Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Grebis: "Galvenais bija atgūt uzvaru garšu"

Agris Suveizda

Grebis: "Galvenais bija atgūt uzvaru garšu"
Kristaps Grebis
Foto: Māris Greidāns

Latvijas futbola čempionvienība "Liepāja" izbraukumā pārspēja Jūrmalas "Spartaku" (1:0) un turnīra tabulā pakāpās uz otro pozīciju. Vienīgos vārtus 74. minūtē guva Kristaps Grebis, kurš pamatsastāvā aizstāja Edgaru Gauraču, kurš īres līguma dēļ nedrīkstēja spēlēt.

"Spēle bija ļoti līdzīga, ļoti grūta, taču sagaidījām savu iespēju. Bija labs centrējums, un man izdevās trāpīt. Stiprais lietus? Domāju, ka tas neko neietekmēja – laukums bija labs, un tas netraucēja spēlēt," pēc mača sarunā ar Sportacentrs.com sacīja Kristaps Grebis, kurš guva savus pirmos vārtus sezonā. Vaicāts, vai tā bija iespēlēta kombinācija, pieredzējušais uzbrucējs ar smaidu sejā atbildēja: "Neteikšu."

Sezonas sākums liepājniekiem bija diezgan smags, tomēr nu izcīnīta jau trešā sausā uzvara, iepriekš pārspējot arī "Riga" (3:0) un "Daugavpili" (3:0). "Grūti pateikt, vai jau rādām savu labāko sniegumu," teica Grebis. "Iepriekš bija traumas, mēģinājām spēlēt ar citu shēmu, taču īpaši nepārdzīvojām par sezonas sākumu. Galvenais bija beidzot sajust uzvaru garšu. Mums tas izdevās, tāpēc tagad esam ieguvuši lielāku pārliecību."

Neilgi pirms spēles Slokā nu jau kārtējos punktus zaudēja "Jelgava", kas izbraukumā ar 0:1 viesos piekāpās RFS un nokrita uz priekšpēdējo vietu. "Jelgavas zemā vieta, protams, ir pārsteigums, jo pirms sezonas to daudzi uzskatīja par vienu no galvenajām favorītēm. Tomēr pirmajās spēlēs redzams, ka šogad visas komandas ir ļoti līdzīga līmeņa, arī mēs paši viņiem zaudējām. Favorītiem šogad neiet viegli ne pret vienu komandu."

Runājot par favorītiem, Grebis atzina, ka Jūrmalas "Spartaks", kas pirmajā aplī gozējās arī tabulas pašā augšgalā, pelnīti atrodas starp Virslīgas līderēm: "Viņiem ir ļoti organizēta un sīksta komanda ar labu treneri. Paši redzējāt, ka spēle šodien bija ļoti līdzīga, tāpēc "Spartaka" vieta tabulā nav liels pārsteigums. Mūsu mērķi šosezon? Protams, tikai paši augstākie."

Nesen "Liepāja" oficiāli saņēma licenci dalībai Eirokausos un jau pēc diviem mēnešiem debitēs UEFA Čempionu līgā, kur kurzemnieki otrajā kārtā būs starp neizsētajiem. Taujāts, vai, viņaprāt, pirms Eirokausiem būs nepieciešams pastiprināt sastāvu, Grebis atbildēja apstiprinoši: "Noteikti, ka būtu vajadzīgi kādi papildinājumi, lai vēl pastiprinātu konkurenci komandā. Bet to jau lems kluba vadība un treneri, vai un cik daudz spēlētāju vajadzēs."

     [+] [-]

, 2016-05-16 14:39, pirms 8 gadiem
Gaidam Eirokausus!