Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Rīgā, Daugavpilī, Liepājā un Ventspilī Virslīgas 1. kārta

Rīgā, Daugavpilī, Liepājā un Ventspilī Virslīgas 1. kārta
Vadims Jančuks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar ar spēlēm četrās Latvijas pilsētās turpināsies jaunā SMScredit.lv virslīgas čempionāta sezona. 17:00 „Ventspils” uzņems „Jūrmalu”, kamēr debitante „Daugavpils” centīsies sarūgtināt Rīgas „Daugavu”. Divas stundas vēlāk startēs mačs Liepājā, kur vietējai komandai pretī stāsies „Jelgava”, bet galvaspilsētas duelī „Skonto” savā vārdā nosauktajā hallē uzņems „Mettu/Latvijas Universitāti”.

Lai gan sezona jau rit pilnā sparā un nospēlēti pa trim vai četriem mačiem, šovakar laukumā tiks izspēlētas 1. kārtas spēles. Tās sākotnēji tika pārceltas, lai pielāgotos federācijas pēdējā brīdī pieņemtajam lēmumam Latvijas čempionātam pielaist gan „Skonto”, gan Daugavpils „Daugavu”.

1. kārta sāksies ar čempiones „Ventspils” mājas maču pret daudz aprunāto „Jūrmalu”. Čempione sākusi pārliecinoši, ja neskaita zaudējumu kausa izcīņā. Trīs uzvaras trijos mačos, un šodien Jurģa Pučinska vīriem uzdevums skaidrs – jāturpina sērija, arvien esot vienīgā komanda, kas nav zaudējusi punktus šosezon. Vēsturiskā statistika daiļrunīga – ventspilnieki savstarpējos mačos triumfējuši desmit reižu, vēl reizi fiksēts neizšķirts, bet „Jūrmalai” svinēt panākumu nav izdevies ne reizi.

Citā spēlē, kas sāksies 17:00, debitante „Daugavpils” uzņems Rīgas „Daugavu”, kam iepriekšējā kārtā bija darīšana ar otru Daugavpils komandu „Daugava”. Rīdzinieki piedzīvoja sāpīgu zaudējumu, vienīgos vārtus ielaižot 88. minūtē. „Negribu novelt vainu tikai uz dažu spēlētāju iztrūkumu traumu dēļ, bet savas korekcijas tas arī ir ieviesis. Vēl varbūt arī veiksmes trūkums dažbrīd parādās, tomēr viss ir mūsu pašu rokās, kā arī tas ir labojams - sezona tikko sākusies,” apņēmīgs labot radušos situāciju pēc viena punkta izcīnīšanas pirmajās trīs spēlēs ir rīdzinieku vārtsargs Jānis Krūmiņš. „Lai arī BFC Daugavpils ir jaunpienācēji Virslīgā, tomēr pirmās kārtās viņi parādījuši tīri labu sniegumu. Mums visai komandai mērķis ir viens - uzvara un trīs punkti tabulā! Jāspēlē sava spēle, ātrs futbols, presings, un tad visam jābūt kārtībā.”

Pēdējā mačā daugavpilieši Rīgā nespēja izmantot savas iespējas un atzina „Mettas” pārākumu ar 0:1, kas pēc sekmīgi iesāktās sezonas šķita kritiens atpakaļ. Šovakar Daugavpils komanda būs apņēmības pilna atgriezties uz panākumu takas.

Jau pieminētie „mettieši” viesosies pie vicečempiones „Skonto”. Līdzšinējā abu komandu spēļu bilance ir pietiekami daiļrunīga – sešas uzvaras „Skonto”, vēl reizi neizšķirts. Tomēr, kā atzina „Skonto” galvenais treneris Tamazs Pertija, šogad viņa vadītā komanda un „Ventspils” nav tik ļoti pārākas uz pārējo vienību fona. Pie tam – „mettieši” starpsezonā papildinājuši rindas ar pāris pieredzējušiem vīriem un arī iepriekš komandā spēlējušie kļuvuši nobriedušāki un pieredzes bagātāki. „”Skonto” vēl joprojām ir labs izaicinājums, un uzvara vienmēr ir augstākais mērķis profesionālajā sportā. Mēs esam gatavi par to cīnīties,” apņēmību pauž studentu galvenais treneris Andris Riherts.

