Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Treneru tēzes: "Tukumam" uz spēli neizgāja viens futbolists, "Valmierai" - četri

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Treneru tēzes: "Tukumam" uz spēli neizgāja viens futbolists, "Valmierai" - četri
Tamazs Pertija / Foto: Ivars Veiliņš, FK "Jelgava"

Aizvadītajā svētdienā un pirmdienā norisinājās četras Virlsīgas 7. kārtas spēles, savukārt Liepājas un "Spartaka" duelis ir pārcelts uz septembra vidu. Portāls Sportacentrs.com piedāvā visu preses konferenču apkopojumu.

FK Tukums 2000/TSS – Riga FC 1:5

Jurģis Kalns (FK Tukums 2000/TSS): "Pirms spēles teicu puišiem, ka "Riga" nekur nesteidzas"

- Iznācām no ģērbtuvēm, bet neiznācām visi. Likās, ka kaut kas tāds notiek tikai anekdotēs. Uzreiz dabūjām 0:1. Atgadījums ar [lietuvieša Edgara Žarska] neiznākšanu no ģērbtuvēm parāda to, ka nebijām līdz galam gatavi. Pie negatīva rezultātā centāmies spēlēt savu futbolu, brīžiem tas sanāca. Taču tad ielaidām otros vārtus... Negribu atkārtoties, taču teju visus vārtus ielaižam pēc bērnišķīgām kļūdām. Komunikācijas trūkums. Ir epizodes, kad viens aizsargs nevar citam pateikt, kur ir pretinieku spēlētājs. Tādas komandas kā "Riga" par šādām kļūdām sodu. "Riga" ir liela komanda ar lieliem uzdevumiem, kamēr mums ir savi uzdevumu.

- Vai vari atzīt, ka tās kļūdas bieži rodas no tā, ka pretinieki vienkārši ātrāk domā, ātrāk skrien?
- Arī, taču mēs to visu zinām. 50 tūkstošus reizes dienā to atkārtojam. Paņemsim par piemēru autus, pēc kuriem ļoti bieži atdodam bumbas pretiniekiem. Jā, pretinieki ir ātrāki. Taču nevar teikt, ka mēs stipri atpaliekam. Es pirms spēles teicu puišiem, ka "Riga" tieši pretēji nekur nesteidzas. Jo viņi ir pārliecināti par sevi, viņi ir līderi. Mēs varējām to izmantot, taču ātri ielaistie vārti un kļūdas neļāva mums sasniegt vēlamo rezultātu.

- Pie 1:3 bija ticība, ka var izglābties?
- Jā. Guvām vārtus un pēc tam tikām pie ļoti labas standartsituācijas. Centrējums neizdevās, pēc tam uzreiz aizgāja pretuzbrukums un bērnišķīgi pieļautā kļūda. Pat no kosmosa varēja redzēt, ka tiks iedota piespēle [Romānam] Debelko, taču mēs sākām skriet tikai tad, kad viņš jau saņēma bumbu. Tas jau bija piecas sekundes par vēlu.

- Raivis Vītolnieks izgāja un uzreiz guva vārtus.
- Viņš ir noilgojies pēc futbola. Taču Raivim ir viena īpašība, ko es tagad neatklāšu, bet tas traucē viņam līdz galam atvērties.

Oļegs Kononovs (Riga FC): "Bija svarīgi, lai šis rotācijas sastāvs uzvarētu"

- Mums piederēja pārsvars, no kā izrietēja gūtie vārti un izveidotie momenti. Esam apmierināti ar uzvaru, gatavojamies nākamajai spēlei.

- Cik šī spēle atšķīrās no iepriekšējām? Cik nopietnu pretestību izrādīja tukumnieki?
- Mājinieku komanda atrodas pēdējā vietā. Mēs bijām favorīti, ko arī pierādījām laukumā. Mums šodien nepiedalījās virkne futbolistu, kuri nāca laukumā iepriekšējās spēlēs. Esmu apmierināts ar sastāvā pēc traumas atgriezušos futbolistu sniegumu. Šeit runāju par Steniu Žunioru, Rodžeru un Angulo, kurš aizvadīja savu pirmo maču. Priekšējās līnijas spēlētājiem bija būtiski atzīmēties ar rezultatīvām darbībām. Bija svarīgi, lai šis rotācijas sastāvs uzvarētu.

