Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts: "Tiklīdz sākās spēle, draudzība ar Jelgavu beidzās"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Riherts: "Tiklīdz sākās spēle, draudzība ar Jelgavu beidzās"
Andris Riherts
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Pēc šīs dienas Virslīgas 4. kārtas spēles, kurā "Metta/LU" nospēlēja neizšķirti 1:1 ar "Jelgavu", rīdzinieku treneris Andris Riherts atzīmēja mača agresīvo veidolu.

Dainis Kazakevičs, "Jelgavas" treneris: "Kopumā spēle aizritēja aptuveni tā, kā sagaidījām - tā bija agresīva. Pirms spēles mans uzstādījums bija uzlabot lietas, kas neizdevās iepriekšējās divās cīņās pret "Daugavu" (R) un "Liepājas metalurgu" (kausa izcīņā). Un, neskatoties uz to, ka neizšķirts līdz galam mani neapmierina, ar sniegumu esmu apmierināts. Mums izdevās uzlabot bumbas kontroli, vēl viens pluss bija spēle aizsardzībā, kur, atskaitot vienu divas epizodes, nospēlējām pietiekami labi koncentrējušies. Pēc spēles gaitas varēja redzēt, ka rezultāts nebūs liels, momentu nebija daudz, lielākoties cīņa notika laukuma vidusdaļā. Katrā ziņā mūsu sniegumā ir progress salīdzinājumā ar iepriekšējām cīņām.

Šis čempionāts kā nekad būs spēkos līdzvērtīgs, izteiktu pastarīšu nebūs. Jā, ilgtermiņā būs komandas, kas punktus krāj stabilāk un vairāk, taču katrā atsevišķā spēlē notiks līdzīga cīņa. Šādā situācijā katrs punkts sezonas beigās var būt noderīgs. Kopumā ar sniegumu esmu apmierināts, ar rezultātu nē, taču, lai uzvarētu, bija jāizveido vairāk momentu.

Kāpēc veicu tik lielas izmaiņas sākumsastāvā? Jā, daļēji ar dažiem spēlētājiem biju neapmierināts, jo pēdējos divos mačos ielaistie astoņi vārti ir ļoti, ļoti slikts rādītājs. Taču daļēji bija arī citi iemesli - atlasīju sastāvu, kas būtu parocīgs tieši pret "Mettu", un vairumā ar izdarītajām izmaiņām esmu apmierināts. Tāpat jāsaka, ka mūsu komandas komplektācija ļauj rotēt ar sastāvu. Astoņu dienu laikā jāaizvada trīs spēles, tāpēc jāizmanto iespēja rotēt futbolistus, savukārt dažiem jāļauj paskatīties uz spēli no malas.

Leģionāri? Japānis [Išikava] šodien debitēja. Stila ziņā viņš ir atšķirīgs spēlētājs salīdzinājumā ar citiem mūsējiem, un tas ļauj mums variēt ar taktiku, shēmām. Tomēr šobrīd viņam trūkst spēļu pieredzes un stabilitātes. Labāk par viņu varēšu izlemt jūnijā. Abi lietuvieši savukārt ir jauni puiši, kuriem netrūkst vēlēšanās, emociju, cīņasspara, taču trūkst pieredzes, lai dažādās epizodēs pieņemtu pareizos lēmumus. Ar viņiem gan mums ir ilgtermiņa līgumi, tātad ņēmām viņus ar skatu uz nākotni, tomēr jau šīs sezonas otrajā pusē gribētu redzēt lietuviešu izpildījumā nobriedušāku futbolu. Kopumā teiktu, ka drīzāk esmu neapmierināts ar leģionāru sniegumu nekā apmierināts. Viņiem būtu jāspēlē daudz veiksmīgāk. Saprotu, ka vienā atsevišķā spēlē nevar uzreiz prasīt maksimumu, un treniņprocesā pret viņiem pretenziju nav, taču pagaidām to neizdodas pārnest uz spēlēm."

Andris Riherts, "Mettas/LU" treneris: "Piekrītu Dainim, tiklīdz izgājām laukumā, draudzība ar Jelgavu beidzās. Spēle bija agresīva, es pat teiktu, ka brīžiem rupja. Tiesnesis izlaida spēles pavedienu. Tas mazināja spēles skaistumu, bija vairāk dueļu un cīņas tā vietā, lai izspēlētu kādu skaistu uzbrukumu. Tai pat laikā esmu apmierināts, ka mums izdevās radīt pusmomentus, vēl viens pluss ir, ka pratām ātri atspēlēties pēc ielaistajiem vārtiem. Kā jau tādos gadījumos nereti notiek, uz pacēluma gribējām izraut uzvaru, šoreiz neizdevās. Ar sniegumu esmu apmierināts, taču gribētos gūt pirmo uzvaru. Ceru, tas izdosies nākamajā spēlē pret "Jūrmalu".

Sastāva rotācija? Katrā spēlē mums ir cits pamatsastāvs. Šoreiz tas varbūt bija ne tik mainīgs, taču labi zinām spēļu kalendāru, tāpēc jau pirmajās spēlēs iespēlēju arī citus futbolistus, lai viņi iepazītu un apjaustu Virslīgas līmeni. Aizvadīt divas spēles nedēļā nav viegli, tāpēc izmaiņas sastāvā būs.

Māra [Riherta, kurš jau 2. minūtē pameta laukumu - aut.piez.] savainojums? Jūtas normāli, asinsvads vai nervs plīsis, varbūt ir arī smadzeņu satricinājums. Protams, šī piespiedu maiņa mūs ietekmēja, jo beigās bija vēlme uzlaist vēl vienu svaigu spēlētāju. Šāda piespiedu maiņa pašā sākumā nebija plānota, kaut gan, protams, ar to vienmēr ir jārēķinās. Prieks, ka izdevās no šīs situācijas iziet godam. Jācer, ka Māris nākamajā spēlē jau varēs piedalīties, kaut šaubos par to. Jāsaka, ka šī epizode ar Māra savainojumu, bija tā, kurā tiesnesis varēja parādīt asāku nostāju, tad varbūt spēle aizietu mierīgāk."

  +1 [+] [-]

, 2012-04-15 20:34, pirms 12 gadiem
Tiesnesis tiešām dažreiz kartiņas rādīja monemtos, kur varēja bez tā iztikt, bet, kad vajdzēja, kaut kā pažēloja ... Bet kopumā ne jau tas noteica spēles neinteresantumu