Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

"Babīte": "Klusāk brauksim, tālāk tiksim..."

"Babīte": "Klusāk brauksim, tālāk tiksim..."
"Babīte" gatava debijai Virslīgā
Foto: SK "Babīte"

Virlsīgas komandas turpina gatavoties 2017. gada sezonai. Vienīgā līgas jaunpienācēja "Babīte" līdz šim brīdim nav pārāk daudz ziņojusi par savām sekmēm starpsezonā, taču tas nenozīmē, ka nenotiek darbs pie sastāva komplektācijas un kluba licencēšanas.

Kamēr kluba vadība ar visiem spēkiem ir iesaistīta Virslīgas licencēšanas procesā, komanda aktīvi gatavojas gaidāmajam turnīram. Kā allaž, ziemas treniņus klubs aizvada Babītes Sporta Kompleksā, kura funkcionalitāte ļauj aizvadīt daudzpusīgus un plašus treniņus.

Komandas sastāvā būtisku izmaiņu nav. Pirmajā spēlē pret "Liepāju" nevarēs piedalīties Aleksejs Saveļjevs, kurš atrodas Latvijas jaunatnes izlases rindās Krievijā, kā arī vārtsargs Jaroslavs Morozs, kurš ir izsaukts uz U-21 izlases selekcijas nometni. Pēdējā brīdī tika panākta vienošanas ar Niku Savaļnieku . Par Nika palīkšanu komandā līdz galam nebija skaidrības, jo viņš ar ģimeni dzīvo Valmierā un nevar pilnā mērā piedalīties komandas treniņu procesā. No sākuma bija bažas par to, ka Niks nepaliks komandā, bet šobrīd ir skaidrs, ka vismaz Ziemas kausa izcīņā mēs viņu redzēsim komandas rindās. Par tālāko sadarbību "Babīte" sola ziņot vēlāk. Ar komandu trenējas arī daži jaunie latviešu spēlētāji, kuri vēl nesen ir spēlējuši Virslīgā. Viņu skaitā Vlads Rimkus un Raivis Vītolnieks.

Kas attiecās uz leģionāriem, tad šeit ir nelielas izmaiņas. Komandu pameta serbi Nenads Vasičs un Miodrags Todorovičs, bet viņu vietā klubā uz pārbaudes laiku ir ieradušies divi jaunie brazīlieši, ar kuriem būs iespēja iepazīties Ziemas kausa laikā. Abi jaunieši esot iejutušies viņiem netipiskajos ziemas apstākļos un ir gatavi sevi pierādīt. Joprojām komandas rindās aktīvi trenējas Maskavas “Spartak” audzēknis, krievs Dmitrijs Hohlovs. Pavisam drīz klubā no Tulas “Arsenal” atgriezīsies Ričmonds Nketija, 2013. gada Pasaules čempionāta bronzas medaļu ieguvējs Ganas U-20 valstsvienības rindās. Papildus klubs gaida vēl vienu Ričmonda tautieti no kluba Medeama S.C Bismarku Oppongu, kuram arī ir pieredze dažādās Ganas jaunatnes izlasēs.

Licencēšanas procesā ir palikuši pēdējie posmi, un pēc Ziemas kausa beigām klubs izstāstīs visu nedaudz sīkāk, kā arī klubam būs vēl daži svarīgi paziņojumi. Šobrīd aktīvi tiek veidota kluba mājaslapa, lai tur varētu publicēt visus oficiālus paziņojumus. Pavisam drīz tā tiks prezentēta plašai publikai. Februārī klubam ir ieplānota treniņnometne Polijā, pēc kuras rezultātiem tiks veidots komandas sastāvs Virslīgas sezonai.

"Babītes" pārejas

AtnācaBaumas par atnākšanu / pārbaudāmieAizgājaBaumas par aiziešanuNerealizējušies transfēri
Nketija (a); Oppongs (p); Vlads Rimkus (p); Vītolnieks (a); Ziļs (u); Freitas (p); Oirans (p)Vasičs (a); Todorovičs (p)

"Babītes" pārbaudes spēles

DatumsVietaPretinieks
17.01OSCLiepāja
23.01OSCMetta/LU
31.01OSCRFS
09.02MarijampoleSūduva
14.02OSCUtenis
22.02OSCDaugavpils

Informāciju sagatavoja: Eduards Petrovs - SK “Babīte” preses sekretārs


, 2017-01-16 22:51, pirms 7 gadiem
Prieks, ka darbs notiek. Cerams būs arī pozitīvs rezultāts. Jācenšas noturēt Savaļnieku komandā, jo skaidrs, ka gan viņš pats jau sen pelnījis spēlēt Virslīgā, gan arī klubam uzbrukuma līnijā tas būtu nopietns spēks. Vēl ir pāris spēlētāji padomā, ar kuriem Babīte varētu pastiprināties, bet par to, protams, lai pats klubs lemj.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
3

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.