- Kāpēc Angulo nespēlēja pirmajos mačos?
- Sagatavošanās posma sākumā viņš iedzīvojās savainojumā. Visu šo laiku viņš ārstējās. Taču pagaidām tas vēl nav tas Angulo, kuru mēs gaidām. Pagaidām viņš vēl uzņem formu.

- Ritvars Rugins un Jākubs Hora palika rezervē trīs kartīšu dēļ?
- Precīzi. Šeit nav ko slēpt.

FK Metta – RFS 0:1

Andris Riherts (FK "Metta"): "Ar tādu atbalstu nākamajās spēlēs noteikti būs rezultāts"

- Paldies visiem, kas atnāca uz spēli - atbalsts bija jūtams. Paldies arī spēlētājiem par atdevi un drosmi spēlēt. Rezultāts laikam jau ir likumsakarīgs. Pretinieks kā jau līderis spēli iesāka ļoti droši un pārliecinoši. Otrajā puslaikā iniciatīva bija mums, bet savas iespējas neizmantojām. Nevajag nokārt galvas! Ja tāds atbalsts ir aiz muguras, nākamajās spēlēs noteikti sasniegsim rezultātu.

Viktors Morozs (RFS): "Spēli vajadzēja izšķirt ātrāk"

- Guvām svarīgus trīs punktus. Spēli vajadzēja izšķirt ātrāk - pirmajās 60-70 minūtēs iespēju bija vairāk nekā pietiekami. Diemžēl pietrūka koncentrēšanās, tāpēc paši sev sarūpējām nervozas beigas. Tā būs mācība nākotnē, un cerams, ka tādas kļūdas ar noskaņošanos spēlei nepieļausim. Esmu apmierināts, ka trīs punkti ir kabatā - gatavosimies nākamajai spēlei!

BFC Daugavpils – FK Ventspils 3:1

Aleksandrs Gorškovs (BFC Daugavpils): "Visi puiši ir malači"

- Ļoti smaga spēle. Iepriekšējās divās spēlēs bijām piedzīvojuši divus zaudējumus, kaut arī spēlējām neslikti. Zaudējumi psiholoģiski mēdz ietekmēt futbolistus. Labi, ka spēlētāji to pārvarēja un šodien izcīnīja uzvaru. Visi puiši ir malači un izpildīja plānu.

Viorels Frunze (FK Ventspils): "Izjaucām visu labo, kas bija iespēts līdz šim"

- Bija smaga spēle. Zaudējām un izjaucām visu labo, kas bija iespēts līdz šim. Futbols sastāv no kļūdām. Zinājām, ka uz Daugavpils mākslīgā laukuma būs grūti spēlēt. Puiši cīnījās, un rezultāts varēja būt arī mūsu labā. Pēc neiesistās pendeles spēle iegāja citās sliedēs. Runāsim ar kluba vadību, kā uzlabot situāciju. Tādam klubam kā "Ventspils" galu galā ir visaugstākie mērķi.

FK Jelgava – Valmiera FC 1:2

Oļegs Kubarevs (FK Jelgava): "Tiesnešiem bija antipātijas pret mums"

- Ja mums būtu vairāk pieredzes, šo spēli uzvarētu. Pirmajā puslaikā guvām vārtus un spēlējām teicami, varējām arī palielināt pārsvaru. Futbols ir tāda spēle - neiesit tu, iesit tev. Pretinieks uzlaboja sniegumu un spēja izraut uzvaru, pateicoties viena futbolista [Tolu Arokodare] individuālai meistarībai. Viņš arī pagājušajā spēlē pret Ventspili izcēlās līdzīgā veidā. Mūsējiem bija izdevīgākas pozīcijas gūt vārtus, taču tās diemžēl palika neizmantotas. Mums ik pa trim dienām spēlē vieni un tie paši futbolisti. Fiziskajā ziņā viņi laukumā atstāja visu, ko spēja. Iespējams, domāšanas ātruma pietrūka, bet fiziskajā ziņā pretenziju nav. Jūtams, ka komanda ir pagurusi.