Viena no lielākajām intrigām tiek gaidīta Vēju pilsētā, kur „Liepāja”, pirmo reizi spēlējot uz dabīgā seguma laukuma, uzņems „Jelgavu”. Jelgavniekiem iepriekšējā kārtā nācās izjust „Skonto” dusmas (0:3), kamēr Liepāja piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā, rezultatīvā Kurzemes derbijā piekāpjoties „Ventspilij” (2:3). Ar Liepājas komandu sācis trenēties kluba prezidents Māris Verpakovskis, kura atgriešanās Latvijas čempionātā oficiāli gan paredzēta svētdien. Liepājas kluba galvenais treneris pirms spēles norādīja, ka no treniņiem uz dabiskā seguma laukuma kājas kļuvušas smagākas, tomēr tam nevajadzētu atstāt ietekmi uz šodienas maču. „Šonedēļ centīsimies iegūt maksimāli iespējamos punktus abās spēlēs. Esam pierādījuši, ka varam spēkoties ar jebkuru pretinieku,” norādīja Dobrecovs, bet Verpakovskis tikmēr priecājas par līdzjutēju mīlestības izpausmēm: „Prieks par daudzajiem atbalstītājiem tribīnēs un gaidām vēl vairāk uz nākamām spēlēm.”

Liepājnieki spēlē pret „Jelgavu” būs spiesti iztikt bez 24 gadus vecā Toma Meža. Aizsargs katrā no iepriekšējām četrām spēlēm saņēma pa brīdinājumam, līdz ar to spēkā stājusies automātiska diskvalifikācija uz vienu maču. Jelgavniekiem diskvalifikāciju nav, taču par pieciem brīdinājumiem mačā pret „Skonto” nācies samaksāt naudas sodu.

Visu spēļu tiešraides būs vērojamas Sportacentrs.com!

SMScredit.lv Virslīga, 1. kārta

SpēleLaiksVietaRezultāts
Ventspils – Jūrmala17:00Ventspils Olimpiskā centra stadions
Daugavpils – Rīgas Daugava17:00„Celtnieka” stadions Daugavpilī
Liepāja – Jelgava19:00„Daugavas” stadiona rezerves laukums
Skonto – Metta/Latvijas Universitāte19:00Skonto halle

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ventspils33007:29
2.Liepāja42116:57
3.Jelgava42115:57
4.Skonto32015:26
5.Daugava (D)32014:26
6.Daugavpils31112:24
7.Jūrmala41126:84
8.Metta/LU41034:83
9.Spartaks30121:31
10.Daugava (R)30121:41

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsSk
1.HuanmaJūrmala4 (2)
2.V.KozlovsJelgava3
3.A.AbdultaofiksVentspils2
K.GrebisLiepāja2
Ņ.IvanovsSkonto2
V.JančuksVentspils2
G.KalniņšMetta/LU2
8.R.BespalovsJelgava2 (1)
9.J.IkaunieksLiepāja2 (2)


, 2014-04-16 10:12, pirms 10 gadiem
Jelgava vs Liepāja varētu būt interesanta
, 2014-04-16 10:31, pirms 10 gadiem
Par Verpakovska spēlēšanu un Liepājas uzvaru, kaut gan ļoti gribētos redzēt tabulas augšgalā arī Jelgavu.
, 2014-04-16 10:35, pirms 10 gadiem
kas tas par marasmu, aprīļa vidū, spēlēt hallē? Varbūt fc skonto pieteikt savu dalību telpu futbolā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-16 11:15, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Koeficienti Ventspils - Jūrmala ir apšaubāmi
Nav Jūrmala tik vāja, koeficienti tādi it kā Ventspils spēlētu pret 2. līgas komandu
Tāpat kā Jūrmalas sniegums līdz šim.
Izliks pareizus - Jūrmala atdosies, izliek nepareizus, vari riskēt un ticēt, ka viņi kapāsies un mest uz viņu handikapu un vilties, kā visi, kas viņiem noticēja visās iepriekšējās spēlēs, izņemot pret Mettu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-16 11:43, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Ja bukmeikeri baidās, tāda spēle vispār nav jāizliek piedāvājumā
Ja Jūrmala gribēs spēlēt toto, viņi 1. puslaikā salaidīs 4 vārtus un tik un tā nopelnīs. Ne jau tikai uz uzvaru vai zaudējumu var likt.
Skaidrojums ir daudz vienkāršāks - bukmeikeri nesaprot Latvijas futbolu. Pat pirms pag. spēles Metta bija favorīti pret Jūrmalu
Vispārīgi nesaprot gan viņi, bet skaties kā gribi uz Jūrmalu es saprastu vai nesaprastu, augstāku nepiedāvātu, jo šodien lai kaut ko nopelnītu viņiem jāatdodas ar vismaz 3-0, kas tādiem toto amatieriem, kādi ir viņi ar varētu būt padomā.

