Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

"Jelgavas" prezidents Tamisārs: "Apsveru domu par demisiju"

"Jelgavas" prezidents Tamisārs: "Apsveru domu par demisiju"
Ainārs Tamisārs
Foto: Zigismunds Zālmanis

FK „Jelgava” prezidents Ainārs Tamisārs savā blogā atklāti pavēstījis – viņš apsver domu par demisiju. Pārpublicējam Tamisāra blogu pilnā apmērā.

Mans galvenais hobijs nu jau 4arpus gadus ir futbols, precīzāk, futbola menedžments, jo 25.11.2008 tiku iecelts FK "Jelgava" valdē un 2009.gada vidū kļuvu par FK "Jelgava" valdes priekšsēdētāju jeb pēc "Eiropas standartiem" - kļuvu par futbola kluba prezidentu, bet 2012.gada sākumā, kad 10 Latvijas Virslīgas klubi un Latvijas futbola federācija (LFF) nodibināja biedrību Latvijas futbola virslīga (bLFV) "komplektam" pievienojās arī jaundibinātās biedrības valdes priekšsēdētāja amats.

Pamazām esmu Latvijas futbola vidē "apbružājies" un, liekas, ka pārāk pārsteidzošas lietas (t.sk., pirmā acu uzmetumā pavisam neloģiskas) vairs tik bieži negadās sastapt un ieraudzīt un līdz ar to pamazām sāk zust "revolucionārais gars", kas noteikti ir/bija viens no galvenajiem virzītājspēkiem, lai ar lielu prieku un sajūsmu varētu ražīgi veikt iepriekšminēto sociālo darbu jeb nodarboties ar savu hobiju.

Vakar FK "Jelgava" saņēma oficiālu vēstuli no kāda potenciālā atbalstītāja un tur teikts: "Diemžēl .... 2013.gada 10.aprīļa Mārketinga komunikācijas projektu komisija ir pieņēmusi lēmumu noraidīt Jūsu piedāvājumu ... atbalstīt futbola kluba "Jelgava" treniņu apstākļu uzlabošanai un startiem futbola čempionātos". Un runa iet par apmēram 1/3 no plānotā gada budžeta...

Budžeta ieņēmumu daļa daudziem futbola klubiem (vismaz "Jelgavai") sastāv no 5 galvenajām daļām : pašvaldības atbalsts, dotācijas un cita veida atbalsts no lieluzņēmumiem un lielorganizācijām pēc pašvaldības "ieteikuma", dotācijas no varenajām futbola organizācijām, vietējo uzņēmēju atbalsts un paša futbola kluba saimnieciskās darbības ieņēmumi. Vairākumam sporta klubu un organizāciju (ne tikai futbolā) pirmās divas ieņēmumu sadaļas sastāda tuvu 100% no budžeta, FK "Jelgava"i ap 75 - 90% un pašreizējā momentā nav ļoti daudz iespēju šo situāciju mainīt (Jelgavā nav izveidojusies veselīga uzņēmējdarbības vide, kurā apgrozošies uzņēmēji ap prieku būtu gatavi atbalstīt lokāla rakstura sociālos projektus, t.sk., sporta organizācijas, kā arī nav ļoti reāli palielināt ieņēmumus no biļešu, suvenīru un pakalpojumu realizācijas).

Līdz transfēru loga sākumam finansiālajā jomā viss ir pilnīgā kārtībā, arī jauno futbolistu ("Jelgavā" trenējas apmēram 250 bērnu un jauniešu) vecākiem nav pamata uztraukumam, jo jaunatnes sistēma visu tās pastāvēšanas laiku (17 gadus) balstās tikai un vienīgi uz vecāku finansēm (Jelgavas pašvaldība tiešu finansu palīdzību nesniedz, bet ir piešķīrusi ļoti nozīmīgas atlaides sporta bāzu nomai, par ko viņiem liels paldies).

Es kā uzņēmējs bieži esmu saskāries ar situācijām, kad pircēju, piegādātāju, partneru "vārdi nesaskan ar darbiem" un noteikti negribu (nevaru atļauties) būt tas, kas ir palicis kādam parādā (neizpildījis solījumus), tāpēc, lai kā arī man gribētos turpināt nodarboties ar savu hobiju (veicināt Jelgavas futbola attīstību, ar futbola starpniecību konsolidēt visdažādākās jelgavnieku sociālās grupas un vienkārši ar savu darbu palīdzēt cilvēkiem, t.sk., arī pašam gūt prieku no futbola), esmu sācis domāt par savu "atbilstību ieņemamam amatam" un apsveru domu par demisijas raksta iesniegšanu FK "Jelgava" valdei.

Izmantotie resursi:
Aināra Tamisāra blogs jeb mājlapa


, 2013-05-16 11:07, pirms 11 gadiem
Cienījamie uzņēmēji - sarosās! Gaidām Jūsu atbalstu šim lieliskajam Klubam!
, 2013-05-16 11:09, pirms 11 gadiem
Jelgavas futbols, līdz ar visu Latviju (banano) , iet uz grunti.
, 2013-05-16 11:51, pirms 11 gadiem
tāda situācija nav tikai Jelgavā, bet visā Latvijā - praktiski visi klubi balstās uz 1-2 sponsoriem un mazākos uzņēmumus ir neiespējami piesaistīt, jo dēļ valsts nodokļu politikas viņiem tas ir galīgi neizdevīgi.
, 2013-05-16 12:33, pirms 11 gadiem
Igate beidzot pamanija kur aiziet piešķirta nauda? Un nevajag teikt ka pašvaldiba neatbalsta bernu futbolu! Jelgava ir ari sportas skolas futbola grupas, kuram finanses nak tieši no pašvaldibas. Par 17g Viola-JFC Jelgava nav izaudzinajusi ne vienu augsta limeņa futbolistu!
, 2013-05-16 12:51, pirms 11 gadiem
coman rakstīja: Igate beidzot pamanija kur aiziet piešķirta nauda? Un nevajag teikt ka pašvaldiba neatbalsta bernu futbolu! Jelgava ir ari sportas skolas futbola grupas, kuram finanses nak tieši no pašvaldibas. Par 17g Viola-JFC Jelgava nav izaudzinajusi ne vienu augsta limeņa futbolistu!
Nevajag runāt to, ko nezini. Naudas ir tik cik ir. Bet izmaksas par visu ir pietiekoši lielas. Paņem un parēķini, lai klubs būtu profesionāls, spētu maksāt spēlētājiem algu vismaz 500 Ls uz rokas, kas ar visiem nodokļiem ir teju 1000 Ls, rupji rēķinot, tad, gadā salasās 12 000 Ls vienam spēlētājam. Un, lai ko tādu samaksātu vismaz 18-20 spēlētājiem, nepieciešami kā minimums 216 000 - 240 000 Ls (!!!). Plus vēl treneri no lielās komandas līdz pat jauniešiem, ārsti, izbraucieni uz spēlēm, treniņu bāze utt. Arī stadiona īre maksā naudu, kas nav nekāda mazā. Salasās pietiekoši nopietnas naudas summas. Un klubam tādas naudas nav ne tuvumā. Ja gribam šovu uzrīkot - kādu koncertu, visādas reklāmas, informēt sabiedrību par tuvojošos spēli utt - viss tas maksā naudu. Kaut vai kādam ansamblim - klubam, dziedātājam šāda pasākuma realizācija izmaksā sākot no saviem 50 Ls līdz pat 500 Ls. Un to visu darītu vairāk, šogad cenšas un dara, kas rezultātā gadu no gada ir sapulcinājusi ļoti daudz līdzjutējus gadu no gada. Pagājušajā gadā Jelgava bija visapmeklētākais futbola klubs Latvijā ar 11 656 skatītājiem sezonā. Tas ir kluba rekords. Šogad ceram vismaz rekordu atkārtot vai būt tuvu tam, bet tad vajadzēs uz atlikušajām 9 mājas spēlēm kā minimums 1000 skatītājus. Par to visu klubs domā, dara, cenšās. Pie tam jāatcerās, ka biļetes uz spēli maksā tikai simbolisko 1 Ls. Šogad uztaisīja degvielas uzpildes stacijas Astarte karti, kas ir ne tikai kā ASTARTE klientu karte, bet arī sezonas abonements. Un šādi līdzjutēji iegūst iespēju nākt uz spēlēm bez maksas un par katru ielieto degvielas litru klubam noziedot 2 santīmus.

Tas, ko iedod pašvaldība ir viena maza daļiņa no visām nepieciešamajām vajadzībām. Un nav visur sponsori, kas brīvi var iedot kaut vai pa 1000 - 10 000 Ls. Un vēl mazāk ir tādu, kas iedod 50 un 100 tūkstošus, nemaz nerunājot par n-tajiem simtiem tūkstošiem.

Pie tam jāatceras, ka visa kluba administrācija, izņemot trenerus - sākot no visiem palīgiem līdz pat pašam prezidentam Tamisāram strādā un attīsta futbola klubu uz brīvprātīguma pamata bez atlīdzības. Visu savu laiku, enerģiju, izdomu. Viss tiek tērēts un ieguldīts tikai un vienīgi kluba pamata vajadzību realizēšanai.

Par spēlētāju izaudzināšanu - visam savs laiks. Pēc pāris gadiem varētu parādīties ļoti labi spēlētāji. Tas viss nav tik vienkārši, kā visiem liekas - ah, kas tad tur ko neuztrenēt un nezidarīt?
, 2013-05-16 13:20, pirms 11 gadiem
Un tas valstī kura izgājusi no krīzes. (vismaz valdība tā domā)
, 2013-05-16 14:52, pirms 11 gadiem
tigereens rakstīja: Nevajag runāt to, ko nezini. Naudas ir tik cik ir. Bet izmaksas par visu ir pietiekoši lielas. Paņem un parēķini, lai klubs būtu profesionāls, spētu maksāt spēlētājiem algu vismaz 500 Ls uz rokas, kas ar visiem nodokļiem ir teju 1000 Ls, rupji rēķinot, tad, gadā salasās 12 000 Ls vienam spēlētājam. Un, lai ko tādu samaksātu vismaz 18-20 spēlētājiem, nepieciešami kā minimums 216 000 - 240 000 Ls (!!!). Plus vēl treneri no lielās komandas līdz pat jauniešiem, ārsti, izbraucieni uz spēlēm, treniņu bāze utt. Arī stadiona īre maksā naudu, kas nav nekāda mazā. Salasās pietiekoši nopietnas naudas summas. Un klubam tādas naudas nav ne tuvumā. Ja gribam šovu uzrīkot - kādu koncertu, visādas reklāmas, informēt sabiedrību par tuvojošos spēli utt - viss tas maksā naudu. Kaut vai kādam ansamblim - klubam, dziedātājam šāda pasākuma realizācija izmaksā sākot no saviem 50 Ls līdz pat 500 Ls. Un to visu darītu vairāk, šogad cenšas un dara, kas rezultātā gadu no gada ir sapulcinājusi ļoti daudz līdzjutējus gadu no gada. Pagājušajā gadā Jelgava bija visapmeklētākais futbola klubs Latvijā ar 11 656 skatītājiem sezonā. Tas ir kluba rekords. Šogad ceram vismaz rekordu atkārtot vai būt tuvu tam, bet tad vajadzēs uz atlikušajām 9 mājas spēlēm kā minimums 1000 skatītājus. Par to visu klubs domā, dara, cenšās. Pie tam jāatcerās, ka biļetes uz spēli maksā tikai simbolisko 1 Ls. Šogad uztaisīja degvielas uzpildes stacijas Astarte karti, kas ir ne tikai kā ASTARTE klientu karte, bet arī sezonas abonements. Un šādi līdzjutēji iegūst iespēju nākt uz spēlēm bez maksas un par katru ielieto degvielas litru klubam noziedot 2 santīmus.

Tas, ko iedod pašvaldība ir viena maza daļiņa no visām nepieciešamajām vajadzībām. Un nav visur sponsori, kas brīvi var iedot kaut vai pa 1000 - 10 000 Ls. Un vēl mazāk ir tādu, kas iedod 50 un 100 tūkstošus, nemaz nerunājot par n-tajiem simtiem tūkstošiem.

Pie tam jāatceras, ka visa kluba administrācija, izņemot trenerus - sākot no visiem palīgiem līdz pat pašam prezidentam Tamisāram strādā un attīsta futbola klubu uz brīvprātīguma pamata bez atlīdzības. Visu savu laiku, enerģiju, izdomu. Viss tiek tērēts un ieguldīts tikai un vienīgi kluba pamata vajadzību realizēšanai.

Par spēlētāju izaudzināšanu - visam savs laiks. Pēc pāris gadiem varētu parādīties ļoti labi spēlētāji. Tas viss nav tik vienkārši, kā visiem liekas - ah, kas tad tur ko neuztrenēt un nezidarīt?
17g ir nepietiekošs laiks lai sagatavot kaut vienu futbolistu???? Nosauc ludzu uzvardus, kurš Jelgava saņem 500ls??? Liekas ka Tu pats (i) dzivo cita pilseta.
, 2013-05-16 15:33, pirms 11 gadiem
coman rakstīja: 17g ir nepietiekošs laiks lai sagatavot kaut vienu futbolistu???? Nosauc ludzu uzvardus, kurš Jelgava saņem 500ls??? Liekas ka Tu pats (i) dzivo cita pilseta.
Vai es kaut kur teicu, ka kāds saņem 500 Ls uz rokas? Es tikai izteicu - lai varētu kaut vai samaksāt 500 uz rokas, tad kopā salasās tik un tik.

Par spēlētājiem - ir vairāki spēlētāji, kas izauguši kopā ar Kazakeviču - Ošs, Petrenko, Kozlovs, senāk arī Kinderevičs un vēl viens otrs. Tāpat arī Artis Lazdiņš izauga Jelgavā tik tālu, ka tika prom uz Poliju un cīnās par bronzas medaļām Polijā. Bet no jaunajiem, kas šobrīd aug - tie vēl aug un attīstās.
, 2013-05-16 16:07, pirms 11 gadiem
tigereens rakstīja: Vai es kaut kur teicu, ka kāds saņem 500 Ls uz rokas? Es tikai izteicu - lai varētu kaut vai samaksāt 500 uz rokas, tad kopā salasās tik un tik.

Par spēlētājiem - ir vairāki spēlētāji, kas izauguši kopā ar Kazakeviču - Ošs, Petrenko, Kozlovs, senāk arī Kinderevičs un vēl viens otrs. Tāpat arī Artis Lazdiņš izauga Jelgavā tik tālu, ka tika prom uz Poliju un cīnās par bronzas medaļām Polijā. Bet no jaunajiem, kas šobrīd aug - tie vēl aug un attīstās.
nezinu par Kindereviču, bet Ošs un Petrenko, kozlovs jau nav Jelgavas bērnu skolas audzēkņi
, 2013-05-16 16:35, pirms 11 gadiem
dragoo rakstīja: nezinu par Kindereviču, bet Ošs un Petrenko, kozlovs jau nav Jelgavas bērnu skolas audzēkņi
Ja tā nopietni, tad ļoti maz klubiem ir spēlētāji, kas no pašiem pirmsākumiem izaug līdz lielajai komandai. Pat Ventspilij nav visi. Tas pats Skonto - arī tiem nav 100% visi savējie audzēkņi. Vairāk ir jāskatās tas, vai tas attiecīgais spēlētājs tiek uz augšu un izaug par labu spēlētāju vai nē. Tāpat arī ne visi izaug no pašiem pirmsākumiem.

Tas pats Rudņevs, kaut arī nācis no Daugavpils komandas, viņš tā reāli un pavisam nopietni izauga no Polijas Ekstralīgas kluba Lech. Vai tāpēc pārmetīsiet Lech-am, ka tas nav viņu audzēknis no pašiem pirmsākumiem? Nē!
, 2013-05-16 17:33, pirms 11 gadiem
dragoo rakstīja: nezinu par Kindereviču, bet Ošs un Petrenko, kozlovs jau nav Jelgavas bērnu skolas audzēkņi
Tikai un vienīgi ar saviem auzdēkņiem var iztikt tikai Latvijas TOP-3 pilsētas iedzīvotāju skaita ziņā.
, 2013-05-16 18:24, pirms 11 gadiem
tigereens rakstīja: Ja tā nopietni, tad ļoti maz klubiem ir spēlētāji, kas no pašiem pirmsākumiem izaug līdz lielajai komandai. Pat Ventspilij nav visi. Tas pats Skonto - arī tiem nav 100% visi savējie audzēkņi. Vairāk ir jāskatās tas, vai tas attiecīgais spēlētājs tiek uz augšu un izaug par labu spēlētāju vai nē. Tāpat arī ne visi izaug no pašiem pirmsākumiem.

