Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Spartaks" uzņems "Skonto", Ventspilī kausa fināla ģenerālmēģinājums

"Spartaks" uzņems "Skonto", Ventspilī kausa fināla ģenerālmēģinājums
"Skonto" futbolisti
Foto: Vladislavs Proškins/F64

SMScredit.lv Virslīgā pirmā apļa pēdējā kārtā šodien tiks aizvadītas divas spēles – „Skonto” viesosies Kauguros, kur cīnīsies ar Jūrmalas „Spartaku”, bet Latvijas kausa izcīņas fināla gaidās „Ventspils” uzņems Zemgales komandu „Jelgava”. Spēļu sākums attiecīgi 14:00 un 16:00.

„Skonto” pēc visai blāvā sezonas sākuma spējusi nostāties uz kājām un atgriezties sev ierastās pozīcijās, proti, turnīra tabulas augšdaļā. Pagaidām gan tas ir visai nosacīti, jo sestā vieta ir vienas uzvaras tiesas attālumā, un arī šodienas pretiniece Jūrmalas „Spartaks” komanda ir guvusi tikai divus punktus mazāk.

Gan „Skonto”, gan „Spartaks” vakar ar smaidu varēja sagaidīt Licencēšanas komitejas sēdes rezultātus, kuri deva iespēju abām komandām startam Eiropas līgā, aiz borta atstājot „Liepāju”, kurai gan vēl ir iespēja apstrīdēt šo lēmumu. Taču pagaidām situācija tāda, ka šodien Kauguru vidusskolas laukumā maija nu jau otrajā pusē sacentīsies divas Eirokausu komandas.

„Skonto” sezonas sākuma problēmas gan daļēji skaidrojamas ar Artūra Karašauska nespēlēšanu, jo pirmssezonas sagatavošanās posmā viņš bija izteikts uzbrukuma līderis, taču līgumu ar komandu noslēdza tikai pēc sezonas sākuma. Iepriekšējā mačā pret „Daugavpili” rēķinu Virslīgas 2015. gada sezonas bankā atvēra Vladislavs Gutkovskis, gūstot „hat-trick”, un Tamazs Pertija, komandas treneris, preses konferencē norādīja, ka viņam piemērots īpašs režīms, lai varētu koncentrēties tikai futbolam, proti, dzīvošana kluba bāzē.

„Skonto” iepriekšējā spēlē nelielas traumas dēļ priekšlaicīgi tika nomainīts Aleksejs Višņakovs, taču Pertija izteicās, ka negrasās viņu pietaupīt, jo pussargam jāgatavojas izlases spēlei un jāuzņem sportiskā forma. „Spartaks” savukārt joprojām turpina meklēt pareizo leģionāru variantu un, lai arī pirmajās sešās spēlēs cietusi tikai vienu zaudējumu, uzvarēt pratusi tikai pastarīšus, turklāt arī pret „Mettu/LU” pirms nedēļas klājās ļoti grūti un pēc pirmā puslaika nācās samierināties ar deficītu 0:1.

Savukārt šodienas otrajā mačā Ventspilī tiks veikts Latvijas kausa fināla ģenerālmēģinājums – Virslīgas čempione „Ventspils” uzņems kausa pašreizējo īpašnieci „Jelgavu”. Kausa fināls, arī Ventspils stadionā, paredzēts 20. maijā, bet šodien notiks Virslīgas spēle. ”Jelgava”, līdzīgi kā „Spartaks”, pagaidām biežāk spēlējusi neizšķirti nekā uzvarējusi, turklāt pēdējos divos mačos tikās ar abām Virslīgas pastarītēm, kas var radīt problēmas „Ventspils” spēles sākumā, pārslēdzoties uz citiem ātrumiem.

Čempione „Ventspils” gan arī šosezon ar īpaši skaļām uzvarām Virslīgā nevar lepoties un pēdējās trīs spēlēs guvusi tikai vienus vārtus. Bezvārtu neizšķirti pret sīvajām konkurentēm „Liepāju” un „Skonto” gan ir vērtīgi, taču 1:1 pret „Daugavpili” nez vai Ventspilī tika uztverts ar sajūsmu. Šajā pēcpusdienā iespēja to mainīt un vismaz līdz rītdienai atgūt līderes pozīcijas.

Abu maču tiešraides būs pieejamas portālā Sportacentrs.com, kā arī Sportacentrs.com TV kanālā.

SMScredit.lv Virslīga, septītā kārta

DatumsLaiksSpēleNorises vieta
16.0514:00Spartaks-SkontoKauguru vidusskolas laukums
16.0516:00Ventspils-JelgavaVentspils OC
17.0514:00Gulbene-Metta/LUGulbenes pilsētas stadions
17.0516:00Daugavpils-LiepājaStadions „Celtnieks”

SMScredit.lv Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Liepāja642011:414
2.Ventspils63308:212
3.Skonto632112:411
4.Spartaks62316:49
Jelgava62316:49
6.Daugavpils62227:78
7.Metta/LU60143:131
8.Gulbene60062:170

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsSk
1.D. IkaunieksLiepāja4
2.Ē. KokinsDaugavpils3
3.V. GutkovskisSkonto3

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-05-16 09:42, pirms 9 gadiem
Nu varēs salīdzināt, cik ir savstarpēji spējīgas šābrīža LFF izvirzītās Eirokausu komandas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-05-16 11:18, pirms 9 gadiem
to golss

LFF ir pie kājas sportiskie principi, kas vairāk maksā, tas spēlē. Ja ir iespēja pat mikroskopiska kādu izjāt, un ja vēl pasviež to ideju konkurenti, tur ne ar aci nepamirkšķinās, kā apjās vienos vārtos. Tagad taču "zemo cenu" juristi ir kā sēnes pēc lietus savairojušies.
, 2015-05-16 16:33, pirms 9 gadiem
golsss rakstīja: Skonto Spartaks 3 : 0 !
Tev labāk nevajag piedalīties prognozēs !
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
15

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.