Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Ventspilnieki cīņā ar "Skonto" lūkos pārtraukt neveiksmju sēriju

Ventspilnieki cīņā ar "Skonto" lūkos pārtraukt neveiksmju sēriju
Raivis Hščanovičs un Tads Labuks 1. apļa spēlē "Skonto" hallē
Foto: R.Kokšarovs (f64)

Šodien Virslīgas čempionātā notiks atlikušās trīs 11. kārtas spēles. Centrālajā mačā „Ventspils” mēģinās pārtraukt neveiksmju sēriju mājas spēlē pret „Skonto”. Slokā gaidāms aizraujošs mačs starp „Jūrmalu” un „Liepājas metalurgu”, bet 49. vidusskolas laukumā pastarīšu cīņā spēkosies „Metta/LU” un Rīgas „Daugava”.

„Ventspils” – „Skonto”

„Ventspils” ir Latvijas čempione, taču šosezon nespēlē kā čempionei pienāktos – deviņās spēlēs piecas uzvaras un četri(!) zaudējumi. Svētdienas zaudējums pret „Spartaku” (0:2) kļuva par pēdējo čempionu trenerim Sergejam Podpalijam. Šodien komandu vadīs Jurģis Pučinskis. Par laimi „Ventspilij” pagaidām nav nevienas citas komandas, kas iespaidīgi soļotu pa priekšu, tādējādi vēl ne tuvu viss nav sabojāts. Taču skaidrs, ka tik ambiciozu un titulētu (pēdējos sešos gados četras 1. vietas, divas 2. vietas) klubam kā „Ventspils” nekādi nevar apmierināt līdzšinējie rezultāti. Jāsaka, komandai laboties nebūs viegli, jo jātiekas ar sīkstu pretinieku – „Skonto”, kas nupat Liepājā izcīnīja Latvijas kausu, lielu spēles daļu nocīnoties mazākumā un kārtējo reizi trūkumus meistarībā notušējot ar izcilu pašatdevi un sīkstumu. Starp citu, vienu no saviem četriem zaudējumiem „Ventspils” piedzīvoja tieši pret „Skonto” 1. aplī (0:1) un, atklāti sakot, toreiz Mariana Pahara komandas uzvara bija visai pelnīti – ar organizētu, piesardzīgu spēli tika paralizēts ventspilnieku uzbrukums un pēc veiksmīgi gūtiem vārtiem (rikošets) pie 1:0 „Skonto” bija bīstama pretuzbrukumos. Toreiz spēle notika hallē uz mākslīgā seguma, tāpēc var prognozēt, ka šodien spēle būs citāda, un, zinot apstākļus, „Ventspils” ņems grožus savās rokās.

Atklāts ir „Ventspils” kapteinis, centra aizsargs Vitālijs Smirnovs: „Esam parādā savim līdzjutējiem. Lieliski saprotam, ka pagaidām mūsu sniegums neatbilst tik nopietna kluba kā „Ventspils” līmenim un ambīcijām. Esam zaudējuši daudz punktu, pārsvarā pašu muļķīgu kļūdu dēļ. Vairāk tās nedrīkst atkārtot. Vēl nekas nav zaudēts, jo čempionāts tikai uzņem apgriezienus un mēs nekādā gadījumā nedomājam pārtraukt cīņu par zelta medaļām. Ļoti gribam uzvarēt "Skonto" un iepriecināt līdzjutējus. 1. aplī sāpīgi zaudējām Rīgas klubam, bet tagad jau ir pavisam cita situācija. „Ventspilij” vairs nav kur atkāpties, jāgūst punkti!”

