Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Gutkovskis finišā pirmoreiz mēneša labākais, starp treneriem - Pučinsks

Gutkovskis finišā pirmoreiz mēneša labākais, starp treneriem - Pučinsks
Vladislavs Gutkovskis
Foto: Juris Gutmans

Žurnālistu balsojumā par šīs SMScredit.lv Virslīgas sezonas oktobra/novembra labāko spēlētāju pārliecinoši atzīts ''Skonto'' uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis, savukārt Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā labākā trenera balvu saņems ''Ventspils'' galvenais treneris Jurģis Pučinsks.

Kopā ar Vladislavu Gutkovski mēneša labākā spēlētāja balvai tika izvirzīti arī Gints Freimanis ("Jelgava"), Ahmeds Abdultaofiks ("Ventspils"), Čeiks Diaņs ("Ventspils") un Igors Savčenkovs ("Jelgava").

Vladislavs Gutkovskis oktobrī un novembrī piedalījās visās piecās savas komandas spēlēs, izcilāko sniegumu demonstrējot tieši 34., 35. un 36.kārtas mačos, kad ar deviņiem vārtu guvumiem sekmēja "Skonto" uzvaras pār "Jūrmalu" (7:1) un Rīgas" Daugavu" (4:2), savukārt abi komandas vārti pret "Ventspils" (2:4) šoreiz trīspunktus tabulā ierakstīt neļāva. Lieliskā sezonas izskaņa ļāva Vladislavam atgūt čempionāta snaipera godu un sezonu noslēgt kā rezultatīvākajam SMScredit.lv Virslīgas spēlētājam - 28 vārti.

Par mēneša labāko treneri atzītais Jurģis Pučinsks otro gadu pēc kārtas aizvedis ventspilniekus līdz Virslīgas čempiona titulam, sezonas izskaņā demonstrējot tādu stabilitāti, kādu konkurenti varēja tikai apskaust. Bez panākumiem pār Jūrmalas ''Spartaku'' (2:1) un "Skonto" (4:2) sekoja vēl trīs sausās uzvaras pār "Jelgavu" (2:0), "Daugavpili" (2:0) un Daugavpils "Daugavu" (4:0), kas ļāva ne tikai priekšlaicīgi nodrošināt čempiona titulu, bet arī to godam apliecināt līdz pat sezonas pēdējai spēles minūtei. Augsta motivācija, disciplīna un ambīcijas ir faktori, kas raksturo ventspilnieku galvenā trenera Pučinska vērtības, kas, kā redzams, ir čempionu titulu veicinošas.

Atgādinām, ka mēneša labākā futbolista titula kandidātus izvirza LFF Treneru padome un Latvijas Futbola Virslīga, kam seko Latvijas sporta žurnālistu balsojums, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

Abi balvu saņēmēji svinīgi tiks sumināti LFF Gada laureātu vakarā, kas risināsies 5.decembrī. Labākajam mēneša trenerim un spēlētājam tiks piešķirta piemiņas balva un dāvana no sporta preču veikala ''Sportland''.

2014.gada Virslīgas labākie spēlētāji

MēnesisSpēlētājs (klubs)
Marts/aprīlisŽigajevs ("Ventspils")
MaijsJ.Ikaunieks ("Liepāja")
JūnijsGauračs ("Spartaks")
JūlijsGauračs ("Spartaks")
AugustsIkstens ("Jelgava")
SeptembrisJ.Ikaunieks ("Liepāja")
Oktobris/novembrisGutkovskis ("Skonto")

2014.gada Virslīgas labākie treneri

MēnesisSpēlētājs (klubs)
Marts/aprīlisPučinsks ("Ventspils")
MaijsBeškarevs ("Jelgava")
JūnijsPertija ("Skonto")
JūlijsPiļipčuks ("Spartaks")
AugustsAstafjevs ("Jelgava")
SeptembrisDobrecovs ("Liepāja")
Oktobris/novembrisPučinsks ("Ventspils")

Izmantotie resursi:
futbolavirsliga.lv


, 2014-11-15 15:57, pirms 9 gadiem
šeit variantu nebija
pučinskim 5-0-0
dobrikam 4-1-0
Un ja skatamies ar kādiem rezultātiem Beškarevs savulaik tika par labāko,kaut Dobrikam ja nemaldos bija toreiz 100% ,un uzvara pār Beškarevu,tad šoreiz citi varianti pat nemēdza būt!
ventspilnieki varat lepoties ar savu treneri!
sveiciens arī no Liepājas puses!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-15 16:01, pirms 9 gadiem
Gaidām jaunumus par GuttiVlad un Janci jaunām karjeras iespējām..Cerams, ka šie futbolisti jau šogad spers soli augstākās līgās nekā virslīga un turpinās progresēt. Novēlu viņiem abiem nepalikt virslīgā un izaugt par Lv nākotnes snaiperiem...
, 2014-11-15 16:03, pirms 9 gadiem
elmaars rakstīja: Nu tie pretinieki taadi passvaki Gutkovskim bija.
Tie kuri Gutkovskim ielika 3 ,tiem ar to sajēgu ir kā ir!Taisīti cipari!
, 2014-11-15 16:03, pirms 9 gadiem
Manuprāt Paharam vajadzēja tomēr Gutkovski paņemt izlasē lai aposta gaisu un iepazīstas ar Lv skvadu, nav jau obligāti jālaiž laukumā...
, 2014-11-15 16:06, pirms 9 gadiem
Paņēma Ikaunieku- čalis savu talatu un futbola intelektu parādīja jau pirmajā spēlē, kāpēc gan Gutti nevarētu izlaist uz 5min rītdienas mačā...
, 2014-11-15 16:10, pirms 9 gadiem
angelos33 rakstīja: Manuprāt Paharam vajadzēja tomēr Gutkovski paņemt izlasē lai aposta gaisu un iepazīstas ar Lv skvadu, nav jau obligāti jālaiž laukumā...
Gutkovski vajadzēja tāpat kā Ikaunieku ņemt BK mačos!Uzskatu ka Gutkovskis uz šobrīdi ir labāks kā Šabala!Bet Šabala ir tas kas liedz iespēju iesaistit šo uzbrucēju,citādi vēl gadīsies ka pierādīs sevi(tāpat kā janka),un būs spiediens!
Šabala pagaidām ir nulle!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-15 16:34, pirms 9 gadiem
Kas tas Ruben Martinez ir? Tas maz zin par ko balso?
Un kāpēc Neimaņa kungs ,,pasūtīja ... ,, šo balsojumu?
, 2014-11-15 16:51, pirms 9 gadiem
Vispār šī sistēma galīgi garām!
Meneša beigās katras komandas treneris nosauc savas komandas labāko špīleri,un tālāk tiek balsots par 10 kandidātiem,kā skaita balsis tur? ir variantu,bet šāds balsojums ir priekš kaķiem un visādus tur pleybojus mest laukā no balsojuma!
, 2014-11-15 18:37, pirms 9 gadiem
Pilnīgi pelnīti, nav ko piebilst!
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
117

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".