Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Jelgava" iesit divus vārtus un apspēlē neizteiksmīgo "Ventspili"

"Jelgava" iesit divus vārtus un apspēlē neizteiksmīgo "Ventspili"
Džeremijs Fernandess. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

"Optibet" Latvijas futbola Virslīgas otrajā kārtā pie uzvaras savā laukumā tika "Jelgava", ar rezultātu 2:1 apspēlējot "Ventspils" futbolistus. Jelgavniekiem vārtus guva leģionāri Džaneiro Purpreharts un Irakli Bidzinašvili.

Spēles pirmajās desmit minūtēs abas komandas radīja situācijas vārtu gūšanai, labākos momentus radot "Jelgavas" gruzīnu pusargam Irakli Bidzinašvili un "Ventspils" nigēriešu uzbrucējam Tosinam Ajegunam. Abu spēlētāju sitieni lidoja pavisam nedaudz garām vārtu stabam. Mača 15. minūtē Džeremijs Fernandess izglāba "mirušo bumbu", no gala līnijas nometot to savam tautietim Džaneiro Purperhartam. "Ventspils" aizsardzība šķietami apstājās, domājot, ka bumba jau bija pametusi laukuma robežas, taču nīderlandietis Purperharts raidīja bumbu vārtos un spēles soģi pret to pretenzijas neizrādīja. Tādējādi "Jelgava" spēles ievadā ieguva vadību ar 1:0. Līdz pirmā puslaika vidum Purperharts ar centrējumu izveidoja vārtu gūšanas iespēju Aivaram Emsim, bet jelgavnieku smailes uzbrucējs raidīja bumbu pāri vārtiem.

Pie pusstundas robežas "Ventspils" soda laukumā tika nozīmēts netiešais brīvsitiens. Kurzemes komandas spēlētāji izrādīja par to pamatīgu neapmierinātību un Eliu Batista saņēma brīdinājumu. Sitienu pa vārtiem izpildīja Bidzinašvili, bet bumba trāpija pa vārtu staba no ārpuses. 32. minūtē pēc stūra sitiena jelgavnieki varēja palielināt rezultāta pārsvaru, bet Ivans Baturins glāba savu komandu. "Ventspils" komanda pirmā puslaika turpinājumā tā arī netika pie nopietnas vārtu gūšanas iespējas, bet jelgavnieku rindās Dāvis Indrāns veica pamatīgu reidu pa laukuma vidu, taču Emsis izniekoja Indrāna piespēli, neļaujot "Jelgavai" tikt pie divu vārtu pārsvara. Pēc neizteiksmīga pirmā puslaika ventspilniekiem nācās doties pārtraukumā ar vienu vārtu deficītu.

Otrā puslaika ievadā "Ventspils" spēle neizskatījās daudz saturīgāka, kurzemniekiem tā arī īsti neliekot Germanam Māliņam glābt jelgavnieku vārtus. Spēles 60. minūtē Purperharts veica reidu pa visu laukuma kreiso malu, apspēlējot vairākus ventspilniekus, un atmeta bumbu soda laukuma priekšā Indrānam. Pussargs bija labā pozīcijā, lai pats izdarītu sitienu pa vārtiem, taču Indrāns izšķīrās par piespēli Bidzinašvili, kurš soda laukumā noguldīja uz mākslīgā zālāja Baturinu un aizmeta bumbu garām "Ventspils" vārtsargam. Tādējādi "Jelgavas" vadība dubultojās, sasniedzot rezultātu 2:0.

15 minūtes līdz spēles izskaņai Dejana Vukiceviča trenētā komanda centās nogādāt bumbu Zemgales komandas soda laukumā ar centrējumiem, taču "Jelgavas" aizsargi droši tika galā ar viesu mēģinājumiem veidot bīstamas situācijas. 77. spēles minūtē pēc stūra sitiena bumbu soda laukumā saņēma Jevgēņijs Kazačoks, bet sitiens bija pagalam nesekmīgs. Desmit minūtes līdz spēles noslēgumam "Ventspils" vienībai beidzot izdevās raidīt sitienu vārtu rāmī. Ventspilnieki no kriesās puses veica centrējumu un Kaspars Svārups uzvarēja otrajā stāvā, raidot bumbu garām Māliņam. Tādējādi Kurzemes vienība panāca rezultātu 1:2 un atlikušajā spēles laikā centās izcīnīt neizšķirtu un iegūt vienu punktu turnīra tabulā. "Jelgava" noslēdzošajās minūtēs bumbu pieturēt pat necentās vairākkārt raidot to prom no sava soda laukuma. Kompensācijas laikā vienatnē pret Beturinu izdevās aizskriet Purperhartam, bet nīderlandiešu uzbrucējam neizdevās pārcelt bumbu pāri ventspilnieku vārtu vīram. Pēdējā spēles stūra sitienā Baturins devās "Jelgavas" soda laukumā, bet maču glābt tas ventspilniekiem neļāva. Līdz ar to Virslīgas turnīra otrajā kārtā pie savas pirmās uzvaras tika arī "Jelgava".