„Skonto” noskaņojums pēc kausa iegūšanas, protams, ir nesamērojami labāks, tomēr neaizmirsīsim, ka Virslīgā arī Pahara komandai neiet pārāk gludi – 1. apļa pēdējā spēlē mājās ar 2:3 tika zaudēts „Jelgavai”. Ar visām ventspilnieku nelaimēm „Skonto” pie vienāda spēļu skaita apsteidz Kurzemes klubu tikai par diviem punktiem un zaudējuma gadījumā jau šodien palaidīs „Ventspili” garām. Pahars atzinis, ka ir problēmas aizsardzībā, kā rezultātā piespiedu kārtā bieži nākas veikt eksperimentus, taču Liepājā tika nospēlēts ļoti akurāti, un „Skonto” mēģinās atkārtot ko līdzīgu Ventspilī. Diez vai „Skonto” bieži uzbruks, bet kausa finālā labi sevi parādīja tīnis Valērijs Šabala, kurš (ja vien viņam dos iespēju) varētu sagādāt mājiniekiem zināmas problēmas.
Intriga: Vai Pučinskis debitēs ar uzvaru?

„Jūrmala” – „Liepājas metalurgs”

„Jūrmalu” var saukt par vienu no 1. apļa patīkamākajiem pārsteigumiem (tāpat kā citu Jūrmalas komandu „Spartaku”), kas pēc pieticīgiem trim punktiem pirmajās četrās spēlēs nākamajās piecās cīņās sakrāja 10 punktus un kopā deviņās spēlēs zaudējusi tikai divreiz – pret abiem Kurzemes grandiem. Vladimirs Pačko, kuru Sportacentrs.com atzina par labāko 1. apļa treneri, mūsu portālam izteica prieku, ka kausa fināla dēļ nebija jāspēlē aizvadītajā nedēļas nogalē, jo pēc trenera domām „Jūrmalai” ļoti nepieciešams laiks, lai kārtīgi pastrādātu un uzlabotu saspēli. Redzēsim, vai šī nedēļa būs ko devusi „Jūrmalai”, kas pirmo reizi šosezon mājas spēli aizvadīs Jūrmalā (precīzāk – Slokā). 1. aplī Liepājā tika zaudēts ar 0:2, un ambiciozie jūrmalnieki cer revanšēties.

Situācija „Liepājas metalurgā” ir viena bēdu ieleja. Virslīgā astoņu spēļu bilance nav īsti atbilstoša vicečempionei: 4-1-3. Pie tam zaudēts arī tādām komandām kā „Gulbenei” (0:1) un „Mettai/LU” (1:4!). Piedevām zaudēts kausa fināls pašu mājās, lai gan lielu spēles daļu tika spēlēts vairākumā – 11 metru sitienu sērijā savus raidījumus nerealizēja Ritus Krjauklis un Andrejs Prohorenkovs. Noteikti nevar teikt, ka spēlē pret „Jūrmalu” būtu jāreabilitējas tikai šiem abiem futbolistiem – par savu sniegumu jūtas vainīga visa komanda. Jurģa Kalna teiktais „Sporta Avīzei” atspoguļo kopainu: „Kāds var būt 1. apļa vērtējums, ja esam 5. vietā? Protams, tas ir negatīvs. Paši nesaprotam, kas notiek.” Ne mazāk skarbs ir „Metalurga” treneris Dmitrijs Kalašņikovs: „Mēs tikai skaisti runājam, jāsāk strādāt laukumā. Esam uz pareizā ceļa – kaut arī Latvijas kausu zaudējām un tas mums bija trieciens, spēle bija laba un rāda, ka strādājam pareizi. Ir jāstrādā un tad arī tablo rādīs pareizo rezultātu - ir jāpierāda laukumā, ka esi labs futbolists.”

Lai gan slavējam „Jūrmalu” un nopeļam Liepāju, tabulā abām vienāds punktu skaits un pirmajai aizvadīts par spēli vairāk. Taču šeit, protams, runa ir par potenciālu un kluba iespējām – „Metalurgs” visādā ziņā ir lielāks klubs, un šobrīd tas neatrodas savā vietā. Varbūt spēle Slokā liepājniekiem kļūs par pagrieziena punktu? „Jūrmalas” kolektīvs centīsies to nepieļaut.
Intriga: Vai „Liepājas metalurgs” beidzot atgūsies un parādīs labu futbolu Slokā?

