Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Aģents: "Gulbene" viltoja dokumentus, lai pieteiktu futbolistu

Rolands Eliņš

Aģents: "Gulbene" viltoja dokumentus, lai pieteiktu futbolistu
Joro Lamins Li
Foto: Sergejs Kuzņecovs/BFC Daugavpils

BFC "Daugavpils" sastāvā spēlējošā Senegālas pussarga Joro Lamina Li aģents vērsies LFF par "Gulbenes" nekorekto rīcību, piesakot spēlētāju savā sastāvā bez iepriekšējas vienošanās par transfēru. "Gulbene" acīmredzot cerējusi Li vēlāk pierunāt spēlēt tās rindās, taču viņa aģents Luišs Louza izsaka aizdomas, ka šī mērķa labad "Gulbene" viltojusi spēlētāja parakstu.

Pirms nepilnas nedēļas BFC "Daugavpils" paziņoja par "Boavista" pussarga Joro Lamina Li īrēšanu, kas pašos cītīgākājos Virslīgas sekotājos viesa nelielu neizpratni, sak, šādu spēlētāju jau savā sezonas pieteikumā iekļāvusi "Gulbene". Li gan vēl "Gulbenes" sastāvā nebija ieradies un, kā sašutuma pilnajā vēstulē LFF norāda viņa aģents un kā pats Li to apliecinājis rakstiskā veidā, viņš nemaz nezināja, ka viņam tur būtu jāierodas. Joro Lamina Li aģents Luišs Louza vēstulē LFF uzsver, ka nav bijušas pat sarunas par Li pāreju uz "Gulbeni", un izsaka viedokli, ka vienīgais veids, kā piereģistrēt spēlētāju bez viņa ziņas, ir viltojot viņa parakstu. Turpinājumā iespējams iepazīties ar Louzas vēstuli LFF, kuru Sportacentrs.com rīcībā nodeva BFC "Daugavpils".

Portugāles aģenta Luiša Louzas vēstule LFF

"Rakstu Jums sakarā ar mana klienta Joro Lamina Li piereģistrēšanu Latvijas Futbola federācijā, ko paveica futbola klubs "Gulbene", mūs visus neizsakāmi pārsteidzot. Visas mana klienta pārejā iesaistītās un atbildīgās puses bija piekritušas Joro Lamina Li pāriešanai uz "Daugavpili", taču, kad šī kluba izpilddirektors Nauris Mackevičs centās reģistrēt manu klientu LFF, pieteikums netika pieņemts, jo cits Latvijas klubs to jau bija izdarījis pāris dienas iepriekš.

Uzskatām par vajadzīgu informēt LFF, ka neesam iesaistījušies nekāda veida pārrunās ar "Gulbeni" vai kaut vai saņēmuši uzaicinājumu tās uzsākt, un "Boavista" īres līgumu noslēdza ar BFC "Daugavpili", un šo dokumentu nosūtu Jums pielikumā.

Svarīgi arī pieminēt, ka pirms divām nedēļām "Boavista" saņēma e-pastu no Ķīnas provaidera adreses ar piedāvājumu par manu klientu Joro Laminu Li. Kā sūtītājs tika norādīts Latvijas klubs "Gulbene", taču vēstulei nebija ne paraksta, ne citas oficiālas pazīmes, līdz ar to tā jāsauc par neprofesionālu vēstuli no nezināma sūtītāja Ķīnā, un šādu vēstuli "Boavista" nemaz neizskatīja un neatbildēja, kā jau tas noticis tūkstošos citu, līdzīgu gadījumu.

Kā futbolista pārstāvošā puse, mēs informējam LFF, ka vienīgā reize, kad nonācām jelkāda veida komunikācijā ar "Gulbeni", bija iepriekš pieminētais e-pasts "Boavista" klubam. Jāizceļ, ka "Boavista" ar mums sadarbojas ļoti saskaņoti un mūsu attiecībās valda abpusēja uzticība un harmonija. "Boavista" ir Portugāles augstākās līgas klubs, kurā spēlē vairāki mūsu klienti.

