Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Punculs: "Bija uzdevums obligāti uzvarēt "Mettu"/LU un "Skonto""

Agris Suveizda

Punculs: "Bija uzdevums obligāti uzvarēt "Mettu"/LU un "Skonto""
Ēriks Punculs
Foto: Māris Greidāns, www.futbolavirsliga.lv

Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā izturēja lielu Rīgas "Skonto" spiedienu un nosargāja minimālu uzvaru 1:0, SMScredit.lv Virslīgas pirmo apli noslēdzot trešajā vietā. Vienīgo vārtu autors Ēriks Punculs sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka komandai bija uzdevums obligāti uzvarēt abās apļa pēdējās spēlēs.

-"Metta"/LU un "Gulbene" atpaliek no pirmā sešinieka, līdz ar to var teikt, ka šodien izcīnījāt pirmo lielo uzvaru.
- Šogad ir astoņas komandas, un uzskatu, ka jebkura uzvara un jebkurš punkts ir svarīgs. Uzvarēt, protams, ir patīkami, un domāju, ka bijām to pelnījuši. Daudz trenējamies un turpinām progresēt.

- Vēl atceroties pagājušo gadu, šie vārti ir svarīgākie, ko esi iesitis "Spartakā"?
- Jā, šie ir mani svarīgākie vārti. Spēlējām pret vienu no līderēm, tāpēc šie ir ļoti svarīgi vārti.

- Nomainīji Gridinu, kurš ir garš un masīvs, bet tu esi īss un ātrs. Tas arī bija tavs galvenais uzdevums – ātrumā sasiet kājas abiem centra aizsargiem?
- Mans uzdevums bija neļaut aizsargiem domāt. Kā teica treneris, man ir jāskrien pa visu laukumu, jāmēģina atņemt bumbu un neļaut pretiniekiem domāt. Apkārt bija pazīstami spēlētāji – Kozlovs, Smirnovs [abi pagājušajā gadā spēlēja "Spartakā" – A.S.] -, un man vajadzēja viņus visu laiku presingot, lai viņi nevarētu kvalitatīvi iesākt uzbrukumus.

- Pieļauju, ka beigās tiki nomainīts, jo vienkārši biji pārguris.
- Jā, bija nogurums. Tagad tikai lēnām sāku progresēt. Treneris dod arvien lielāku spēles laiku, taču līdz maksimālai kondīcijai vēl nedaudz jāpatrenējas. Tomēr traumas dēļ izlaidu ļoti daudz – divus mēnešus -, un pēc tam ir ļoti grūti ieiet spēlē.

- Cik vēl ilgu laiku, tavuprāt, vajag, lai būtu gatavs iet jau pamatsastāvā?
- Jāaizvada vēl vairākas spēles, protams, jāstrādā treniņos. Cenšos treniņos atdot visus spēkus, un viss notiek pamazām. Domāju, vēl nedēļiņa, divas nedēļas, un būšu pilnībā gatavs.

- Dažas pirmās spēles komandai nebija tās labākās. Vai bijāt gaidījuši, ka pirmo apli noslēgsiet tik augstu [trešajā vietā]?
- Kad mums pateica, ka apļa beigās jābūt trešajiem, sapratām, ka tas ir jāizdara [smejas]. Pirms [iepriekšējās] spēles pret "Mettu"/LU mums bija sanāksme, kurā pateica, ka abas nākamās spēles ir jāuzvar. Dariet, ko gribat, bet tās ir jāuzvar!

- Kas notiktu, ja neuzvarētu?
- Ja neuzvarētu? Nekā laba tad nebūtu [smejas]. Tad tabulā mēs būtu kaut kur beigās un būtu iepalikuši no līderiem.

- Droši vien, ka zini arī par vakardienas lēmumu piešķirt Eirokausu licenci. Tas komandai pirms spēles deva papildus emocionālo pacēlumu?
- Treneris gan jau mums tagad to pateiks un apsveiks. Pirms spēles par to vēl nedomājām.

- Tavuprāt, ar šo sastāvu esat gatavi spēlēt Eiropā, vai ir vajadzīgs papildinājums?
- Jau esam diezgan labi saspēlējušies, taču droši vien, ka vēl daži spēlētāji arī atbrauks klāt un būs pastiprinājums.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja