Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kalniņš: "Runā, ka Virslīga stiprāka, bet zēni no Olaines parādīja, ka var cīnīties"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kalniņš: "Runā, ka Virslīga stiprāka, bet zēni no Olaines parādīja, ka var cīnīties"
Gatis Kalniņš
Foto: Māris Greidāns

Svētdien vietu Virslīgā saglabāja "Metta"/LU, kas pārspēļu atbildes cīņā ar 1:0 uzveica AFA "Olaine"/"Super Nova". Sportacentrs.com pēc mača uz īsu sarunu aicināja mettiešu pieredzējušo uzbrucēju Gati Kalniņu (35).

Jūs jāapsveic ar uzvaru vai paveicāt to, kas bija jāpaveic un citu iespēju nemaz nepieļāvāt?
Futbola sabiedrībā droši vien neviens nesaprastu, ja mēs nenoturētos Virslīgā - it sevišķi pēc tik veiksmīgas sezonas. Apsveikt par sniegumu tieši šajās pārspēlēs laikam nav par ko, bet par visu sezonu kopumā gan, domāju, varētu.

Kāpēc neizdevās ātrāk nodrošināt uzvaru - varbūt jau pirmajā spēlē Olainē?
Grūti pateikt - jāpaskatās video, jāpaanalizē. Visi runā, ka Virslīga ir krietni spēcīgāka par 1. līgu, bet šodien zēni no Olaines parādīja, ka var cīnīties. Viņi parādīja raksturu, lielu pašatdevi un pierādīja, ka var pacīnīties. Kāpēc tā, tiešām jāparakājas, jāpaskatās. Varbūt galvās nedaudz bijām iedomājušies, ka būs vieglāk, jo tā pārspēļu vēsture ir tāda, ka... nu pirmajās spēlēs mēs allaž pamokāmies, bet atbildes spēles parasti padevās labāk. Ir viela pārdomām.

Kā tu domā, Olaine izšāva visu šajās divās spēlēs vai spētu arī ilgākā laika posmā tādā līmenī sekmīgi cīnīties?
Godīgi sakot, neesmu redzējis, ko viņi iepriekš ir rādījuši. Cik esmu runājis ar 1. līgas treneriem, kurus pazīstu un cik esmu painteresējies, nekādus brīnumus neviens par viņiem nestāstīja. Tā ka liekas, ka viņi uz šīm divām spēlēm bija ļoti motivēti, ko laukumā arī varēja redzēt.

Tas, ka nebija Andra Riherta, arī kaut kādā mērā patraucēja?
Nē, nedomāju, tāpēc ka mēs esam bijuši tādā situācijā arī pirms tam. No visas savas pieredzes varu pateikt, ka viņa prombūtnē visa gatavošanās bija ļoti atbildīga un nebija kaut kāda izklaidība ģērbtuvēs, treniņā vai laukumā spēles laikā. Attiecāmies pret šiem mačiem ļoti atbildīgi - beigās sanāca grūti, bet izdarījām to, kas bija jāizdara.

Sastāvu un taktiku noteica Viktors Mazurs vai Andris Riherts koriģēja no Portugāles?
To jājautā viņiem [pēc šīs sarunas preses konferencē Mazurs atklāja, ka visas šīs lietas noteica Riherts - aut.]. Gan jau ka treneri savā starpā runā un kontaktējas un tiek nodota informācija, kā kurš treniņos trenējas, kāds kuram ir noskaņojums. Domāju, visus gala lēmumus pieņem Andris.

Par savu sezonu - kā skaties uz to, ka lielu daļu sezonas bija jāspēlē centra aizsarga pozīcijā, bet, kad no traumas atgriezās Kirils Ševeļovs, nonāci rezervē?
Absolūti normāla situācija, jo parādījies labs konkurents Roberts [Uldriķis - aut.], kurš aizvadīja labu sezonu, it sevišķi otro daļu. Tā ka man pret to nav nekādu pretenziju, tieši otrādi - man patīk, ka ir konkurence, jo tas uzlabo kopējos rezultātus. Savukārt tas, ka spēlēju centra aizsarga pozīcijā, bija komandas interesēs. Ar aizsargiem bija problēmas. Principā man tas bija pavisam jauns izaicinājums - karjeras norietā [iesmejas - aut.] vēl pamēģināt uzspēlēt aizsardzībā, kas īstenībā bija liela avantūra no trenera puses un arī no manas puses, ka piekritu. Variantu nebija - vajadzēja sakost zobus un spēlēt.