Tas pats Rudņevs, kaut arī nācis no Daugavpils komandas, viņš tā reāli un pavisam nopietni izauga no Polijas Ekstralīgas kluba Lech. Vai tāpēc pārmetīsiet Lech-am, ka tas nav viņu audzēknis no pašiem pirmsākumiem? Nē!
Nosauc ludzu kaut vienu futbolistu kuršs izauga Kazakeviča vadiba!!! Un nevajag te pit Petrenko, Lazdiņu, Kozlovu. Nosauc ludzu jelgavniekus kuri spele citos Virsligas klubos.
, 2013-05-16 18:32, pirms 11 gadiem
Bet tie kas gajuši cauri Jelgavas sporta skolai zin visi! Lapkovski, Bormakovi, Redjko, Kačanovi.
, 2013-05-17 00:21, pirms 11 gadiem
coman rakstīja: Nosauc ludzu kaut vienu futbolistu kuršs izauga Kazakeviča vadiba!!! Un nevajag te pit Petrenko, Lazdiņu, Kozlovu. Nosauc ludzu jelgavniekus kuri spele citos Virsligas klubos.
Vispirms sāksim ar to, ka Jelgava Virslīgā ir tikai ceturto sezonu pēc kārtas. Tā nopietni varam ņemt pēdējās 5-6 sezonas, kad Jelgava attīstījās un notika jauno audzināšana. Soli pa solītim viss iet uz priekšu. Nevar gribēt visu uzreiz.
Reāli īsto pienesumu no izaudzinātajiem spēlētājiem jauniešu akadēmijās mēs varēsim redzēt iespējams varbūt kādu šosezon, bet visreālāk nākamajās divās trijās sezonās.

Un kāpēc uzreiz pārmetums par izaudzinātajiem Kozloviem, Lazdiņiem utt? Ar ko viņi sliktāki par citiem, kas mainījuši klubus teju ik sezonu? Jāņem vērā, ka Latvijā ir tāda īpatnība, ka spēlētāji gandrīz katru sezonu maina klubus, jo katrs cer, ka tai jaunajā klubā būs tā lielā izaugsme un zelta ādere. Bet šī "tautu staigāšana" notiek tikai tāpēc, ka ja klubā A maksāja 300 Ls mēnesī, tad nākamajā sezonā spēlētājs grib vairāk. Un, ja atrodas klubs B, kas nosola kaut vai par 50 Ls vairāk, tad viņš iet pie tā, kas sola vairāk. Tāda lūk īpatnība. Un te mēs nevaram neko pārmest, jo līgumi lielākoties tiek slēgti uz vienu līdz divām sezonām. Latvijā nav daudz klubu, kas var garantēt ilgtermiņa līgumus ar solīdām algām. Ar to ir jārēķinās vismaz šobrīd, kamēr nemainīsies situācija no sponsoru puses, ne arī no līdzjutēju atsaucības nākt skatīties spēles klātienē. Tas ir koks ar diviem galiem. Viegli prasīt nez ko, bet visam ir jābūt ar kaut kādu segumu.
, 2013-05-17 09:06, pirms 11 gadiem
coman rakstīja: Nosauc ludzu kaut vienu futbolistu kuršs izauga Kazakeviča vadiba!!! Un nevajag te pit Petrenko, Lazdiņu, Kozlovu. Nosauc ludzu jelgavniekus kuri spele citos Virsligas klubos.
Daiņa vadībā gan neuzauga, bet R-Daugava spēlē D.Kačānovs, ja tevi interesē kāds Jelgavnieks citos vlīgas klubos.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.