„Metta/LU” – „Daugava” (R)

Šis būs principiāls un svarīgs pastarīšu duelis – lai gan runāt par iespējamajiem Virslīgas atkritējiem vēl ir daudz, daudz, daudz par agru, turnīra nākotnē šīs spēles iznākums var izrādīties daudz ko nosakošs. Šobrīd „Metta/LU” (viena uzvara) un „Daugava” (R) (divas uzvaras) ieņem pēdējās divas vietas, un par diviem punktiem priekšā ir Jurija Popkova padotie. Jāsaka, tas ir uz savstarpējā mača rēķina – „Daugava” 1. aplī Arkādijā, pateicoties skaistiem Edgara Kārkliņa 3. minūtes vārtiem, uzvarēja ar 1:0. Pret pārējiem pretiniekiem mazliet sekmīgāki pat bijuši mettieši… „Daugava” (R) labi sāka čempionātu, bet pēdējās sešās spēlēs bilance ir bēdīga: 0-1-5. Tiesa, nevienā no pieciem zaudētajiem mačiem „Daugava” netika sagrauta – allaž zaudējumi ar vienu vai divu vārtu starpību. Kopumā gan „Daugavai” ir otra sliktākā aizsardzība (19 ielaisti vārti), un sliktāk klājies tikai… „Mettai/LU”, kuras vārtsargi 22 reizes bumbu vilkuši ārā no savu vārtu tīkla. Studenti gan tieši pusi (11 no 22) salaiduši divās no desmit spēlēm – 1:6 pret „Ventspili” un nupat 1:5 pret „Gulbeni”. „Mettai” šo spēli būtu ļoti svarīgi uzvarēt, jo, pirmkārt, pretinieks tīri ņemams (to pašu gan noteikti domā „Daugava”), bet, otrkārt, nākamās četras spēles būs viesos, un tajās punktus paņemt būs gaužām grūti. Jebkurā gadījumā nebrīnīsimies, ja „Metta/LU” un „Daugavas” spēle izrādīsies pati skatāmākā no visām šodienas spēlēm – abas spēlēs uz uzvaru.

„Mettas/LU” uzbrukuma līderis Gatis Kalniņš: „Pirmkārt, jāiesit par vieniem vārtiem vairāk nekā pretinieks[smejas]. Ja nopietni, spēle jāaizvada koncentrēti un mobilizēti. Nedrīkstam ielaist ātrus vārtus, kā tas sanāca pagājušā reizē. Domāju, visi būs noskaņojušies nopietni. Pēc pagājušās spēles visi grib reabilitēties un ceru, ka tas izdosies. Mana rezultativitāte? Ja godīgi, nekad neesmu sekojis līdzi, cik katrs gūst vārtus. Galvenais ir tas, cik punktu ir komandai, tam gan es sekoju līdzi. Protams, vienmēr gribas gūt vārtus un to centīšos izdarīt arī šajā spēlē. Ideāli būtu izcīnīt uzvaru un gūt vārtus.”
Intriga: Vai pastarīšu bezkompromisa mačā būs liels vārtu birums?

Virslīgas 11. kārta (izspēlētās spēles)

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Jelgava – Gulbene0:1 (0:1)Saito 6'
Spartaks – Daugava (D)2:2 (0:0)Jemeļins 73'; Moskera 86' (11m) - Gongadze 54' (11m); Uļjanovs 64'

Virslīgas 11. kārta (šīs dienas spēles)

SpēleKad?Kur?Cik maksā ieeja?
Ventspils - Skonto17.05./18:00Ventspils OSC1Ls*
Jūrmala – Liepājas metalurgs17.05./18:00Slokas stadionsbezmaksas
Metta/LU – Daugava (R)17.05./19:0049. vidusskolas laukums1Ls**

"*" – bērniem līdz 14 gadu vecumam un pensionāriem ieeja bezmaksas, bērniem no 14 gadu vecuma 0.50Ls.
"**" - bezmaksas bērniem un pensionāriem, kā arī tiem, kuri ieradušies ar kluba atribūtiku.

