Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

D. Ikaunieks: "Nezinu, kāpēc iepriekš nespēju gūt vārtus – varbūt vaina bija galvā"

Agris Suveizda

D. Ikaunieks: "Nezinu, kāpēc iepriekš nespēju gūt vārtus – varbūt vaina bija galvā"
Dāvis Ikaunieks šosezon ir guvis piecus vārtus
Foto: Māris Greidāns

Dāvis Ikaunieks ļoti veiksmīgi izgāja uz maiņu, gūstot divus vārtus un nodrošinot "Liepājai" vērtīgu uzvaru pār SMScredit.lv Virslīgas līderi Rīgas "Skonto" (2:1). Sarunā ar Sportacentrs.com 20 gadus vecais futbolists gan nesteidza krist eiforijā un sacīja, ka šī ir tikai viena spēle un tā negarantē arī tikpat vārtiem raženu turpinājumu. Dāvis Ikaunieks vārtus nebija guvis jau vairāk nekā trīs mēnešus.

"Liepāja" pirmā puslaika izskaņā ielaida visai kuriozus vārtus, taču ne mazāk veiksmīgs bija arī Dāvja Ikaunieka pirmais vārtu guvums, kurā izdevās izmantot pretinieku vārtsarga un aizsargu nesaprašanos soda laukumā: "Treneris vienmēr saka, ka man jābūt pie tālā vārtu staba. Beidzot tur arī biju, bumba kaut kādā veidā nonāca pie manis, un iesitu."

Vaicāts, vai šie divi vārti nozīmē, ka pārliecības problēmas tagad ir pārvarētas, Dāvis Ikaunieks nesteidza notikumiem pa priekšu: "Nezinu, nezinu. Tagad tā jau bija tikai viena reize. Tāpat iesitu vārtus arī pret "Ventspili" [2:0], taču pēc tam viss – vairs nevarēju neiesist. Kur bija vaina? Galvā, psiholoģijā, nezinu. Jāstrādā."

Pirms izlašu pārtraukuma zaudējumā pret "Jelgavu" (0:1) Dāvis Ikaunieks devās pamatsastāvā, bet pret "Skonto" pirmo puslaiku viņa vietā spēlēja Toms Gucs: "Bija problēmas ar ceļgalu. Arī ar Latvijas U21 izlasi nedevos uz Šveici. Tā vismaz teica treneris [ka negāju pamatsastāvā traumas dēļ]. Varbūt vienkārši slikti spēlēju, tāpēc neizgāju. Jāprasa trenerim. Cīņa par bronzu? Treneris saka, ka galvenais katrā spēlē cīnīties par uzvaru un neskatīties tabulā. "

Arī pirmajā U21 izlases spēlē pret Horvātiju (1:3) Dāvis Ikaunieks devās starta vienpadsmitniekā, taču jau 49. minūtē uzreiz pēc pirmajiem ielaistajiem vārtiem tika nomainīts: "Mani jau bija paredzēts nomainīt ap 65. minūti, taču pats palūdzu maiņu, jo sāpēja ceļgals."

Par spīti pieklājīgai cīņai pret grupas uzvarētājiem horvātiem, turnīra pēdējā spēlē Šveicē Latvijas U21 izlase cieta pamatīgu sakāvi – 1:7. Dāvis Ikaunieks pieļauj iespēju, ka komanda varbūt nebija pilnībā noskaņojusies: "Nezinu. Citi saka, ka zaudējām varbūt tādēļ, ka līdzīgi nospēlējām pret Ukrainu [1:2], kur piekāpāmies tikai pašā galotnē. Tagad arī pret horvātiem bija it kā līdzīga spēle, un varbūt domājām, ka tāpat būs arī Šveicē. Kārtīgi nesagatavojāmies un uzreiz dabūjām iekšā. Pēc spēles treneris neko neteica – viņam vienkārši nebija, ko teikt."