Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Homuha: "Flaksim bija jāiet pretī bumbai, nevis jāgaida"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Homuha: "Flaksim bija jāiet pretī bumbai, nevis jāgaida"
Dmitrijs Homuha
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Piedāvājam Pola Ašvorta un Dmitrija Homuhas sacīto pēc "SynotTip" futbola Virslīgas 8.kārtas spēles starp "Riga" un "Ventspili" (1:1).

Pols Ašvorts, "Ventspils" galvenais treneris: "Pirmkārt, manā skatījumā tā bija ļoti laba spēle - abas komandas vēlējās uzvarēt, minimāli atšķirīgi spēles stili. Domāju, līdz pat pretinieku gūtajiem vārtiem ar brīvsitienu "Riga" nebija nevienas iespējas, mēs kontrolējām spēli. Taču gūtie vārti ar brīvsitienu bija ļoti labi. Otrā puslaika pirmajās 30 minūtēs mēs atkal izdarījām spiedienu, mums bija daudz iespēju. Savukārt pēdējās 10-15 minūtēs "Riga" atgriezās spēlē. Kopumā esmu apmierināts. Protams, katrā spēlē tu vēlies iegūt trīs punktus, taču futbolā tik vienkārši viss nenotiek - it sevišķi šajā čempionātā, kurā vairākas komandas ir līdzīgas. "Riga" ir komanda, kuru ļoti grūti pārspēt, it sevišķi viesos - lai gan viņiem ir astoņi punkti, zaudējumi ir tikai divi. Turklāt "Riga" pēdējo spēli aizvadīja šajā ["Skonto"] stadionā, trenējās šeit piecas vai sešas reizes, tā ka, protams, viņiem bija mājas priekšrocības. Esmu priecīgs par visu spēlētāju sniegumu. Tagad mums būs gandrīz divu nedēļu pārtraukums un tad spēlēsim ar "Liepāju"."

Dmitrijs Homuha, "Riga" galvenais treneris: "Ļoti laba spēle no divcīņu viedokļa. Mēs šodien spēlējām ar turnīra līderi un pēc spēles ģērbtuvēs pateicos spēlētājiem par parādīto pašatdevi. Diemžēl nerealizējām to momentu, kas mums radās spēles beigās. Galvenā problēma paliek tā pati - asi uzbrūkošas darbības, kas noslēgtos ar gūtiem vārtiem. Diemžēl mums šajā ziņā ir problēmas, taču mēs pie tā strādāsim un uzbrukumā spēlēsim kvalitatīvāk. Gribētu pateikties par maču arī kolēģim, jo manā skatījumā spēle bija starp līdzīgiem pretiniekiem."

Kāpēc pārtraukumā nomainījāt Siņeļņikovu?
Ašvorts: "Žigajevs iepriekšējā mačā [pret RFS] uznāca uz maiņu un nospēlēja ļoti labi - domāju, ka viņš izdarīs to pašu šodien. Viņš trāpīja pa pārliktni. Ja viņš kā uzmainītais spēlētājs gūtu vārtus, treneris būtu varonis, ja viņš neguva, jūs jautājat, kāpēc Alans tika nomainīts. Tāds ir futbols."

Nē, jautāju, jo varbūt Alanam kāds savainojums.
Ašvorts: "Nē, nē, vienkārši Žigajevs iepriekš labi uznāca uz maiņu. Alanam ģimenē nupat piedzimis mazulis, Alana sieva pirms divām dienām ar bērnu atgriezās mājās, tā ka Siņeļņikovs psiholoģiski varbūt nedaudz ir noguris, kamēr Žigajevs labi nospēlēja pret RFS, tā ka iedevu viņam mazliet lielāku spēles laiku - pēdējās 45 minūtes."

Ko jutāt pēdējās sekundēs, kad pretiniekiem bija iespēja izraut uzvaru?
Ašvorts: "Nodomāju: "Lūdzu, neiesit iekšā!" [smejas]". Tur bija arī mana vaina - es liku spēlētājiem mēģināt izraut uzvaru, liku iet uz priekšu, un "Riga" radās iespēja. Manuprāt, nebūtu godīgi, ja "Riga" uzvarētu, bet, par laimi, bumba neielidoja vārtos."

Vai ielaistajos vārtos no brīvsitiena tā bija vārtsarga kļūda?
Ašvorts: "Tas bija grūti, jo sitiens bija no soda laukuma stūra un sitējam bija pavējš. Protams, viņš pats uzskatīs, ka ir vainīgs, jo vārtsargi allaž domā, ka katri ielaisti vārti ir viņu kļūda. Viņš uzskatīs, ka varēja nospēlēt labāk un varbūt tā arī bija."