Mackeviča kungs mūs informēja, ka LFF pieprasīja Portugāles Futbola federācijai mana klienta Li Starptautisko transfēru sertifikātu (ITC), kurš pāris stundas vēlāk arī tika izsniegts. 2015. gada otrajā martā mans klients tika izņemts no Portugāles federācijas reģistra, lai "Boavista" brīvajā vietā varētu pieteikt citu spēlētāju, taču tas nekādā gadījumā nepadara viņu par brīvo aģentu, jo viņam joprojām ir spēkā līgums ar "Boavista" līdz 2017. gadam. Iepriekš minētais paskaidro, ka neviens klubs nevar reģistrēt futbolistu Joro Laminu Li bez viņa darba devēja piekrišanas pirms 2017. gada. Savukārt īres līgums no 01.04.2015 līdz 30.06.2015 noslēgts ar "Daugavpili", nevis ar "Gulbeni", ko jau vairākkārt esmu uzsvēris vēstules pirmajā daļā. Pielikumā nosūtu jums Joro Lamina Li rakstisku apliecinājumu, ka viņš nav piekritis nekādam līgumum ar "Gulbeni", pat ne sācis to apspriest. Li apliecina, ka nekad nav iesaistījies kontaktos ar "Gulbenes" pārstāvjiem.

Mēs novērtēsim Jūsu iesaistīšanos šīs lietas izvērtēšanā un izsakām ticību, ka visu izdosies nokārtot jau drīz. Mums nav ne mazākās jausmas, kā "Gulbene" varēja reģistrēt manu klientu bez mūsu piekrišanas. Nevēlamies teikt, ka Latvijas klubs viltoja parakstus, taču, godīgi sakot, neredzam citu izskaidrojumu.

Ar cieņu,

Luišs Louza, Portugāles Futbola federācijas licencēts futbolistu aģents

 

  

  

Senegālas pussargs Li "Daugavpils" sastāvā debitēja jau svētdien (ironiskā kārtā - tieši pret "Gulbeni", uzvara 2:0), bet viņa transfēra lietu izdevās izbeigt tikai pēc paša spēlētāja personiska iesnieguma LFF. Jāpiemin, ka piekrišanu pārejai deva arī Portugāles Futbola federācija, kurai bez spēlētāja pārstāvju piekrišanas nav tiesību to darīt, taču transfēra pieprasījums, visticamāk, netika izskatīts pārāk rūpīgi, jo futbolista statuss bija norādīts kā "amatieris". Virslīgā nez kāpēc ir visai ierasta mode leģionārus pieteikt tieši šādā statusā.

Virslīgas jaunpienācēja "Gulbene" sezonas pieteikumā iekļāva septiņus leģionārus, taču vēl neviens no tiem nav parādījies spēļu tuvumā, vismaz maču pieteikumā ne. Par Li likteni nu tapis skaidrs, treneris Vladimirs Pačko nedēļas nogalē preses konferencē, ka ar komandu trenējas viens no pieteiktajiem rumāņu leģionāriem, taču par pārējiem joprojām neskaidrība. Piemēram, "Gulbenes" pieteiktais Spānijas futbolists Omārs Ourinihs 13. martā (pāris dienas pēc pieteikumu publicēšanas) pievienojies Valensijas reģionālās līgas komandai "Onda" un "Gulbenes" pieteikumā vairs nav atrodams.

