Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gaurača 100. spēlē "Spartaks" iesit savos vārtos, Zjuzins dramatiski izrauj uzvaru

Emils Ozerinskis

Gaurača 100. spēlē "Spartaks" iesit savos vārtos, Zjuzins dramatiski izrauj uzvaru
Edgars Gauračs. Foto: Jūrmalas "Spartaks" Facebook lapa

"Optibet" Latvijas futbola Virslīgā dramatiskā manierē Artūrs Zjuzins izrāva uzvaru RFS vienībai, kura izbraukumā kompensācijas laika pēdējā minūtē ar rezultātu 3:2 pieveica Jūrmalas "Spartaku", sabojājot Edgara Gaurača 100. spēli Virslīgas turnīrā.

Pamatīgu aukstu dušu Jūrmalas "Spartaks" futbolisti saņēma jau pašā mača sākumā. Izpildot spēles pirmo stūra sitienu, Roberts Savaļnieks veica piespēli Vitālijam Jagodinskim, kurš ar galvu ievirzīja bumbu vārtos, panākot rīdziniekiem 1:0 vadību jau otrajā spēles minūtē. Jūrmalnieku nedienas turpinājās arī nākamajās minūtēs. Vēlreiz RFS vārtu guvumu noorganizēja Savaļnieks. RFS malējais aizsargs izdarīja piespēli uz pretinieku soda laukuma vidu, kur "Spartaka" aizsargs Ņikita Bērenfelds, cenšoties apturēt piespēli, raidīja bumbu savos vārtos. Tādējādi jau sešu nospēlētu minūšu laikā RFS pārsvars sasniedza divus vārtus. Spēles laikam nedaudz pārsniedzot desmit minūšu robežu, RFS bija pavisam tuvu trešajam vārtu guvumam, bet Sedriks Kuadio sitienu no pašas vārtu priekšas atvairīja Jevgēņijs Nerugals. Trešo reizi bumba vārtos lidoja mača 18. minūtē, kad Kuadio nometa bumbu Tomašam Šimkovičam, kura vārtu guvumu atņēma soģi, norādot uz aizmugures stāvokli.

Sajutuši pārliecinošu dominanci laukumā, RFS aizsardzība atslāba un "Spartaks" negaidīti izmantoja iespēju samazināt rezultāta starpību. Pēc centrējuma Gabriels Šarpetnjērs ar galvu uzsita bumbu virsū Kasparam Ikstenam, bet vārtsargs bumbu nenoturēja rokās un serbu futbolists Nemanja Belakovičs bija pirmais pie atlēkušās bumbas, triecot to vārtu tīkliņā. Tādējādi spēles 20. minūtē "Spartaks" samazināja starpību līdz minimumam - 1:2. Spēlei sasniedzot pusstundas atzīmi, Savaļnieks veica spēcīgu sitienu no distances, raidot bumbu zem vārtu pārliktņa, bet Nerugals lēcienā izglāba jūrmalniekus no vārtu zaudējuma. Piecas minūtes līdz pirmā puslaika beigām Nerugals vēlreiz izvilka bumbu no lidošanas "Spartaka" vārtos, atvairot tālu un precīzu Aleksandra Solovjova sitienu. Pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 2:1 par labu viesu komandai.

Otrā puslaika ievadā RFS izpildīja vairākus stūra sitienus pie mājinieku vārtiem, taču Nerugala spēle otrajā stāvā jūrmalniekus glāba. Vienā no viesu stūra sitieniem "Spartaks" pārtvēra bumbu un devās ātrajā pretuzbrukumā, bet divreiz dažu sekunžu laikā Savaļnieks, spēlējot bumbā, nopļāva "Spartaka" futbolistus, liedzot Jūrmalas komandai iespēju izlīdzināt rezultātu. "Spartakam" uz rezervistu soliņa šajā spēlē bija tikai trīs laukuma spēlētāji un pirmo maiņu nācās veikt piespiedu kārtā, pēc Rolanda Vagančuka iedzīvošanās traumā. Ap spēles 60. minūti iniciatīvu pārņēma "Spartaks" futbolisti, izveidojot divas vārtu gūšanas situācijas pie Ikstena sargātajiem vārtiem, tostarp no distances bīstami uzsitot Tinam Vukmaničam. Spēles 63. minūtē laukumā devās "Spartaka" ģenerālmenedžeris Edgars Gauračs, aizvadot savu simtu spēli Virslīgas čempionātā.

