Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Ikaunieks mēneša labākais futbolists Virslīgā, treneris - Dobrecovs

Ikaunieks mēneša labākais futbolists Virslīgā, treneris - Dobrecovs
Dāvis Ikaunieks
Foto: Mārtiņš Sīlis

Žurnālistu balsojumā par šīs SMScredit.lv Virslīgas sezonas septembra labāko spēlētāju atzīts FK ''Liepāja'' pussargs Dāvis Ikaunieks. Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā labākā trenera balva trešo reizi šosezon ceļos uz Liepāju, un to saņems Viktors Dobrecovs.

Gluži kā pērn, arī šogad balsojumā par mēneša labāko spēlētāju iesaistījās arī sporta žurnālisti no visiem Latvijas reģionu centriem, kur mājo kāda no SMScredit.lv Virslīgas komandām, turklāt jaunums ir līdzjutēju balsojums vietnē Facebook.com, kur ikvienam bija iespēja savam favorītam palīdzēt iegūt balsojuma punktus.

Šoreiz balsojumam tika izvirzīti 6 spēlētāji, četriem pārstāvot čempionāta līdervienību ''Liepāja''. Kopā ar Ikaunieku balsojumam tika izvirzīti arī Kristaps Grebis, Kristians Damiens Torres, Valērijs Afanasjevs, kā arī Ndue Mujeci (FK ''Ventspils'') un Vladislavs Gutkovskis (''Skonto'' FC).

''Liepāja'' septembrī aizvadīja trīs spēles, tai skaitā izbraukuma cīņu ar ''Skonto FC''. Visos mačos tika izcīnītas uzvaras, bet vēl augusta izskaņā Kurzemes derbijā ''Liepāja'' izcīnīja uzvaru savā laukumā ar 3:2. Runājot par aizvadītā mēneša mačiem, vispirms ar 4:0 tika uzveikta ''Daugavpils'', kam sekoja uzvara pār ''Skonto FC'' (2:1) un panākums ar 2:0 pret ''Spartaku''. Visas uzvaras tika gūtas pretinieku laukumos, kas panākumiem piešķir papildus vērtību. Ikaunieks šo spēļu ietvaros izcēlās ar diviem vārtu guvumiem cīņās pret ''Daugavpili'' un ''Spartaku''.

Kā minēts, balsojumā piedalījās arī futbola līdzjutēji, kuriem bija iespēja nobalsot par vienu vai vairākiem kandidātiem vietnē facebook.com/futbolavirsliga. Šoreiz futbola līdzjutēju balsojumā vislielāko atbalstu guva Kristaps Grebis (178 balsis), aiz sevis atstājot komandas biedru Dāvi Ikaunieku (131) un Ndue Mujeci (112). Līdz ar to minētie futbolisti kopējam balsojumam saņem attiecīgi 3, 2 un 1 punktu.

Zīmīgi, ka žurnālistu balsojumā lai arī lielāko punktu skaitu savāca Ikaunieks (32), visbiežāk maksimālo 3 punktu vērtējumu saņēma Afanasjevs, kurš bija abu vārtu autors uzvarā pār ''Skonto FC''. Ikaunieks visaugstāko vērtējumu žurnālistu balsojumā saņēma 5 reizes (tāpat arī Toress), savukārt Afanasjevs - 7!

Atgādinām, ka mēneša labākā futbolista titula kandidātus izvirza LFF Treneru padome un Latvijas Futbola Virslīga, kam seko Latvijas sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

ŽurnālistsMedijsIkaunieksGrebisAfanasjevsTorresMujeciGutkovskis
Agris SuveizdaSportacentrs.com1-32--
Kristaps PlaumsLETA1-3-2-
Andris SudmalisKurzemes Vārds123---
Matīss TimofejevsLTV32---1
Rihards ĻesinsKurzemes Vārds231---
Pēteris NeimanisVentas Balss3-2-1-
Almants PoikānsLETA32---1
Jānis BendziksDELFI2--3-1
Krišs UpenieksSportacentrs.com/JV21-3--
Ilvars KoscinkevičsSporta Avīze31-2--
Anatolijs KreipānsSporta Avīze/SWH--321-
Edmunds NovickisSportacentrs.com21-3--
Igors AmeļkaСейЧас1-32--
Iļja PoļakovsLaikraksts Diena1--32-
Roberts VīksneNABA3---21
Ruben MartinezOneNilUp.com-1-32-
LFF--32-1
LFV2-3--1
Līdzjutēju balsojums Facebook23--1-
KOPĀ32162425116

Izmantotie resursi:
Par Sportland mēneša labāko spēlētāju atzīts...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-15 17:31, pirms 9 gadiem
Diezgan nospiedošs pārsvars Liepājai sezonas garumā gan spēlētāju, gan treneru nominācijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-16 09:14, pirms 9 gadiem
Uz priekšu ,Dāvi, brāļa pēdās!
, 2015-10-16 10:15, pirms 9 gadiem
Malači! Prasīt DIVIEM "Kurzemes Vārda" žurnālistiem, kuri bāzējas Liepājā. Tad jau visiem KV žurnālistiem varēja prasīt.
, 2015-10-16 20:11, pirms 9 gadiem
Pelnīti! Ar to arī apsveicam! Turpiniet cīnīties, un rezultāts neizpaliks!
, 2015-10-16 21:39, pirms 9 gadiem
valtcis rakstīja: Malači! Prasīt DIVIEM "Kurzemes Vārda" žurnālistiem, kuri bāzējas Liepājā. Tad jau visiem KV žurnālistiem varēja prasīt.
kur LU lapa?
Andris Krušatins ar "Liepāju" kļuvis par Latvijas čempionu, bet nu ir "Grobiņas" kapteinis. Foto: Aiga Veisa

Ilgi gaidītais derbijs: bagātā "Liepāja" pret liepājnieku iemīļoto debitanti "Grobiņu"

"TonyBet" Virslīgas septītā kārta futbolā noslēgsies ar divām spēlēm ceturtdienas vakarā. Vispirms plkst. 17.30 tiksies "Grobiņas SC"/LFS un "Liepāja", bet plkst. 19.30 "Jelgava" uzņems "Valmieru". Abu maču tiešraides portālā Sportacentrs.com, pirmās spēles tiešraide arī kanālā TV4.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
14

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".
Iļja Korotkovs un Mors Tallā. Foto: Kristians Putniņš
8

Vārti puslaika beigās un pusstunda vairākumā ļauj "Audai" tikt pie otrās uzvaras

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas 2024. gada sezonā izcīnīja "Auda", kas ar 1:0 pieveica vairāk nekā pusstundu mazākumā spēlējušo "Daugavpili". Vienīgos vārtus iesita senegāliešu uzbrucējs Mors Tallā.