Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Metta" aicina LFF pildīt solījumus un neslēpt informāciju par valdes sēdēm

Rolands Eliņš

"Metta" aicina LFF pildīt solījumus un neslēpt informāciju par valdes sēdēm
Ģirts Mihelsons. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Futbola skola "Metta" šodien nosūtījusi Latvijas Futbola federācijai vēstuli, ko sociālajos tīklos publicējis "Mettas" ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons. Vēstulē aicināts nodrošināt LFF biedrus ar iespēju iepazīties ar LFF valdes sēžu lēmumu pieņemšanas procesu, atgādinot, ka pirms iepriekšējām prezidenta vēlēšanām valdes locekļi apņēmās ievērot caurspīdīgumu par federācijas darbībām.

""Metta" vērs uzmanību, ka LFF sēžu protokols sniedz nepieņemami niecīgu ieskatu valdes sēdes saturā un valdes locekļu argumentācijā," rakstīts futbola skolas vēstulē LFF valdei. "Iepazīstoties ar sēžu protokoliem, piemēram, ieraksts: "Valdes locekļi iesaistās diskusijā", federācijas biedriem kategoriski liedz iespēju detalizēti iepazīties ar katra valdes locekļa lēmuma pamatotību un lēmuma pieņemšanas motīviem."

"Metta" vēstulē uzskata, ka tādējādi LFF valdes sēžu patiesais saturs patiesībā ir pilnībā necaurspīdīgs un aizklāts, kas attiecīgi liedz LFF biedriem izvērtēt valdes locekļu darbu. Tāpat "Metta" nekautrējās vēstulē atgādināt, ka tieši šobrīd LFF valdei būtu jācenšas nodrošināt skaidru pārskatu par valdes locekļu darbību, jo saskaņā ar jaunajiem federācijas statūtiem valdes locekļi par savu darbu var saņemt algu.

"Metta" arī atgādina, ka LFF prezidents Vadims Ļašenko un lielākā daļa valdes locekļu izstrādāja "Latvijas futbola attīstības programmu 2020-2024", kurā cita starpā tika piesaukti labas pārvaldības principi "atklātība" un "atbildība".

"Ņemot vērā, ka LFF biedri, ievēlot esošo valdi, uzticējās paustajiem solījumiem un attīstības programmas saturam, kurā tiek minēta arī Atklātība un Atbildība, tad biedri vēlas redzēt priekšzīmīgu un atklātu rīcību no valdes un "spēju uzņemties atbildību par saviem lēmumiem un rīcību, atbildēt par tiem"," futbola skolas vārdā raksta Ģirts Mihelsons, kurš iepriekš par necaurspīdīgu lēmumu pieņemšanas procesu kritizēja arī iepriekšējo LFF vadību un atbalstīja Ļašenko nākšanu pie Latvijas futbola stūres.

Mihelsona aicinājums ir nodrošināt LFF biedrus ar valdes sēžu audio ierakstu, kas ļautu iepazīties ar lēmumu pieņemšanas procesu un katra valdes locekļa argumentāciju konkrētos jautājumos. Tāpat "Metta" vēstulē pauda savu interesi piedalīties valdes sēdē kā uzaicinātā persona bez balsstiesībām.

Lai arī "Mettas" vēstulē (kuras saņemšanu LFF apstiprinājusi ar 19. februāra zīmogu) neviens valdes loceklis vārdā nav minēts, Mihelsons savos sociālajos tīklos kopā ar vēstuli publicējis jautājumus par valdes locekļa Anda Rozīša darbu un vairāku amatu apvienošanu. Šo vēstuli iespējams sasaistīt ar neseno LFF valdes lēmumu par leģionāru maksas pacelšanu Virslīgas klubiem, kas bija Rozīša priekšlikums.