Otrā puslaika vidū trešo reizi šajā spēlē RFS futbolisti raidīja bumbu vārtos pēc aizmugures situācijas. Rīgas komanda turpināja veidot standarta situācijas pie pretinieku vārtiem, bet lielam skaitam RFS spēlētāju piespiežoties pretinieku soda laukuma, "Spartaks" pārtvēra bumbu un ātrajā uzbrukumā Ričards Enins no labās puses raidīja bumbu Ikstena vārtu tālajā malā, izlīdzinot spēles rezultātu - 2:2. Abas komandas spēles izskaņā veidoja momentus, lai izrautu panākumu un iegūtu trīs punktus. Iespēju izraut panākumu RFS vienībai izniekoja Slavko Blogojevičs, ārpus soda laukuma veicot sitienu pāri vārtu pārliktnim. Spēles pamatlaika beigās par mača varoni varēja kļūt Artūrs Zjuzins, bet no soda laukuma izpildītais sitiens lidoja krietni par augstu mērķa sasniegšanai. Jau kompensācijas laikā trīs punktus RFS vienībai varēja atvest Nauris Bulvītis, bet viņa sitiens ar galvu teju lidoja garām teju tukšiem vārtiem. 94. spēles minūtē Zjuzins reabilitājās par savu iepriekš nerealizēto iespēju. Bumba tika iecentrēta "Spartaka" soda laukumā, kur Latvijas izlases pussargs Zjuzins kritienā aizsniedzās līdz bumbai un izrāva RFS panākumu ar 3:2.

"Spartaks" - RFS 2:3 (1:2)
Vārti: Belakovičs 20', Enins 74' - Jagodinskis 2', Bērenfelds 6' (s.v.), Zjuzins 90'+4
Brīdinājumi: Freimanis, Rečickis - Blogojevičs, Bulvītis
Spartaks: Nerugals, Freimanis, Smirnovs, Bērenfelds, Vagančuks (Korzāns 54'), Vukmaničs, Rečickis, Vardanjans (Fjodorovs 83'), Belakovičs (Gauračs 63'), Enins, Šarpentjērs.
RFS: Ikstens, Savaļnieks, Jagodinskis, Bulvītis, Solovjovs, Isajevs (Vačiberadze 85'), Blogojevičs, Kļuškins (Marusičs 46'), Šiomkovičs, Kuadio (Zjuzins 65'), Malecs.
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs

"Optibet" Virslīgas 2. kārtas spēles

DatumsLaiksSpēleVietaRezultāts
15.03.18:00Metta/LU - RigaHanzas vidusskola1:2 (1:1)
16.03.15:00Spartaks - RFSKauguru vidusskola2:3 (1:2)
16.03.17:00Jelgava - VentspilsJelgavas bāze
17.03.15:00Valmiera Glass/ViA - DaugavpilsVidzemes OC

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS22005:26
2.Riga22003:16
3.Daugavpils11001:03
4.Ventspils11002:13
5.Valmiera Glass/ViA00000:00
6.Jelgava10010:10
7.Spartaks20023:50
8.Liepāja10010:20
9.Metta/LU20021:30

  +3 [+] [-]

, 2019-03-16 17:04, pirms 5 gadiem
Kārtējā cūcene

     [+] [-]

, 2019-03-16 17:14, pirms 5 gadiem
karlsons13 rakstīja: Kārtējā cūcene
Tu par ko?

  -1 [+] [-]

, 2019-03-16 17:16, pirms 5 gadiem
Ja Spartaks būtu to punktu noturējuši, tas būtu pret jebkādu loģiku. Ar 4 spēlētājiem rezervē komanda izskatās pēc kkāda amatieru veidojuma. Ja nebūtu tik kvalitatīvu leģu un Ņerugala vārtos, spēle būtu beigusies krietni ātrāk.
Bet nu, ko dara Gauračš tas ir unikums. Tik ļoti uzvilcis, ka grūsta asistentu, iekarst par katru sūdiņu. Laikam darbs ofisā stipri nogurdina!
Prieks par Zjuzinu, jācer, ka palīdzēs pirms izlases spēlēm atgūt pārliecību.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-16 17:56, pirms 5 gadiem
karlsons13 rakstīja: Kārtējā cūcene
Abiem bija cūcenes.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-16 18:01, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Ja Spartaks būtu to punktu noturējuši, tas būtu pret jebkādu loģiku. Ar 4 spēlētājiem rezervē komanda izskatās pēc kkāda amatieru veidojuma. Ja nebūtu tik kvalitatīvu leģu un Ņerugala vārtos, spēle būtu beigusies krietni ātrāk.
Bet nu, ko dara Gauračš tas ir unikums. Tik ļoti uzvilcis, ka grūsta asistentu, iekarst par katru sūdiņu. Laikam darbs ofisā stipri nogurdina!
Prieks par Zjuzinu, jācer, ka palīdzēs pirms izlases spēlēm atgūt pārliecību.
Gauračš jau pagajušā sezonā kad pie dublieriem uzspēleja par sevi ,,atgādināja,,...jūtas kaut kas īpašs,bet patiesībā tāds ,,caurkritis,,špīlers vien ir...

