Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Riherts: "Vārtus guva komandas gars"

Riherts: "Vārtus guva komandas gars"
Andris Riherts

Piedāvājam Andra Riherta un Sergeja Pogodina sacīto pēc "SynotTip" futbola Virslīgas 8.kārtas spēles starp "Daugavpili" un "Mettu"/LU (0:1).

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Paldies spēlētājiem! Mēs no pirmās minūtes ļoti mērķtiecīgi gājām uz šiem trim punktiem. Skaidrs, ka, ņemot vērā momentu skaitu, cerēju, ka ātrāk gūsim vārtus - nācās gaidīt līdz 90.minūtei. Beidzot arī komandas gars iesita vārtus, par to man liels prieks. Centāmies, bet, ja nevarējām iesist paši, tad komandas gars nāca talkā un iesita vienīgos vārtus 90.minūtē. Liels prieks par uzvaru un kārtējo reizi pateicos spēlētājiem par pašatdevi. Ceru, ka tās lietas ies uz priekšu un ka būsim tikpat mērķtiecīgi un ka turpinājums būs tikpat veiksmīgs."

Sergejs Pogodins, "Daugavpils" galvenais treneris: "Vienmēr ir sāpīgi ielaist vārtus pēdējā minūtē - pat ne sāpīgi, tas psiholoģiski lauž. To atceros no laikiem, kad biju spēlētājs. Ļoti sāpīgi un nepatīkami. Teikt, ka spēlē bijām vājāki nekā pretinieks, - nē, nevaru. Pirmajā puslaikā bija līdzīgi, otrajā puslaikā gan fiziski "Metta" bija spēcīgāka, brīžiem jaudīgāka - mums bija daudz zaudētu divcīņu. Diemžēl mūsu maiņas nevis pastiprina, bet padara spēli vājāku. Domāju, tam ir savi iemesli - cilvēks sagurst, laukumā ir atstrādājis, ir jāpastiprina spēle, bet mums nāk nevis pastiprinājums, bet vājināšana. Protams, ir sāpīgi - ar rikošetu savos vārtos... Tas ir futbols, nekur no tā neliksies, diemžēl tas ir jāpieņem, jāiztur, jāstiprina sevi.

Domāju, šajā pārtraukumā izdarīsim konkrētus secinājumus, notiks komandas pilnīga pārbūve. Laikam jau nelūgsim, lai spēlētāji spēlē futbolu, neiešu lūgties ar vārdiem "Šodien nospēlē, rīt atpūtīsies". Nekā tāda nebūs, bet būs nopietna saruna un konkrēti - kurš ies ar mums, tas ies līdz galam, ja nē, tad ejiet prom, ejiet strādāt un dariet, ko gribat. Šajā jautājumā būs nopietna sapulce."

Četras uzvaras astoņās spēlēs - vai pirms sezonas kaut ko tādu gaidījāt?
Riherts: "Tas laikam būtu nekorekti pret komandu [sacīt, ka negaidīja - aut.]. Skaidrs, ka - neteikšu, ka pārsteigums, bet apstākļu sakritība un par to jāpasakās spēlētājiem. Malači, viņi izcīnīja tās uzvaras un negribu teikt, ka nepelnīti. Skaidrs, ka divas uzvaras mēs izcīnījām 90.minūtē, taču vēl bija spēles, kurās spēlējām ne sliktāk par pretinieku, bet diemžēl neizdevās to punktu pielikt. Šodien šo punktu izdevās pielikt. Par to esmu pateicīgs spēlētājiem - ka gāja līdz galam."

Kāda situācija ar Vardanjanu, kurš uz maiņu iznāca?
Riherts: "Vardanjans visu pagājušo nedēļu netrenējās, šonedēļ viņš arī bija tādā saudzīgā režīmā, līdz ar to šodien viņš tikai pašās spēles beigās iznāca un pielika punktu spēlei."


, 2016-05-16 12:11, pirms 8 gadiem
Vienkārš secinājums par spēli: Metta/LU spēlēja skatāmāku futbolu, vairāk kontrolēja bumbu, izveidoja vairāk vārtu gūšanas momentus un beigu galā nopelnīja arī veiksmi! Tā ir laba zīme Mettai! Lai veicas arī turpmāk!
, 2016-05-16 18:46, pirms 8 gadiem
Vispār jau slikti, ka komandas vadībai jāizsauc gari, jo spēlētāji vārtus gūt nespēj
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
10

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
13

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.