Sākotnēji šis lēmums bija īsi publicēts LFF mājaslapā, nenorādot neko sīkāk kā vien maksas palielināšanos, taču tam sekoja Virslīgas klubu nosodījums, norādot, ka lēmums pieskaņots vairāku valdes locekļu pārstāvēto organizāciju interesēm. Kā portālam Sportacentrs.com pēc tam norādīja LFF prezidents Vadims Ļašenko, viņš pats par konkrēto priekšlikumu esot balsojis pret, taču pārējo balsu sadalījumu viņš atsacījās atklāt, aicinot nogaidīt valdes sēdes protokola publicēšanu. Neskaitot "Mettas" vēstulē uzsvērto informācijas trūkumu valdes sēžu protokolos, jāatzīmē arī fakts, ka tas parasti tiek publicēts vismaz nedēļu pēc lēmuma pieņemšanas, proti, laikā, kad plašāka interese par pieņemto lēmumu jau zudusi.

Piemēram, informācija par valdes balsojumu leģionāru maksas palielināšanā (Par - Kovaļovs, Pulks, Rozītis, Engelis, Mihaļčuka, Kučinska, pret - Ļašenko, Latkovskis, Mackevičs) kļuva publiski pieejama tikai 14. februārī, deviņas dienas pēc valdes sēdes pieņemtā lēmuma.

     [+] [-]

, 2021-02-16 20:07, pirms 3 gadiem
Milziga cieņa ka meģina.. Cik saprotu tur tas gadu gājums no vienas pilsētas, kartīgi džeki utt Beeeeeeeeeeeet........ Visu laiku Metta kaut kas ir ko teikt.. Tas PR treneris un Mihelsons skaļāki par visiem.. Gatis Mihelsons - FS MettaFS Metta

  -1 [+] [-]

, 2021-02-16 20:41, pirms 3 gadiem
Viss, ok izsakām neapmierinātību, pieprasam caurspīdīgumu utt. Bet kāds šeit sakars ar tā rozīša amatiem/algām? Vienkārši nomelnot cilvēku?

  -1 [+] [-]

, 2021-02-16 21:58, pirms 3 gadiem
Neapspriest LFF lēmumus būtu tas pats, kas necienīt sevi😀! Vismaz kāds drosmīgi sāk izteikties(un ja godīgi nekas nepamatots nav pajautāts). Indriksona mafijas laikos neviens vienkārši runāt nedrīkstēja...

  +2 [+] [-]

, 2021-02-17 00:17, pirms 3 gadiem
Nedrīkst publicēt audio sēžu ierakstus. Tad atklātībā nāktu valdes futbola analfabētisms. Pašu noteiktās lielās algas par dažu stundu piedalīšanos "zūmos" un citas LFF shēmas.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-17 09:59, pirms 3 gadiem
bebrs12345678 rakstīja: Neapspriest LFF lēmumus būtu tas pats, kas necienīt sevi😀! Vismaz kāds drosmīgi sāk izteikties(un ja godīgi nekas nepamatots nav pajautāts). Indriksona mafijas laikos neviens vienkārši runāt nedrīkstēja...
Neesi tik naivs, izlasi rakstu līdz galam un padomā. Mihelsonam pie vienas vietas caurspīdīgums, viņam vienkārši kremt, ka valde pēc Rozīša iniciatīvas nobalsoja par leģu maksas celšanu (ņem vērā, ka pats Ļaška balsoja pret to). Mihelsons domā, ka Ļaška ir viņa draugs un tagad gaudo par šo vienu konkrētu lēmumu.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-17 10:16, pirms 3 gadiem
Mihelson ir liekulis. Pirms gada uzbruka Gorkšam un slavēja Ļašekno par to, ka viņš spēj izveidot komandu, bet tagad pats Ļašenko uzdevumā nodarbojas ar viņa komandas biedru nomelnošanu. Pretīgi.

     [+] [-]

, 2021-02-17 14:21, pirms 3 gadiem
Vienu es nesaprotu.Mihelsona kungs bija viens no aktīvākajiem cīnītājiem ārkārtas kongresu rīkošanā,ar skaidru neslēptu domu.Jūs taču savu panācāt.Ko gribējāt to ievēlējāt,gan valdē ,gan prezidenta krēslā.Ko tagad puksti?Saņem savus augļus.