Un jautājums numur viens - kāda jēga bija atdot spēli Liepājā, ja jau viņi tik spēcīgi, jo uzvarot trīs spēles varēja tikt eirokausos, kur skaisti var nopelnīt arī legāli? Un, ja centīsies iestāstīt, ka neatdeva, tad viņi ir vājāki par Liepāju, Liepāja vājāka par FKV. Kāpēc lai Jūrmalu uzskatītu par ko nopietnu?

Kaut vai spēlē pret Jelgavu bukiji sāka ar ļoti zolīdiem koefiem, un kas visu tirgu izārdīja un, kas neuzsita pa vārtiem otrajā taimā un neuzbruka?

Nesaprotu, kas ar Tevi ir. Pagājušajā sezonā sludināji Daugavas varenību, šogad pieķēries citai blicei, kura ir viens liels apsmiekls, jo puse komandas kapājās un otra puse tikai domā par handikapiem un jau pagājušajā sezonā nospēlēja aizdomīgi pēdējo spēli pret Tavu Daugavu. Tikai tāpēc, ka Daugavai šogad vājāks sastāvs uzreiz ķeries pie citas komandas? Būtu labāk uzreiz fanojis par FKV un miers.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-16 11:46, pirms 10 gadiem
Par VENTSPILI!
, 2014-04-16 11:48, pirms 10 gadiem
Es kā cilvēks, kas kādu laiku pabijis ārpus Latvijas un nu izlasījis virsrakstu, priekā iesaucos - beidzot sākas futbola sezona!
, 2014-04-16 11:53, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Spēlē pret Liepāju Jūrmala tiešām izskatījās pārsteidzoši vāji, lai gan 1. puslaikā pret Jelgavu, Rīgas Daugavu, Daugavpils Daugavu, Mettu bija visai labi
To ko gribu pateikt - bukmeikeri neorientējas Latvijas futbolā, un te nav sakara ar Jūrmalas toto spēlēm. Kā minēji, ja Jūrmala gribēs viņi salaidīs arī 6 un tik un tā nopelnīs
Ja baidās, tad lai vispār nepiedāvā. Bet ja vērtē objektīvi, tad vajadzēja dot vismaz 1,30 uz Ventspili
Vājš sniegums tik ļoti korelē ar koeficientu kritumiem, ka prieks skatīties.
Bukiji piedāvās, tikai ļoti apdomāsies, ja katru reizi dos koefus pēc spēka uz papīra, tad katru reizi būs lieli mīnusi, tagad ja sāks grandiozi likt kāds, ērtības labad sauksim viņu kādā neitrālā vārdā par Gabrielu, tad viņi to līniju visticamāk aizvērs, kā tas jau ir noticis.

Par to, ka nezina Virslīgu gan es piekrītu, taču Jūrmalas gadījums ir īpašs. Ja Jūrmalā uz laukuma spēlētu futbolu vienpadsmit cilvēki katrā spēlē, tad būtu jau arī augstāks par 1.3 jau tagad.
, 2014-04-16 11:57, pirms 10 gadiem
beidzot rakstīja: Par Verpakovska spēlēšanu un Liepājas uzvaru, kaut gan ļoti gribētos redzēt tabulas augšgalā arī Jelgavu.
Jelgavai jau ir iespēja tur būt, bet tikai tad, ja nezaudēs punktus pret tabulas lejasgala komandām!!!
, 2014-04-16 12:26, pirms 10 gadiem
Es par koeficientiem neko nekomentēšu, lai gan jāatzīst, ka Matīss ļoti precīzi un korekti visu analizē.

