtam Jaunzemam, kura sitiens trāpīja pa vārtu stabu. Tuvojoties spēles izskaņai Tīdenbergs ar sitieniem no distances pārbaudīja vārtsarga modrību, tomēr Arnavs bija uzdevumu augstumos. Sākoties pēdējām desmit minūtēm kurzemniekiem bija lieliska iespēja palielināt pārsvaru, bet četri uzbrūkošie spēlētāji pret diviem centra aizsargiem nespēja izspēlēt vārtu guvumu, piespēli pārtverot valmieriešu vārtu vīram. Arī Maksims Uvarenko nevarēja justies drošs par savu vārtu drošību, jo mača izskaņā vidzemnieki apņēmības pilni centās gūt vismaz goda vārtus.

Izcili skaistus vārtus neilgi pirms spēles beigām guva Matos dos Santos Stenio, no gaisa izdarot sitienu ārpus soda laukuma, kas ietrieca bumbu valmieriešu vārtu tīklā, sasniedzot "Ventspilij" trīs vārtu pārsvaru. Tomēr mājinieku komanda atbildi parādā nepalika un pēc centrējuma soda laukumā Kristers Lūsiņš ar galvu raidīja bumbu garām Uvarenko un guva savus otros vārtus Virslīgā, sasniedzot spēles rezultātu 1:3. Spēles kompensācijas laika divās minūtēs Savaļnieks vēl mēģināja sadeldēt starpību, bet trīs pretinieku ielenkumā izpildītais sitiens no distances bija par vāju, lai pārspētu Uvarenko. Līdz ar to otro apli ar uzvaru uzsākusi FK "Ventspils", gūstot panākumu ar 3:1.

Valmiera Glass/ViA - Ventspils 1:3 (0:0)
Vārti: Lūsiņš 88' - Bulvītis 47', Adeleke 48', Stenio 86'
Brīdinājumi:
Noraidījums:
Valmiera Glass/ViA: Arnavs, Cipe, Kramēns, Kalniņš (V.Jaunzems 46'), Bankavs, Miķelsons, Ērglis, Pallo, Bērziņš (Lūsiņš 64'), A.Jaunzems (Fjodorovs 70'), Savaļnieks
Ventspils: Uvarenko, Žuļevs, Koļesovs (Stenio 46'), Bulvītis, Mamahs, Tidenbergs, Rečickis, Rugins (Klimaševičs 78'), Tosins, Antonovs (Aleksejevs 46'), Adeleke
Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis

"SynotTip" Virslīga, 8. kārta

DatumsLaiksSpēleVietaRezultāts
16.05.17:00Spartaks - JelgavaSlokas stadions1:0 (0:0)
16.05.19:00Valmiera Glass/ViA - VentspilsVidzemes Olimpiskais centrs1:3 (0:0)
16.05.19:00Riga – Liepāja/Mogo"Skonto" stadions2:2 (1:0)
16.05.20:00Metta/LU - RFSHanzas vidusskolas stadions

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ventspils853015:718
2.RFS751120:816
3Liepāja/Mogo843119:1115
4.Spartaks841313:813
5.Riga FC841312:713
6.Jelgava82158:127
7.Metta/LU70346:153
8.Valmiera Glass/ViA80178:331

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSk
1.A. VišņakovsSpartaks6
2A. AkinjemiVentspils5
3.J. IkaunieksLiepāja/Mogo5 (2)
4.A. KarašausksLiepāja/Mogo4
G. KļuškinsRFS4
Ģ. KarlsonsLiepāja/Mogo4
B. VačiberadzeRFS4
8.M. MarusičsRFS4 (1)
D. LemajičsRiga4 (1)
10T.DžamalutdinovsMetta/LU4 (3)

, 2018-05-16 21:06, pirms 6 gadiem
Malači Vali, mierā! goliņš iesists.
, 2018-05-16 21:25, pirms 6 gadiem
Sēžu pie CircleK un klausos kā FKV prezidents taisnojas līdzjutējiem par to, ka pret Mettu toto nebija. ';
, 2018-05-16 21:29, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Malači Vali, mierā! goliņš iesists.
Nemīz, pret tavējiem iesitīs pārīti! 😉
, 2018-05-16 22:07, pirms 6 gadiem
kā kalniņu nomainīja tā cauri ar valmieras aizsardzību.
, 2018-05-16 22:21, pirms 6 gadiem
Skumji tas kad trīs gadus atpakaļ Valmieras komanda bija spēcīgāka.
Kā šozezon.Aizsardzībā noderētu K.Lācis,K.Ozols , D.Zariņš.
, 2018-05-16 22:26, pirms 6 gadiem
Arī Bruno Bērziņš vairak nespēlē.
, 2018-05-16 22:49, pirms 6 gadiem
ziemeļi rakstīja: kā kalniņu nomainīja tā cauri ar valmieras aizsardzību.
Kalniņš notraumējās, tāpēc arī maiņa. Bet par aizsardzību taisnība.
, 2018-05-16 22:53, pirms 6 gadiem
Chevalier rakstīja: Kalniņš notraumējās, tāpēc arī maiņa. Bet par aizsardzību taisnība.
tas nozīmē vasaras pāreju laikā vajag nopietnu pastiprinājumu aizsardzībā,ja ne jācer uz virslīgas paplašināšanu jau nākošsezon...
, 2018-05-17 04:44, pirms 6 gadiem
ziemeļi rakstīja: tas nozīmē vasaras pāreju laikā vajag nopietnu pastiprinājumu aizsardzībā,ja ne jācer uz virslīgas paplašināšanu jau nākošsezon...
Vasarā jāmēģina pastiprināties ar kādu no Virslīgas līderu rezervistiem kaut uz īri vai arī 1. līgas līderiem, protams. Tas pats Oļegs Timofejevs, kurš šobrīd ir brīvais aģents, Valmieras sastāvam lieliski derētu aizsardzības sakārtošanai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-17 08:59, pirms 6 gadiem
Chevalier rakstīja: Sēžu pie CircleK un klausos kā FKV prezidents taisnojas līdzjutējiem par to, ka pret Mettu toto nebija.
Ko klausies svešas sarunas?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.