Jaro Lamina Li gadījums, protams, ir nestandarta, un tā sekas nav konkrēti atrunātas FIFA transfēru reglamentā, taču par tā pārkāpumiem paredzēti visai bargi sodi, piemēram, varenā "Barcelona" par pāris ārzemju jauniešu neatļautu pieteikšanu saņēma transfēru liegumu uz gadu. "Gulbenes" mērogs gan nesalīdzināmi mazāks Kāds labums no spēlētāja pieteikšanas, viņam to nezinot? Acīmredzamākais jau tas, ka viņš nevarētu (ja transfērs netiktu atcelts) pārstāvēt citu Latvijas klubu, taču Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija vedina domāt, ka "Gulbene" cerējusi pierunāt Li un noslēgt ar viņu līgumu vēlāk. Šī shēma, visticamāk, tā arī paliktu klusumā, ja vien "Daugavpils" nebūtu izvēlējusies pieteikt tieši šo pašu futbolistu.

Sportacentrs.com centieni uzzināt "Gulbenes" puses viedokli par notikušo pagaidām bijuši nesekmīgi.

 

Izmantotie resursi:

Levante-emv.com

FIFA transfēru reglaments

FB Gulbene - Latvijas Futbola federācija

  -2 [+] [-]

, 2015-04-15 19:17, pirms 9 gadiem
Nu pa skaisto, Latvijas futbols gandriz ka venecueles karstakais serials.
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

 +14 [+] [-]

, 2015-04-15 19:24, pirms 9 gadiem
Lajuks rullē...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2015-04-15 19:50, pirms 9 gadiem
Gulbene tik atri sak paradit savu patieso seju, ka jau daudzi paredzeja, tads pat Latvijas futbola nesmukums, ka bija Jurmala.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2015-04-15 20:24, pirms 9 gadiem

  +7 [+] [-]

, 2015-04-15 20:25, pirms 9 gadiem

  +5 [+] [-]

, 2015-04-15 20:29, pirms 9 gadiem
Lai atbildīgās personas paskatās kāds sakars ir Gulbenei ar Gavrilova kungu ?
Cilvēki D-pilī zina ko vairāk

  -3 [+] [-]

, 2015-04-15 20:41, pirms 9 gadiem
Cirks pa freiju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-04-15 20:54, pirms 9 gadiem
z-kovs1989 rakstīja: kas tani cuhna gulbene speles? neviens normals legionars tani paki nespeles, gulbene ne dpils, gulbenes stadiona vel Lenina laiku koka sedvietas
Un kāda tev starpība, kādas tribīnes? Ne jau tev uz viņām jāsēž pāķi! Gulbenē, ir labākais dabīgais laukums visā Latvijā toties. Gulbenē futbolu ciena un vietējie priecājas, par to, kas ir.

  +3 [+] [-]

, 2015-04-15 21:16, pirms 9 gadiem
Netēlo stulbeni,
Pārej uz Gulbeni.

  +7 [+] [-]

, 2015-04-15 21:29, pirms 9 gadiem
Sarakstīja uzvārdus, lai no naudas devējiem dabūtu piķi..

  -2 [+] [-]

, 2015-04-15 21:42, pirms 9 gadiem
Ko lai saka,iespējams tika Latvijā

  +6 [+] [-]

, 2015-04-15 21:54, pirms 9 gadiem
Visa krutaa brigaade kas nav pa cietumiem samesta turpina savas darbiibas Gulbenee. Bet tas jau bija paredzams. Ikvienam pastariitim kas ienak VL un kuru vaditaji grib nopelnit,draud shaads scenarijs. Nakamgad Caramba vel tiks VL un JUR/RD brigaades abas savaa plaukumaa bus atpakal

  -4 [+] [-]

, 2015-04-15 21:56, pirms 9 gadiem
Nauri, Gulbene waiting for you after the game press conference on June 6!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: sasperjods-k

  +7 [+] [-]

, 2015-04-15 22:17, pirms 9 gadiem
z-kovs1989 rakstīja: biju es spele bfc _ gulbene pirms speedway, gaju prom kad beidzas 1 tresdala pat ta bfc gimna neskaneja
Ko tu vispār raksti?

  +8 [+] [-]

, 2015-04-15 22:17, pirms 9 gadiem
z-kovs1989 rakstīja: pat dpils futbola cempionats sarunats
skolu čempis arī!