Liepājā sākāt spēli no 0:1, arī šodien ielaidāt 2. vai 3.minūtē. Kas pie vainas?
Homuha: "Zaudēta koncentrēšanās. Spēlētāji acīmredzot iziet laukumā ne līdz galam ieslēgušies. Tāda problēma mums pastāv. Kad šeit sāku strādāt, to ievēroju arī treniņos - komanda ļoti lēni iešūpojas, nav gatava uzreiz. Mēs tam pievērsām uzmanību, taču diemžēl kārtējo reizi pieļāvām kļūdu."

Vai Vorobjovs pēc atgriešanās no traumas ir par 100% gatavs un kāda situācija ir ar nespēlējošo Saito?
Homuha: "Vorobjovs ir atjaunojies un šodien, kā redzējāt, izgāja laukumā. Saito pagaidām vēl kādas 10 dienas izies rehabilitāciju."

Savaļnieku nomainījāt traumas dēļ vai tā bija plānota maiņa?
Homuha: "Tur viss kopā - ja redzējāt, viņš jau laukumā izgāja ar zināmām kājas problēmām, un viņš, protams, izjuta diskomfortu, tāpēc nolēmām viņu pārtraukumā nomainīt [Savaļnieks laukumu pameta 78.minūtē - aut.]."

Kāpēc Mujeci šodien tika atvēlētas tikai 10 minūtes?
Ašvorts: "Ja redzējāt pēdējo spēli, Kaspars Svārups uznāca uz maiņu un guva vārtus, viņš bija fantastisks. Tā ka viņš bija pelnījis iespēju. Futbolā, ja tu nāc uz maiņu un gūsti vārtus, tu esi pelnījis iespēju. Gribēju Kasparam iedot labu iespēju - iedevu tik lielu spēles laiku, cik vien varēju. Beigās viņš bija noguris, jo sen nebija spēlējis 90 minūtes. Tā ka nomainīju viņu."

Kāda situācija ir ar Uvarenko?
Ašvorts: "Kā jau teicu pēdējā preses konferencē, viņš guva savainojumu pret "Jelgavu". Domāju, pirmdien viņš atgriezīsies treniņos."

Nākamā mēneša laikā jums būs tikai viena spēle - ar "Liepāju". Kā aizpildīsiet brīvo laiku? Vai būs pārbaudes spēles?
Ašvorts: "Psiholoģiski ir bijis grūti, jo pēdējo trīs nedēļu laikā esam aizvadījuši, šķiet, septiņas spēles. Tā ka tagad iedošu divas dienas brīvas, lai atgūtos psiholoģiski un varētu sagatavoties mačam ar "Liepāju". Pārbaudes spēļu nebūs, jo mums nav, ar ko spēlēt. Daži mūsu spēlētāji būs izlasēs. Nav iespējamo pretinieku. Virslīgas komandas savā starpā, protams, nevēlas spēlēt. Latvijas 1.līgā ir spēles, Lietuvā ir spēles, Igaunijā ir spēles, tā ka nav pretinieku. Domāju, "Riga" ir tāda pati situācija."

Ielaistie vārti bija Flakša vaina, vai arī ir grūti cīnīties ar tādu uzbrucēju kā Karlsons, kurš ir labākais bombardieris?
Homuha: "Vēl vērīgi jāapskatās šī momenta video, bet pirmais iespaids, ka tā, protams, ir viņa [Flakša] vaina. Ir jāiet pretī bumbai, bet viņš stāvēja un gaidīja. Tik pieredzējuši uzbrucēji šādas kļūdas nepiedod - viņš [Karlsons] nospēlēja uz apsteigšanu un guva vārtus. Aizsargam vienmēr jākustas bumbas virzienā, nevis jāgaida, kad bumba pati pie viņa atlidos! Vēl uzmanīgi paskatīšos video, bet visdrīzāk tā bija viņa kļūda."

Vai pazināt Ašvortu pirms tam?
Homuha: "Viņš noteiktu laiku ir strādājis Krievijā, "Rostov". Es par viņu biju dzirdējis, bet, protams, pazīstami mēs nebijām. Kā zināt, es strādāju ar jauniešiem, tāpēc mums nemaz nebija iespēju iepazīties."

Pēc aptuveni mēneša "Euro2016" finālturnīrā tiksies Krievija [Homuha ir krievu speciālists - aut.] un Anglija [Ašvorts ir anglis - aut.]. Kā vērtējat izredzes?
Homuha: "Čempionāts parādīs, kurš stiprāks. Eiropas čempionāts ir atsevišķas sacensības, kuras nav prognozējamas. Jebkas var notikt! Kaut arī favorīte, protams, būs Anglija."
Ašvorts: "Mans brālis ir Anglijas izlases tehniskais direktors, tā ka teikšu, ka favorīte būs Anglija. No otras puses mana sieva ir krieviete, tā ka mūsu ģimenē par šo spēli būs liela ieinteresētība [smaida]."

Rīt spēlēs "Spartaks" un "Liepāja". Kuru atbalstīsiet?
Ašvorts: "Došos ar saviem bērniem uz akvaparku Igaunijā uz divām dienām un par futbolu aizmirsīšu [smaida]."