  +1 [+] [-]

, 2019-03-16 18:10, pirms 5 gadiem
Spēlē laba, prieks bija skatīties. RFS gandrīz samaksāja par to, ka saka domāt par uzvaru jau 10. minūtē

     [+] [-]

, 2019-03-16 18:53, pirms 5 gadiem
Taā arī nesapratu Dainis komentu. Tipa labāk bez GK un leģiem spēlēt un kāst 0:5 kā smiekligais Riherts?

     [+] [-]

, 2019-03-16 18:56, pirms 5 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Spēlē laba, prieks bija skatīties. RFS gandrīz samaksāja par to, ka saka domāt par uzvaru jau 10. minūtē
Tieši tāpat kā pērn,kad bija padsmit punktu priekšā,domās jau gaidīja čempionu banketu.... Šis niķis izskatās raksturīgs šai komandai.
A pēc spēles Spartakam bez variantiem, daži normāli leģionāri kas cenšas kautko individuāli izveidot ,un vis.... Tā īsti negribas ,šo spēlētāju pulciņu, saukt par komandu .

  -1 [+] [-]

, 2019-03-16 19:01, pirms 5 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Taā arī nesapratu Dainis komentu. Tipa labāk bez GK un leģiem spēlēt un kāst 0:5 kā smiekligais Riherts?
Uzsvars bija uz to, ka Spartaks būtu ļoti nožēlojams bez Francūža, Kanādieša un Ņerugala uz laukuma, un tā arī būtu, ka ar 0:3 ierītu. Kas ir labāk, vai vilkt knapi dzīvību bez garantijas par rītdienu, vai attīstīt LV futbola nākotni, to lai lemj katrs pats.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-16 20:02, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Ja Spartaks būtu to punktu noturējuši, tas būtu pret jebkādu loģiku. Ar 4 spēlētājiem rezervē komanda izskatās pēc kkāda amatieru veidojuma. Ja nebūtu tik kvalitatīvu leģu un Ņerugala vārtos, spēle būtu beigusies krietni ātrāk.
Bet nu, ko dara Gauračš tas ir unikums. Tik ļoti uzvilcis, ka grūsta asistentu, iekarst par katru sūdiņu. Laikam darbs ofisā stipri nogurdina!
Prieks par Zjuzinu, jācer, ka palīdzēs pirms izlases spēlēm atgūt pārliecību.
Lai arī komanda izskatās pēc mistikas un amatieru veidojuma, lielajiem PRO no RFS paveicās. Spēle bija visai līdzvērtīga. Ja saspēlēsies, tad nebūs tik traki kā prognozēju. Spartakam ļoti interesanti izskatījās Enins un,laikam, Vukmaničs. Jāpaseko būs vairāk šiem spēlētājiem.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-16 20:36, pirms 5 gadiem
puslaiks rakstīja: Lai arī komanda izskatās pēc mistikas un amatieru veidojuma, lielajiem PRO no RFS paveicās. Spēle bija visai līdzvērtīga. Ja saspēlēsies, tad nebūs tik traki kā prognozēju. Spartakam ļoti interesanti izskatījās Enins un,laikam, Vukmaničs. Jāpaseko būs vairāk šiem spēlētājiem.
Gan jau, ka paveicās. Kaut gan izskatījās galvastiesu pārāki par Spartaku.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-16 20:59, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Gan jau, ka paveicās. Kaut gan izskatījās galvastiesu pārāki par Spartaku.
Bumbas kontroles ziņā, varbūt, arī bija pārsvars, bet uzbrukumā ļoti trūka kreativitātes, tādā ziņā Spartaks bija draudīgāks.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-16 21:04, pirms 5 gadiem
puslaiks rakstīja: Bumbas kontroles ziņā, varbūt, arī bija pārsvars, bet uzbrukumā ļoti trūka kreativitātes, tādā ziņā Spartaks bija draudīgāks.
Spartakam visi leģionāri salikti uzbrukumā. Gan jau, ka viņiem uzbrukums draudīgāks.