- Kurtišs spēlēja sev neierastā pozīcijā - zem uzbrucējiem. Vai Indrāns ir tik negatavs, ka priekšroka tiek dota Kurtišam?
- Esmu runājis arī ar vienu bijušo Dāvja treneri. Problēma ir tā, ka Dāvis zaudē pārāk daudz divcīņu. Spēles izpratne viņam ir neslikta, bet tīri fiziski viņš piekāpjas [konkurentiem] un nav spēcīgs, ja ir daudz cīņas. Saņemt piespēli centrā un to atdot tālāk uz malu var praktiski jebkurš, savukārt uzvarēt divcīņas vai panākt pretinieku, ko būtu vajadzējis šodienas spēlē... Dāvim nav ne pietiekami daudz ātruma, ne spēka.

- Ar ko atšķīrās šī spēle no pagājušās, kad noturējāt 1:0 uzvaru?
- Pret Ventspili visus centrējumus un piespēles bez lielām problēmām pārtvērām un ieguvām bumbu. Šajā ziņā šodien bija grūtāk. Arī redzējāt, ar kādu noskaņojumu Valmiera ieradās - pirmajā puslaikā veica divas maiņas, jo treneri neļāva spēlēt atslābināti. Viņi šodien laukumā atdeva visus spēkus, un arī tiesneši viņus neiegrožoja. Katru pieskārienu pavadīja bļāvieni un soda prasīšana tiesnesim, viņu treneris lamu vārdiem apsauca tiesnesi un atstāja tehnisko zonu. Blakus stāvošais ceturtais tiesnesis neteica ne vārda un pat neaizrādīja - tas nozīmē, ka viņiem ļauj to darīt. Valmiera bija nekaunīgāka un beigu beigās izmantoja savas iespējas. Mūsu spēlētājs divcīņā uzvar, bet saņem dzelteno kartīti, lai gan pirms tam pats tika pagrūsts - bet tiesnesis to noliedz. Man tiesāšana nav saprotama. Vai nu tiesā nopietni, vai arī nesvilp par katru sīkumu. Bet svilpt tur, kur skaļāk kliedz... Es vēl kaut kā to saprastu, ja tā būtu izbraukumā, kur simpātijas ir mājinieku pusē. Bet Jelgavā tiesnešiem bija antipātijas pret mums. Tāpat kā gribu kvalitatīvu laukumu neatkarīgi no pretinieka, tāpat gribu arī adekvātu tiesāšanu. Vismaz lai paskaidro lēmumus - kad tiek uzdoti jautājumi, atbilžu nav.

- Balodi nomainījāt puslaika pārtraukumā. Viņš guva savainojumu?
- Nē. Redzēju, ka viņš nav pilnībā koncentrējies. Puslaika beigās ielaidām vārtus, kur viņš nenospēlēja līdz galam. Viņš vēl ir jauns - ja vēl vienus vārtus ielaistu viņa dēļ, būtu jādod piecas spēles pauze. Tagad nomainījām pēc puslaika, pateicāmies par nospēlēto un uzlaidām Šlampi.

Tamazs Pertija (Valmiera FC): "Baudas vietā nervozēju līdz pēdējai sekundei"

- Bija smaga spēle. Aizvadījām otro spēli viesos pēc kārtas, un daži puiši nesaprata un pat nenovērtēja pretinieku. Uzvārdus gan nesaukšu. Lai arī kāda būtu Jelgava, šeit neviens nemēdz viegli uzvarēt. Pilnā nopietnībā saku, ka spēlējām sešatā, jo četri spēlētāji pilnībā izkrita no spēles. Divas maiņas veicām uzreiz, divus puišus pažēlojām. Esmu ļoti apmierināts, ka uzvarējām, taču neguvu nekādu baudu, bet gan nervozēju kopā ar visu mūsu štābu līdz pēdējām sekundēm. Lai arī saka, ka uzvarētājus netiesā, es to grasos darīt, kad analizēsim spēli un parādīsim spēlētājiem faktus ar kļūdām. Šī paaudze spēles laikā viņi nesaprot, ka kļūdās - mums to ir jāparāda spēles ierakstā.