Par tevis minēto konkurenci - tā tiešām ir konkurence vai tomēr Andris Riherts domā par nākotni un saprot, ka ar Uldriķi, iespējams, varēs rēķināties vairākus gadus, kamēr tu pamazām, pamazām tuvojies karjeras beigām?
Tā kā arī esmu treneris, pats arī loģiski saprotu, ka Robertam ir potenciāls, viņš ir viens no talantīgākajiem spēlētājiem un saprotu, ka viņam ir jādod iespējas spēlēt. Skaidrs, ka, ja tas ir uz mana rēķina, tad dažreiz tas nav baigi patīkami, bet treneris rēķinās ar to, ko esmu darījis komandas labā un rīkojas pēc situācijas, pie reizes arī izrunājoties ar mani. Katrā ziņā man nav nekas pret to. Taču jebkurā gadījumā tā ir konkurence un domāju, ka nemelošu, ja teikšu, ka Roberts ir spēcīgākais uzbrucējs, kas ir bijis "Mettā" manā pozīcijā.

Jautājums, kas tev noteikti jau ir apriebies - turpināsi vēl spēlēt arī nākamgad?
Parasti uz šo jautājumu varu atbildēt decembrī. Skatīšos, kāda būs situācija.

No kā tas ir atkarīgs?
No visādiem apstākļiem. Ja būs labs piedāvājums... Papildus vēl ir citas lietas, ko es daru, un pagaidām futbols vēl sagādā prieku. Spēlēt, domāju, ka spēlēšu, bet vai tas būs Virslīgā vai kādā citādā veidā, to redzēšu. Šobrīd nevaru to pateikt.

Finansiālais jautājums arī ir svarīgs šī lēmuma pieņemšanā?
Man vairs nav 20 gadi, kad par to nav jādomā. Tā grūti pateikt, tas tiešām ir dažādu apstākļu kopums. Kāda loma komandā, ko treneris, ja vēlas, lai palieku, redz manī - sastāva spēlētāju vai kā rezervistu. Braukāt katru sestdienu vai svētdienu un nespēlēt arī droši vien negribas. Jāizrunā ar treneri, vai viņš vispār grib un tad arī varēšu izvēlēties, palieku vai nē.

Visbeidzot - kā mūsējiem šovakar veiksies pret Portugāli?
Šovakar jāiet uz studiju [Kalniņš bija LTV eksperts Portugāles - Latvijas spēlē - aut.], jāizlasa tavs raksts, lai vismaz kaut ko zinu [smaida]. Jo tiešām neko nepētīju tāpēc, ka gatavojāmies pārspēlēm. Tomēr domāju, ka pret portugāļiem nebūs tik traki - visi droši vien prognozē kaut kādu lielu ciparu, bet domāju, ka noteikti nebūs tik slikti kā pret Holandi. Tai pašā laikā būs smagi. Ja izturēsim tās pirmās 15-20 minūtes, sajutīsim to atmosfēru, spēlētāji sajutīs, ka var spēlēt, tad domāju, ka nevajadzētu būt tik grūti kā bija ar to pašu Holandi pirms diviem gadiem. Bumba ir apaļa - šodien arī objektīvi vājāka komanda iedeva pretsparu, un mēs cīnījāmies par to, lai kaut vai sausā izietu no šīs situācijas.

  +2 [+] [-]

, 2016-11-14 09:25, pirms 7 gadiem
šīs pārspēles vēlreiz pierādīja, ka vadošās 1. līgas komandas var konkurēt. Virslīgu vajag paplašināt! Sākumā vismaz līdz 10 komandām. Daugavpils bez futbolā? Visa Latgale bez futbola? Pērn Caramba iekļuva virslīgā un šogad gan jau ar citu nosaukumu un pa lielākai daļai ar citiem spēlētājiem sekmīgi spēlēja. Vispār tas ir absurds! Bet Olaine, Auda, Valmiera, Rēzekne nebūt nav vājākas par šogad virslīgā spēlējošo Daugavpili un varētu pacīnīties arī ar Mettu un reizēm ar citām virslīgas komandām. * komandas tas ir futbola attīstībai valstī bremzējošs faktors.
Un nevajag mākslīgi uzstādīt pārmērīgas finansiālas saistības. Principā, ja spēlē 1.līgā un var nepieciešamo nodrošināt kāpēc būtu vēl kādas papildus saistības uzlikt?