  -3 [+] [-]

, 2015-04-15 23:00, pirms 9 gadiem
Nauri, ja vēlējies uzd**st Lajukam, tad nevajadzēja BFC Daugavpils sūdus taisīt. Ja BFC Daugavpils noslēdza īres līgumu ar Boavista, tad vai nu tika pārkāpti spēlētāju pārejas noteikumi, jo pēc pāreju loga beigām varēja pāriet tikai "brīvie" aģentu, kuriem ar spēlētāju īri nav nekāda sakara!

  +6 [+] [-]

, 2015-04-16 02:21, pirms 9 gadiem
futbolaeksperts rakstīja: Nauri, ja vēlējies uzd**st Lajukam, tad nevajadzēja BFC Daugavpils sūdus taisīt. Ja BFC Daugavpils noslēdza īres līgumu ar Boavista, tad vai nu tika pārkāpti spēlētāju pārejas noteikumi, jo pēc pāreju loga beigām varēja pāriet tikai "brīvie" aģentu, kuriem ar spēlētāju īri nav nekāda sakara!
Cik zinu - īre nav parastais transfērs vai brīvo aģentu piesaiste
noīrēt jaunos citā klubā var jebkurā laikā (c) Rietumeiropas līgu pieredze

  +5 [+] [-]

, 2015-04-16 03:03, pirms 9 gadiem
Lajukam standarts? Ja godīgi brīnos, kā šis tipāžs varēja nedabūt diskābeli kopā ar Gavrjušu, Tabanovu, Klopovu un Co. Darbojās kā DD direktors tieši tajā laikā, par kuru ierosināta krimināllieta. Pie viena galda sēdējis un no vienas siles strebis. Skaidrs, ka amatieru statusu izmanto, lai nebūtu jāmaksā nodokļi, bet pieteikt spēlētāju, viņam pašam par to nezinot, tas ir kaut kas jauns un neredzēts.

Par parakstu viltošanu gan nebūtu tik pārliecināts, jo pieteikumā Gulbenes leģionāriem klāt ir zvaigznītes, kas nozīmē "nav saņemti visi nepieciešamie dokumenti". Līdz ar to publicētais pieteikums ir vienkāršs saraksts ar spēlētāju vārdiem, bet juridisks spēks iestājas tikai pēc katra spēlētāja dokumentu iesniegšanas LFF. Ja tas vēl nav darīts, tad nevajadzētu būt arī nekādai viltošanai.

  +6 [+] [-]

, 2015-04-16 08:14, pirms 9 gadiem
Visvairāk žēl pilsētu Gulbene aiz kuras vārda slēpjoties visādi deģenerāti jau vairākus gadus pazemo Latvijas futbolu. Kauns.
Slēpts komentārs: futbolaeksperts

  +5 [+] [-]

, 2015-04-16 13:04, pirms 9 gadiem
"tā sekas nav konkrēti atrunātas FIFA transfēru reglamentā, "

GULBENE un LAJUKs > FIFA

  +4 [+] [-]

, 2015-04-16 15:14, pirms 9 gadiem
Bet principā te ir parādīta LFF attieksme pret Virslīgu...
klubs iesniedz sarakstu, LFF nikuja nepārbauda un parasti iemauc to kā oficiālo protokolu/sastāvu
Un pēc tam tu (šajā gadījumā BFC) ar visiem saviem oficiāliem un leģitīmiem dokumentiem centies skaidroties LFF priekšā kā tad tās (LFF) noteikumi var būt pārkāpti!
Galīgs neprofesionālisms no LFF puses

  +3 [+] [-]

, 2015-04-16 16:48, pirms 9 gadiem
Haha, Gulbene savā stilā. Aplausi Lajukam, par kārtējo Latvijas futbola tēla graušanu. Kā mēs varam gribēt spēcīgu, labu, skatītājiem bagātu pašmāju čempionātu, ja notiek atkal šādas lietas?