- 27. minūtē veicās divas maiņas, kas nokārtoja vārtu guvumu. Var teikt, ka uzminējāt ar maiņām, bet ne ar sākumsastāvu?
- Drīzāk neuzminēju sastāvu. Ja treneris agri veic maiņu, viņš nepazemo spēlētājus, bet gan sevi, jo nav pareizi izvēlējies sastāvu. Ja ātri kādu nomainu, tas nozīmē, ka esmu pieļāvis kļūdu ar sastāvu. Iepriekšējās četras dienas runājām par spēles plānu, ka ir jāneitralizē konkrēti Jelgavas spēlētāji, taču tas nenotika. Ielaidām vārtus tieši pēc tāda scenārija, kādu pirms spēles plānojām neitralizēt. Tā ir katastrofa! Ja ielaistu citādi, varbūt agrās maiņas nenotiktu, taču tieši šie divi futbolisti izgāza šo epizodi. Savukārt tie divi, kas uznāca un nokārtoja vārtu guvumu - malači, bet es nelielīšu sevi, ka esmu spēcīgs treneris un uzminēju ar maiņām. Futbola Dievs acīmredzot man lika saprast, ka šie divi futbolisti bija pelnījuši sākt spēli.

- Kur ir palicis Vitālijs Jagodinskis?
- Kā lai pasaka skaisti un diplomātiski... Mēģināšu. Ja jums interesē, kur ir Jagodinskis - atbildēšu, ka viņa vairs komandā nebūs. Kāpēc tā noticis? Jautājiet kluba vadītājiem! Mūsu komandā īpaši pieredzējušajiem spēlētājam ir jāizceļas ar labu spēli. Ja pieredzējis spēlētājs nebūs līderis, viņa mūsu komandā nebūs. Laukumā Jagodinskis bija līderis un kā futbolists mani ļoti apmierināja. Tomēr ir arī citas nianses, kas klubam tā attīstībā ir svarīgas - un kuras ir svarīgākas par pašu futbolu. Esmu bēdīgs, ka tāda futbolista sastāvā vairs nav. Man pret viņu pretenziju nebija, un varu teikt, ka Jagodinskis ir ļoti profesionāls. Viņa nākamā komanda būs laimīga iegūt kvalitatīvu aizsargu.

- Vai vadība runāja ar Jums, pirms pieņēma lēmumu par Jagodinski?
- Jā, konsultējāmies. Ar kluba vadību mums ir labas attiecības. Tas bija kopējs lēmums - ja reiz uzņemam kursu ar jaunajiem futbolistiem, tad darām tā.

- Vai jauni futbolisti var augt, ja blakus nav pieredzējušo?
- Var, bet tas ir grūtāk. Vajadzīgs vairāk laika. Jaunie aug ātrāk, ja pieredzējušie tiem palīdz. Bet, ja pieredzējušajiem visu laiku ir pretenzijas, tad izaugsmes nebūs. Šis piemērs gan nav domāts par Jagodinski.

- Kuri Valmieras futbolisti ir tie, kuri nodod pieredzi jaunākajiem kolēģiem?
- Punculs, Kārkliņš, Lazarevs - viņi nodrošina vajadzīgo dinamiku, lai būtu izaugsme. Viņi jaunajiem futbolistiem var parādīt ceļu, pa kuru jāiet.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-16 01:22, pirms 4 gadiem
Kopš kura laika Vladislavs Gabovs ir atkal Riga FC spēlētājs?

     [+] [-]

, 2020-07-16 17:52, pirms 4 gadiem
Izskatās, ka Valmiera sāk jau vairākās vietās kretinēt futbola cienītājus un spēlētājus.