Es šodien vienkārši par skaistu dienu Latvijas futbolā!

Spēle Ventspilī - ar cik vārtu starpību mājinieki sasitīs jūrmalniekus un vai tie kapāsies vai atdosies?

Spēle Daugavpilī - vai Daugava Rīga vismaz uz mirkli izkļūs no nepelnītās pēdējās vietas tabulā?

Liepājā - vai tiks noorganizēti tiešām lieliski futbola svētki, kā tas tiek plānots un vai kritīs pēdējo gadu Virslīgas apmeklējuma rekords?

Skonto halle - mūžam ass Rīgas derbijs, kurš sākas jau Twitterī un tikai pēc tam uz laukuma. Vai studenti spēs iekost?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-16 12:39, pirms 10 gadiem
Skonto joprojam labs izaicinajums... Rihertam tiesham galva salidis bus. Mettai vel ka lidz makoniem lai tikai Olimpa sasniegumus sasniegt lai vel kaut ko tadu par Skonto pateikt. Vienreiz nejaushi dabujis neizshkirtu tagad doma ka Metta palikusi par otro Chelsea. Ka tadu neprofesionalu treneri ar tadu necienju pret Latvijas futbolu, tiesneshiem, klubiem un speletajiem var vispar pat apsvert pielaist pie izlases?
, 2014-04-16 12:46, pirms 10 gadiem
Jūrmala uzvarēs, ar šādu koeficentu ir stimuls
, 2014-04-16 12:56, pirms 10 gadiem
Jūrmala IR diezgan vāja pat tad, kad grib uzvarēt, to lieliski varēja redzēt pret Mettu (uzvaru beigās izrāva, bet komandas kopējais sniegums bija necils).
, 2014-04-16 13:02, pirms 10 gadiem
voldza35 rakstīja: kas tas par marasmu, aprīļa vidū, spēlēt hallē? Varbūt fc skonto pieteikt savu dalību telpu futbolā...
+100!
, 2014-04-16 13:07, pirms 10 gadiem
Mani tikai fascinē,ka Skonto turpina bumbulēt pa iekšu, kamēr arā foršs laiks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-16 14:36, pirms 10 gadiem
Kāds nezina vai Grebis beidzot atkal spēlēs? savainojums taču nebija nopietns
, 2014-04-16 15:06, pirms 10 gadiem
olga, 12:56, pirms 2 stundām raksta:
Jūrmala IR diezgan vāja pat tad, kad grib uzvarēt, to lieliski varēja redzēt pret Mettu (uzvaru beigās izrāva, bet komandas kopējais sniegums bija necils).

Vai gribi iemidzināt FK Ventspils modrību?FC Jūrmalas sastāvs ir pietiekoši spēcīgs,lai uzvarētu JEBKURU virslīgas komandu.Viņiem ir pietiekoši pieredzējuši aizsargi,labs vārtsargu duets,bet pusītē un uzbrukumā nepatikšanas var sagaidīt no leģionāriem.Ne pa velti uzbrucēju leģionāru kontā pieci no sešiem goliem.Cits jautājums,kā viņi spēlēs.
, 2014-04-16 15:20, pirms 10 gadiem
alguns rakstīja: Vai gribi iemidzināt FK Ventspils modrību?FC Jūrmalas sastāvs ir pietiekoši spēcīgs,lai uzvarētu JEBKURU virslīgas komandu.Viņiem ir pietiekoši pieredzējuši aizsargi,labs vārtsargu duets,bet pusītē un uzbrukumā nepatikšanas var sagaidīt no leģionāriem.Ne pa velti uzbrucēju leģionāru kontā pieci no sešiem goliem.Cits jautājums,kā viņi spēlēs.
Viens otru iemidzina....
Ne jau nu JUR var uzvarēt jebkuru pretinieku šeit, ja vēlas(pats nesen apgalvoji ka FKV un skonta aizmuks divatā)!
Tiesa jābūt gataviem arī tam ,ka FKV varētu īpaši neiespringt šai mačā!
, 2014-04-16 15:53, pirms 10 gadiem
Andris-5 raksta "Tiesa jābūt gataviem arī tam ,ka FKV varētu īpaši neiespringt šai mačā!"