     [+] [-]

, 2016-11-14 10:18, pirms 7 gadiem
Piekrītu Jānim,bet vai LFF sāks rīkoties?

  -1 [+] [-]

, 2016-11-14 11:05, pirms 7 gadiem
Pilnīgi piekrītu - jau šobrīd ir pateicīga situācija, lai paplašinātu virslīgu līdz 10 komandām, jo ir potenciāli kandidāti - gan Daugavpils, gan Olaine - abas demonstrē pietiekami kvalitatīvu futbolu, tām ir kvalificēti terneri, abām ir bērnu komandas, bāzes un pašvaldības un sponsoru (vismaz Olainei) atbalsts. Par 10 komandām virslīgā!

     [+] [-]

, 2016-11-14 11:39, pirms 7 gadiem
Mans viedoklis, ka Virslīgā tomēr nav vajadzīgas komandas, kuras var "izšaut" vienā spēlē no desmit.

  -1 [+] [-]

, 2016-11-14 11:45, pirms 7 gadiem
Apsveicu Mettu un sasperjodu ar izspŗāgušajām acēm
Turpini rakstīt huinu družishe. Pattiesībā tev vajadzētu aizliegt rakstīt pie futbola rakstiem, jo tu dārgais banān,jaunajiem, galvā dzen nepatiesu informāciju. Tu dzīvo ilūzijās, par to kā nav. Noteikti vecums pie vainas

P.s. Tieši tā! Zēni no Olaines parādīja, ka tiem vēl vajadzīgs laiks. Bet otreiz šāda iespēja tikt uz pārspēlēm pienāks noteikti ne nākamgad, ne aiznākamgad. Iespējas ir jāizmanto, kuras jums DOD!!! Otreiz līdz šādai dāvanai jāiekrāj rublis būs jums. Un jā, Metta jums bija pārāk ciets rieksts...

     [+] [-]

, 2016-11-14 14:28, pirms 7 gadiem
Par 10 komandām varētu runāt ,un domāju būtu sevišķi karstas šīs runas,ja Olaine būtu uzvarējusi.Tagad diez vai,kaut gan Daugavpils izkrišana un Babītes iekļūšana virslīgā ir manuprāt fakts ar mīnuszīmi.Manuprāt Babītes komanda ne ar ko neatšķiras teiksim no Gulbenes komandas.Tāda paša viendienīte vien ir.Varbūt arī nedaudz kļūdos,jo Babītei vismaz bērnu futbols ir kaut kādā līmenī.Ā un vēl ,Gulbene aizrāvās ar TOTO,cerams,ka Babīte neies šo ceļu.Par Olaines komandu tik strikti nekomentēšu,jo ļoti iespējams,ka tur futbols turpinās attīstīties,protams,ja būs līdzekļi.Ko arī novēlu savai jaunības pilsētai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-11-14 16:31, pirms 7 gadiem
Gatim noteikti jāpaliek! Viņu vajag jaunajiem futbolistiem, Mettai, Virslīgai, skatītājiem!

  +2 [+] [-]

, 2016-11-14 17:26, pirms 7 gadiem
HMB-SHASGULEET rakstīja: butu jau nizcag 10 komandas. Nu olaine diezgan sakarigi speleja, nemot veraa citu gadu pieredz
Tak bija jau 10 komandas pirms 5 gadiem - nekas labs no tā nesanāca.. Tādas komandas kā piemēram Valmiera, Gulbene, Rēzekne u.c. nevar pavilkt Virslīgu ilgtermiņā(vismaz bez toto). Vienai sezonai vēl kkur sakasīs, bet ne jau 10 sezonām. Sponsori ar nav ieinteresēti kāpostu dot un ar pašvaldības līdzekļiem Virslīgai ir par īsu.