Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pēc debijas sezonas "Daugvapilī" Ķiršs saņem uzaicinājumu no čempionvienības

Emils Ozerinskis

Pēc debijas sezonas "Daugvapilī" Ķiršs saņem uzaicinājumu no čempionvienības
Raivis Ķiršs aizsardzībā. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Latvijas U21 izlases futbolists Raivis Ķiršs, kurš aizvadītajā sezonā debitēja Virslīgas čempionātā "Daugavpils" rindās, kļuvis par Latvijas trīskārtējās čempionvienības "Riga" futbolistu.

"Skonto" futbola akadēmijas audzēknis Raivis Ķiršs, kuram šodien aprit 21 gads, noslēdzis līgumu ar Latvijas vadošo futbola komandu "Riga". Aizvadītajā sezona Ķiršs kļuva par vienu no patīkamajiem Virslīgas atklājumiem starp Latvijas jaunajiem futbolistiem. Pussarga un uzbrucēja pozīcijās spēlējošais Ķiršs savā Virslīgas debijas sezonā piedalījās 26 no 27 "Daugavpils" komandas spēlēm, izceļoties ar trīs vārtu guvumiem.

Pirms pievienošanās Latgales komandai Ķiršs spēlējis RFS dublieru rindās, kā arī 2019. gada sezonu pavadīja pirmās līgas turnīrā, nesot "Super Nova" krāsas. Tāpat Ķiršs pēdējo sezonu laikā pārstāvējis Latvijas U19 un U21 izlases.

Šobrīd kopā ar trīskārtējo valsts čempionvienību Raivis Ķiršs aizvada treniņnometni Apvienotajos Arābu Emirātos, kur "Riga" pavadīs mēnesi, aizvadot arī vairākas pārbaudes spēles. Kā viens no argumentiem Ķirša piesaistīšanai "Riga" klubam noteikti ir Virslīgas reglamenta punkts, kas paredz, ka katrā Virslīgas spēlē pieteiktam jābūt vismaz vienam vietējā asociācijā sagatavotajam U21 vecuma futbolistam. Vārtsargam Nilam Puriņam pāraugot šo vecuma slieksni, citu futbolistu "Riga" pamatpieteikumā, kas atbilstu šim vecuma cenzam, čempionvienībai līdz šim nebija.

Savukārt 27 gadus vecais Romāns Mickevičs, kurš pagājušo sezonu sāka "Tukums 2000" rindās, bet pabeidza "Spartaka" sastāvā, nu devies leģionāra gaitās. Mickevičs karjeru turpinās Polijas pēc spēka trešajā līgā, pievienojoties "Kalisz" komandai. Līdz šim Mickevičs spēlējis vietējā čempionātā, Virslīgā sakrājot 210 mačus, kuros gūti 14 vārti. Mickevičam Latvijas čempionātā bijis pieraksts Rīgas "Daugavas", "Spartaka", "Liepājas", "Riga", "Ventspils" un "Tukums 2000" komandās.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-15 13:49, pirms 3 gadiem
tātad parakstīja priekš soliņa,cik var saprast....reāli paskatoties uz sastāvu ,nav daudz variantu

  +3 [+] [-]

, 2021-01-15 13:52, pirms 3 gadiem
Lai tik iet,varēs deldēt soliņu,sanemt piķi un norakt karjeru.Apmēram tāda mūsu jaunajiem spēlētājiem ir nākotne abos biezajos Rīgas klubos.Sezonas laikā salasīs no 200 līdz 300 spēļu minūtēm,taisni tajā laikā,lai regulāri spēlētu un progresētu.

     [+] [-]

, 2021-01-15 14:21, pirms 3 gadiem
Naurim jau kaut kā tās kapeikas jāpelna. Nekas, 30 leği jau pārbaudās... 😂

     [+] [-]

, 2021-01-15 15:10, pirms 3 gadiem
beidzot kāds vietējais arī ticis. ja neskaita otro vārtsargu, līdz šim vienīgais vietējais jaunais, kas spēlēja Riga FC bija Krišs Andersons.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-15 16:18, pirms 3 gadiem
Kā jau te minēja, aizgāja norakt karjeru. Saņems lielāku naudu, jā. Bet jaunam futbolistam jāspēlē, nevis periodiski jāuziet uz laukuma

  -1 [+] [-]

, 2021-01-15 17:18, pirms 3 gadiem
Mūžvecā dilemma viduvējiem spēlētājiem. It kā jau būtu jāizmanto iespēja pievienoties galvas tiesu spēcīgākam klubam. Bet, ja nav nekādu cerību uz nopietnu spēles laiku, tad varbūt labāk regulāri spēlēt Dpilī.

Diez ko katrs, kas te komentē par noraktām karjerām, pats darītu Ķirša vietā? Vai Dpilī ir iespējams progresēt tā, lai teiksim pēc gada vai diviem pa taisno tiktu Riga pamatsastāvā? Varbūt tomēr ikdienā parādot sevi Riga treniņos, labi nospēlējot pārbaudes mačos un tad, kad tiks iedota iespēja Virslīgā - tā iespēja iekļūt vienpadsmitniekā ir lielāka?

     [+] [-]

, 2021-01-15 21:40, pirms 3 gadiem
Opaps rakstīja: Mūžvecā dilemma viduvējiem spēlētājiem. It kā jau būtu jāizmanto iespēja pievienoties galvas tiesu spēcīgākam klubam. Bet, ja nav nekādu cerību uz nopietnu spēles laiku, tad varbūt labāk regulāri spēlēt Dpilī.

Diez ko katrs, kas te komentē par noraktām karjerām, pats darītu Ķirša vietā? Vai Dpilī ir iespējams progresēt tā, lai teiksim pēc gada vai diviem pa taisno tiktu Riga pamatsastāvā? Varbūt tomēr ikdienā parādot sevi Riga treniņos, labi nospēlējot pārbaudes mačos un tad, kad tiks iedota iespēja Virslīgā - tā iespēja iekļūt vienpadsmitniekā ir lielāka?
Ja labi spēlētu Daugavpilī, pēc tam varētu arī spēlēt pietiekami labākā klubā. Paskaties, kā Oforam viss izvērtās

     [+] [-]

, 2021-01-16 23:12, pirms 3 gadiem
Zalaks no Daugavpils ar skrēja uz citiem klubiem. Un kur beigās nonāca? Lokomotīvē, kura šo uzmet! Būtu spēlējis stabili Dpilī būtu spēlējis arī citā klubā.