Redzi,lai atrautos no pārējām komandām ir jābūt stabilam sniegumam punktu izteiksmē, protams.Un es domāju,ka Skonto un Ventspilij tas ir pa spēkam.Tomēr tas nenozīmē,ka nevarētu kaut kur ,paretam ,paklupt.No zaudējuma nav pasargāta neviena komanda.Tas tāds mazs paskaidrojums tiem ,kas kaut ko neizprot.
Mani gan interesē tavs teikums,ko nozīmē īpaši neiespringt šajā mačā?
Ja saki A,tad saki arī B.Es saprotu,ka tu centies apvainot FK Ventspili negodīgā spēlē?Neaizmirsti,ka par saviem vārdiem kādreiz vajadzēs arī atbildēt.Esi tāds gudrinieks,aizej uzliec pārsimt euro uz Jūrmalas uzvaru,jeb māki tikai muti tukši virināt.
, 2014-04-16 16:04, pirms 10 gadiem
nevarētu būt tā, ka Skonto spēlē iekšā joprojām, jo nav gatavs laukums naudas trūkuma dēļ?? neesmu redzējis, kā izskatās tgd dabīgais..
, 2014-04-16 16:10, pirms 10 gadiem
123abc rakstīja: nevarētu būt tā, ka Skonto spēlē iekšā joprojām, jo nav gatavs laukums naudas trūkuma dēļ?? neesmu redzējis, kā izskatās tgd dabīgais..
Pagājušajā sezonā Skonto aizvadīja spēli Hanzas vidusskolas laukumā, varēja kaut vai tur aizvadīt uz mākslīgā zāliena.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-16 16:43, pirms 10 gadiem
alguns rakstīja: Mani gan interesē tavs teikums,ko nozīmē īpaši neiespringt šajā mačā?
Ja saki A,tad saki arī B.Es saprotu,ka tu centies apvainot FK Ventspili negodīgā spēlē?Neaizmirsti,ka par saviem vārdiem kādreiz vajadzēs arī atbildēt.Esi tāds gudrinieks,aizej uzliec pārsimt euro uz Jūrmalas uzvaru,jeb māki tikai muti tukši virināt.
Spēle parādīs kas ko spēlēs!Bet kādā sakarā es FKV esmu apvainojis?Manu rakstīto var iztulkot dažādi....
--------------
Tāpat kā Tavu:
FC Jūrmalas sastāvs ir pietiekoši spēcīgs,lai uzvarētu JEBKURU virslīgas komandu.

Man šķiet algun ka Tu šeit dodi mājienu par ......!
Ka tik nesanāk atbildēt par saviem vārdiem!Skaties man!
, 2014-04-16 16:43, pirms 10 gadiem
Теемu Sахои rakstīja: Marasms tāds , ka tu esi atsaldēts. Skonto stadions vēl nav gatavs, nākamo spēli varēs ārā. Un kāda tev starpība, kur kas spēlē?
Manuprāt, viss ir atkarīgs no finansēm, tā kā Skonto ar naudām nav tā labākā situācija, viņi nevēlas lieki maksāt par citu stadionu izmantošanu, to pašu Hanzas mākslīgo zālienu.Tomēr vienlīdzībai ir jābūt, ja visi spēlē ārā, tad arī spēlē.Tas gan lai paliek uz kluba sirdsapziņas.
, 2014-04-16 16:48, pirms 10 gadiem
Krizhanek rakstīja: Pagājušajā sezonā Skonto aizvadīja spēli Hanzas vidusskolas laukumā, varēja kaut vai tur aizvadīt uz mākslīgā zāliena.
Nevar, jo viņiem vairs neatļauj - arī skolai viņi ir parādā par pagājušā gada laukuma īri...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-16 17:02, pirms 10 gadiem
bets rakstīja: Nevar, jo viņiem vairs neatļauj - arī skolai viņi ir parādā par pagājušā gada laukuma īri...
Skaidrs! Paldies par informāciju! Bet tad jau kaut vai Arkādija stadionā nvevarēja?
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
15

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.