Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Jūrmala" plāno 8-9 leģionārus, ar komandu trenējas arī Daniels Ola

"Jūrmala" plāno 8-9 leģionārus, ar komandu trenējas arī Daniels Ola
Daniels Ola "Jūrmalas" kreklā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kamēr daudzi Latvijas klubi tikai pamazām mostas no ziemas miega, "Jūrmala" jau starpsezonas ievadā trenējas ļoti kuplā skaitā un ir pieaicinājusi virkni leģionāru. Starp jūrmalnieku futbolistiem manāms arī bijušais komandas līderis Daniels Ola, par kura iespējamo palikšanu gan vēl nav skaidrības.

"Pagaidām vēl neesam konkrēti vienojušies. Viņš ir gatavs palīdzēt komandai, bet vēl ir jānokārto dažas nianses," par Daniela Olas iespējamo pievienošanos "Jūrmalai" sarunā ar Sportacentrs.com sacīja kluba izpilddirektors Andrejs Karacejevs. Ola savulaik "Jūrmalā" pavadīja pusotru gadu, bet pēdējo pusotru sezonu spēlēja Daugavpils "Daugavā". Jau šobrīd esot panākta vienošanās ar daudziem leģionāriem, un Karacejevs prognozēja, ka kopējais ārzemnieku skaits varētu sasniegt astoņus vai deviņus spēlētājus.

"Jūrmalā" esot futbolisti no Dienvidamerikas un Spānijas, no kuriem vakar Latvijā ielidoja arī 22 gadus vecais Argentīnas U23 izlases spēlētājs Lukass Trekariči. Viņš savulaik spēlējis "Sevilla B", bet 2012./13.gadā bija vienā līgā ar Māri Verpakovski – Grieķijas pēc spēka 2.līgas klubā "Kallithea". Galvenais treneris Mihails Koņevs īpaši esot uzteicis 21 gadu veco argentīniešu izcelsmes Šveicē dzimušo centra uzbrucēju Kevinu Gisi. Viņš pirms tam spēlēja dzimtās Ženēvas klubā "Servette", bet šīs sezonas sākumā aizvadīja divus mačus vienā no Spānijas pēc spēka trešās līgas līderēm "Alcoyano".

No pagājušās sezonas vietējiem spēlētājiem "Jūrmala" vēloties likt uzsvaru uz gados jaunajiem futbolistiem – kā piemēram, Daniilu Ulimbaševu, Artjomu Loginovu un Kirilu Grigorovu. Tiesa, komandā nepalika cits U21 izlases kandidāts Jānis Krūmiņš, kuru Koņevs pēc čempionāta beigām nosauca kā vienu no "Jūrmalas" labākajiem spēlētājiem šajā sezonā. "Jūrmalā" nav palicis arī otrs vārtsargs Alberts Nikoļskis, savukārt treniņā piedalījās 23 gadus vecie Igors Labuts un Kristaps Dzelme.

Labuts pagājušās sezonas otro pusi pavadīja "Ilūkstē", bet Dzelme, pirms tam spēlējis Lietuvā un Rumānijā, iepriekšējā gada otrajā pusē bija Narvas "Trans" pamatvārtsargs. "Mūsu ceļi šķīrās. Nesapratām viens otru. Tā bija abpusēja vienošanās," abu vārtsargu aiziešanu no komandas komentēja Karacejevs. "Jūrmalai" pievienosies arī 26 gadus vecie aizsargi Māris un Mārcis Savinovi, kuri iepriekšējā sezonā pārstāvēja "Mettu"/LU.

Jau rīt "Jūrmala" izbraukumā tiksies ar Somijas spēcīgāko klubu Helsinku HJK, kas ir izcīnījis 26.čempiona titulus.


, 2014-01-16 13:53, pirms 10 gadiem
Riktīga pilsētas komanda... Jau tagad redzu vīziju, ka cilvēku straumes plūst uz Slokas stadionu, lai klātienē vērotu savus varoņus
, 2014-01-16 14:07, pirms 10 gadiem
Viens jautājums: Nafig 8-9 leģionāri, ja var spēlēt vien 5?

Protams, Ola, Trekariči, Gisi ir visai labi spēlētāji

No otras puses, ja spēlēs max skaits, 5 leģionāri (nevis kā Skonto pagājušajā sezonā pieteica ar laikam 9, bet nopietni spēlēja vien 2-3 no viņiem) un būs laba rotācija starp visiem leģionāriem, tad ir OK
, 2014-01-16 14:23, pirms 10 gadiem
Pavīdēja informācija, ka mainījušies kluba saimnieki; vai par to kaut kas ir zināms?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Vitinka
, 2014-01-16 15:14, pirms 10 gadiem
Ja Jūrmala te taisās par baigāko LV grandu kļūt, tad nesaprotu, kamdēļ viņiem Savinovus vajag? Mettā diez ko pārliecinoši nespēlēja..
, 2014-01-16 15:22, pirms 10 gadiem
puslaiks rakstīja: Ja Jūrmala te taisās par baigāko LV grandu kļūt, tad nesaprotu, kamdēļ viņiem Savinovus vajag? Mettā diez ko pārliecinoši nespēlēja..
Bus kas speelee pie dublieriem.
Rigas daugavai lidzigs staasts nem visus peec kaartas.
, 2014-01-16 15:49, pirms 10 gadiem
valencia the best rakstīja: Bus kas speelee pie dublieriem.
Rigas daugavai lidzigs staasts nem visus peec kaartas.
Piemēram?
, 2014-01-16 16:18, pirms 10 gadiem
Ļoti interesanti būs jaunos dienvidamerikāņus pavērot, gaidu Ziemas kausa sākumu. Protams, negribas slavēt pirms nav darbībā redzēti, bet šaubos, ka Argentīnas U-23 izlasē spēlētu viduvējības. Cits jautājums, kā Jūrmalai vispār izdevās pie viņa tikt? Bet nu šos var saukt par piesaistīšanas vērtiem leģionāriem, nevis kārtējās viduvējības no Krievijas 1. līgas lejasgala komandām. Vēlu Jūrmalai veiksmi, patiesi patīk, ka komandai ir ambīcijas, jo pērnajā sezonā tieši tā, manuprāt, pietrūka. Galvenais labu sastāvu noturēt līdz sezonas beigām, ja tiešām plānos ir cīņa par Eirokausiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.