Virslīgas tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (D)1164120:1322
2.Spartaks1162319:1220
3.Skonto952212:917
4.Ventspils950417:1015
5.Metalurgs841310:813
6.Jūrmala934217:1113
7.Gulbene1133511:1512
8.Jelgava1031612:1810
9.Daugava (R)102269:198
10.Metta/LU1013610:226

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.M.GongadzeDaugava (D)9 (3)
2.J.SaitoGulbene8 (1)
3.P.TvumasiSpartaks5
V.KozlovsJelgava5
5.H.MoskeraSpartaks5 (1)
6.A.OsipovsJūrmala5 (2)

Izmantotie resursi:
Futbola Virslīga - Sākums


, 2012-05-17 09:12, pirms 12 gadiem
Lasītājam ar niku 1 izrādījās pareiza informācija,jo šorīt pārbaudīju un tiešām ,Podpalijam zem pēcpuses nav vairāk FK Ventspils krēsla.
, 2012-05-17 11:00, pirms 12 gadiem
SKONTO SKONTO !
, 2012-05-17 11:09, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: .Starp citu FK Ventspils dublieri rāda ļoti skatāmu futbolu...
Jurģis labs treneris,bet lai vadītu pirmo komandu manuprāt par maz pieredzes
, 2012-05-17 11:36, pirms 12 gadiem
kas tad šodien bus ventspils galv treneris?no spēlētajiem nav neviens atlaists?
, 2012-05-17 12:20, pirms 12 gadiem
kausa finālā labi sevi parādīja uz maiņu uznākušais tīnis Valērijs Šabala, kurš (ja vien viņam dos iespēju) varētu sagādāt mājiniekiem zināmas problēmas....

1. kārt Šabala bija pamatsastāvā un nospēlēja visas 120 min.
2. kārt, joptvai vai tad tiesām jāsauc par tīni? Profesionāls futbolists jau otro gadu. Pubertāte sen kā pārdzīvota. Pat UK, kur radies vārds tīnis, jeb teaneger šādam cilvēkam pielietotu terminu young adult.
, 2012-05-17 12:26, pirms 12 gadiem
Jau trešais treneris... Virslīga šogad trenerus nežēlo. Kgan, paši vainīgi, LM, Vpils, Daugavas sastāvi ir tādi, lai cīnītos par zeltu, nevis zaudētu punktus pa labi un kreisi, tādēļ nav ar brīnums, ka klubu vadības ir tik neapmierinātas.
Tā kā Jelgavā, Skonto, Mettā nav iespējamas treneru atlaišanas, kā arī Rīgas Daugava, Spartaks un FC Jūrmala rāda samērā labu sniegumu, tad diez vai tiks vēl kāds atlaists... ja nu vienīgi no pirmajiem trīs klubiem, ko pieminēju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-17 13:44, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: 1 pendele SKO labā kā likts - ja nebūs vakarā pumpējos 15 reizes
1 pendele JUR labā, ja LM būs vadībā - ja nebūs vakarā pumpējos vēl 15 reizes
p.s.
tas nav maz, jo man ir smaga pleca trauma bijusi : ))))
un ja būs, tad es taisu, vismaz iemesls neslinkot
, 2012-05-17 13:44, pirms 12 gadiem
>>>Bronsons
Toties komandas otrajam trenerim pieredzes tik daudz kā nevienam,tikai diez vai Sauļus piekritīs,jo kā rāda viņa paša pieredze,otrā trenera krēsls ir stabils kopš kluba piedzimšanas t.i.1997.gada
, 2012-05-17 14:12, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: >>>Bronsons
Toties komandas otrajam trenerim pieredzes tik daudz kā nevienam,tikai diez vai Sauļus piekritīs,jo kā rāda viņa paša pieredze,otrā trenera krēsls ir stabils kopš kluba piedzimšanas t.i.1997.gada
jautājums vai kāds vispār Sauļusam piedāvās? Jo līdz šim vienmēr tika dota priekšroka ārvalstu speciem...iespējams ka nomainoties kluba vadībai,mainījusies ar būs kluba politika....dzīvosim ,redzēsim...žēl ,tuvākajās dienās nesanāk uz V-pili aizlaist ,lai ko konkrētāku uzzinātu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
43

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
14

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.