Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Dobrecovs, Koliņko un citi saņem PRO-UEFA treneru licences

Dobrecovs, Koliņko un citi saņem PRO-UEFA treneru licences
Foto: LFF

Pēc pusotra gada garumā ieguldītā darba apmācībās, nokārtotajiem eksāmeniem un martā veiktās diplomdarba aizstāvēšanas jaunie PRO-UEFA kategorijas trenera licences ieguvēji saņēmuši nopelnītos un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) apstiprinātos sertifikātus.

Lai iegūtu nopelnītos trenera augsto kvalifikāciju apstiprinošos sertifikātus, nesenākās PRO-UEFA programmas absolventi 9. un 10. jūnijā vēlreiz tikās vienkopus. Līdztekus diplomu saņemšanai treneri piedalījās Latvijas un Portugāles nacionālo izlašu, kā arī Latvijas un Andoras U-21 izlašu spēļu novērošanā un analizēšanā, atsvaidzinot iepriekš iegūtās zināšanas un daloties ar saviem secinājumiem kolēģu starpā.

Divu kopā pavadīto dienu laikā PRO-UEFA kategorijas ieguvējiem Latvijas Futbola federācija (LFF) nodrošināja iespēju tikties ar bijušo Latvijas nacionālās izlases galveno treneri Marianu Paharu un Riga FC komandas galveno treneri no Krievijas Jevgēņiju Perevertailo. Šo tikšanās reižu laikā treneriem bija iespēja uzklausīt abu speciālistu pārdomas un secinājumus par savās karjerās pieredzēto un secināto.

Kā ziņots, PRO-UEFA ir augstākās raudzes futbola trenera licence Eiropas futbolā. Šīs treneru apmācības kopš 2015. gada jūnija norisinājās 17 sesiju un 535 apmācību stundu garumā – tās absolvēja deviņi Latvijas speciālisti un viens igauņu treneris, bet diviem kursa dalībniekiem apmācības pagarinātas par vienu gadu.

PRO-UEFA LICENČU IEGUVĒJI

Viktors Dobrecovs
Gatis Ērglis
Igors Kičigins
Aleksandrs Koliņko
Kirils Kurbatovs
Jurijs Nagaicevs
Aleksejs Šarando
Jurijs Ševļakovs
Artūrs Šketovs
Andrejs Škaleta (Andrei Skaleta, Igaunija)

Eiropas futbola treneru kvalifikācijas hierarhijā PRO-UEFA licence ir augstākais zināšanu apliecinājums, pirms kura ir A-UEFA, B-UEFA un C-LFF līmeņa licences. Šī licence nepieciešama, lai vadītu Eiropas nacionālo čempionātu augstākās līgas komandas.

Izmantotie resursi:
PRO-UEFA trenera licences ieguvēji saņēmuši...


, 2017-06-15 14:40, pirms 7 gadiem
Tātad potenciālo izlases treneru loks paplašinās
, 2017-06-15 15:08, pirms 7 gadiem
Ozoliņš bez trenera licences būs galvenais treneris Dinamo Rīga!!!
, 2017-06-15 15:09, pirms 7 gadiem
Vai kaut kādā veida tomēr licenci ir saņēmis.
, 2017-06-15 15:19, pirms 7 gadiem
murziks rakstīja: Ozoliņš bez trenera licences būs galvenais treneris Dinamo Rīga!!!
Domā viņam vajag futbola trenera licenci?
, 2017-06-15 15:24, pirms 7 gadiem
Manuprāt, Kolinko trenera karjera diez ko spoža un gara nebūs, ņemot vērā cik drausmīgi Spartaks spēlēja tieši viņa vadībā. Kas zina, varbūt būs kaut ko "teorētiski" tagad iemācījies...
, 2017-06-15 15:30, pirms 7 gadiem
Jā, trenera prestižs saplok. Kam nav slinkums, var tikt pie PRO licences. Pat trenējot bērnu komandas.
, 2017-06-15 16:04, pirms 7 gadiem
Vai ar valsts valodu apziņā, kādu skolu viņi absolvēja? Koļinko...
, 2017-06-16 16:44, pirms 7 gadiem
kegums rakstīja: Tātad potenciālo izlases treneru loks paplašinās
mums jau pirms tam bija diezgan padaudz to UEFA licenzēto treneru, bet redz, ka bez Starkova neviens tā pat nederēja. Lai tiktu pie izlases stūres nevajag licenzi, bet gan labus blatus pie Indriksona.
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
15

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.