"Jelgava" - "Ventspils" 2:1 (1:0)
Vārti: Purperharts 16', Bidzinašvili 60' - Svārups 81'
Brīdinājumi: Fernandess, Indrāns - Batista, Mamā, Ajeguns, Svārups
Jelgava: Māliņš, Fernandess, Rode, Rašo, Litvinskis, Purperharts (Minkēvičs 90'+3), Biļjans, Indrāns, Lazdiņš, Bidzinašvili (Šarifi 85'), A.Emsis (Čamkins 78').
Ventspils: Baturins, Alsenā (Santošs), Koļesovs, Batista, Stuglis (Mickēvičs 57), Mamā (Vome 81'), Kazačoks, Fortešs, Mordatenko, Ajeguns, Svārups.
Galvenais tiesnesis: Ivars Caune

"Optibet" Virslīgas 2. kārtas spēles

DatumsLaiksSpēleVietaRezultāts
15.03.18:00Metta/LU - RigaHanzas vidusskola1:2 (1:1)
16.03.15:00Spartaks - RFSKauguru vidusskola2:3 (1:2)
16.03.17:00Jelgava - VentspilsJelgavas bāze2:1 (1:0)
17.03.15:00Valmiera Glass/ViA - DaugavpilsVidzemes OC

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS22005:26
2.Riga22003:16
3.Daugavpils11001:03
4.Jelgava21012:23
5.Ventspils21013:33
6.Valmiera Glass/ViA00000:00
7.Spartaks20023:50
8.Liepāja10010:20
9.Metta/LU20021:30

, 2019-03-16 19:02, pirms 5 gadiem
Ventspils šobrīd nekāda...
, 2019-03-16 19:05, pirms 5 gadiem
Jau pret Rigu neskaitot pirmās 20 minūtes jelgavnieki izskatījās ļoti labi, pat labāk nekā konkurenti. Tā acīmredzot nebija sagadīšanās, un te varētu sākt izvērtēt atkārtoti Jelgavas potenciālu šai sezonai. Protams, tikai 2 spēles, bet šeit kaut kas varētu būt.
, 2019-03-16 19:13, pirms 5 gadiem
Piekrītu abiem, augstāk ,rakstītājiem !
Paharam izdevies izveidot konkurētspējīgu komandu , vēl tik vajadzētu bombardieri. Bet ,kam mūsu čempī viņu nevajaga!
, 2019-03-16 20:43, pirms 5 gadiem
Izskatās, ka Jelgavu pirms sezonas priekšlaicīgi norakstīju. Šī būs ļoti interesanta sezona. Jelgavnieki malači.
, 2019-03-16 22:45, pirms 5 gadiem
Labi,ka sakarā ar citām sacensībām šo murgu neredzēju.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
14

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".
Iļja Korotkovs un Mors Tallā. Foto: Kristians Putniņš
8

Vārti puslaika beigās un pusstunda vairākumā ļauj "Audai" tikt pie otrās uzvaras

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas 2024. gada sezonā izcīnīja "Auda", kas ar 1:0 pieveica vairāk nekā pusstundu mazākumā spēlējušo "Daugavpili". Vienīgos vārtus iesita senegāliešu uzbrucējs Mors Tallā.
Maksims Krivuņecs un Havjers Tebass. Foto: Sanita Ieva Sparāne/TonyBet Virslīga
15

''La Liga'' prezidentam viesojoties Rīgā, panākta sadarbības turpināšana ar Virslīgu

Trešdien, 17. aprīlī, viesnīcā “Grand Hotel Kempinski” tika aizvadītā īpaša paneļdiskusija, kurā piedalījās Spānijas futbola čempionāta “LALIGA” prezidents Havjers Tebass, biedrības “Latvijas Futbola Virslīga” valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs, kā arī futbola virslīgas klubu un mediju pārstāvji.